Popular Posts

Saturday 21 November 2015

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΤΕ ΠΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΔΕΧΤΩ

Φίλοι το Ευαγγέλιο τονίζει οτι ολοι είμαστε κάτω από την κυριαρχία της αμαρτίας, και οτι ΟΛΟΙ ΑΜΑΡΤΗΣΑΝ και βρίσκονται μακριά απο την δόξα του θεου (Ρωμ 3:23)  οτι δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ..... Ολοι παραστράτισαν, ολοι χωρίς εξαίρεση εξαχριώθηκαν !( Ρωμαίους 3:10,12)  ολοι όμως που τον Χριστο εμπιστευτούν και προσωπικό σωτήρα τους τον δεχτούν απο όλες τους τις αμαρτίες θα συγχωρεθούν γιατι ο Χριστός με  τον θάνατο του στον σταυρό πλήρωσε την τιμωρία για τις δικές τους αμαρτίες « Ιδου ο αμνός του Θεού που σηκώνει την αμαρτία του κόσμου»(Ιωάννης 1:29)

Φίλε, αν στον Χριστό σαν επαίτης -σαν την Μαρία την Μαγδαληνή και τον ληστή στον σταυρό- δεν τρέξεις και από τον ιδιο συγχώρεση ζητήσεις στην αμαρτία σου μένεις, και για την αμαρτία σου όπως τις πέντε ανόητες παρθένες μακριά του για πάντα θα αποκλειστείς.
Φίλε μου ο Απόστολος Παύλος ομολογεί την ψυχική κατάσταση καθε ανθρώπου που στον Χριστό δεν εχει δοθεί και απ' Αυτόν εξαρτηθεί και  ομολογεί οτι είναι ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ στην αμαρτία: «Ρωμ 7:14 Είμαι πουλημένος σκλάβος στην κυριότητα της αμαρτίας ..... 15 Κάνω εκείνο που απεχθάνομαι... 17 Ανακαλύπτω οτι η αμαρτια φωλιάζει μεσα μου.... 18 την δύναμη να πραγματοποιήσω το καλό δεν την βρίσκω !!>> (Ρωμαίους 7 14-19) "Πόσο ταλαίπωρος άνθρωπος είμαι εγώ ! Ποιος θα με ελευθερώσει απο το σώμα αυτο, που το εχει κυριεύσει ο θάνατος ;" προσφωνεί αλλά ευτυχώς αμέσως μετά προσθέτει οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ !! (Ρωμαίους 8;1)

Πολύτιμη ψυχή οταν τον Χριστό σωτήρα σου και εσυ δεχτείς απο τ' Άγιο Πνεύμα του θα αναγεννηθείς και τ' Άγιο Πνεύμα θα σου δίνει την δύναμη στους πειρασμούς που ήσουν αιχμάλωτος να αντισταθείς. Δεν θα είσαι ποτε πια ο ίδιος ο παλιός σου εαυτός που ηταν  αιχμάλωτος των ανεπίτρεπτων αμαρτωλών επιθυμιών.
Αγαπάω τον Θεό σημαίνει αγαπάω τον συνάνθρωπο μου και δεν επιτρέπω στην ζήλια και στο μισός να λεκιάζουν την καρδία μου.


Η βεβαίωσης του Θεού για καθε αμαρτωλό που εχει επιτρέψει στον Χριστό και Σωτήρα του τον εχει δεχτεί   << Όταν κάποιος ανήκει στο Χριστό είναι μια καινούρια δημιουργία. Τα παλιά πέρασαν όλα έχουν γίνει καινούρια. !!!!>> (Β.Κορινθιους 5;17) δεν είναι πια ο παλιός ταλαίπωρος εαυτός !!!!

No comments:

Post a Comment