Popular Posts

Wednesday 11 November 2015

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ

Αυτός που σέβεται τον εαυτό του δεν παρασύρεται δεν κάνει πράξεις που τον υποτιμούν.
Δεν μπορείς να σέβεσαι τους άλλους περισσότερο από οτι σέβεσαι τον εαυτό σου.

Παραδείγματος χάρη.Δεν θα ηταν δυνατόν να είχα συμπόνοια και στοργή και κατανόησης προς τους αλλους αν προηγουμένως δεν εχω συμπόνοια, κατανόηση και στοργή προς τον εαυτό μου.
Γιατί πως θα εκτελέσω την Θεία προτροπή <<ΑΓΑΠΗΣΕ τον ΠΛΗΣΙΟΝ  σου σαν τον ΕΑΥΤΟ σου>> αν ολη μου την ζωή ήμουν σκληρός  και ανήλεος προς τον εαυτό μου? 
Είναι αδύνατον αυτός που δεν τιμά τον εαυτό του, να τιμήσει τον άλλο - έκτος συμφεροντολογικά η απο φόβο- αλλά οχι απο την καρδιά.
Αν δεν εκτιμάς την *υπόληψη* σου το *όνομα* σου τον εαυτό σου, τοτε τι ειναι αυτο που σ' εμποδίζει στο να μην εκμεταλλεύεσαι τον αλλο, τι είναι αυτό που σ' εμποδίζει απο το να μην πουλάς ΣΕΧ επειδή εχεις ανάγκη απο λεφτά, απο το να μην κλέβεις επειδή έχεις οικονομικές δυσκολίες, τι ειναι αυτο που σου βάζει φρένο σε ποταπή επιθυμία σου η ανάγκη σου ????
Αυτος/η που σέβεται τον εαυτο του/ης δεν επιτρέπει σε καμια ανάγκη να τον παρασύρει και  παραβεί τους ηθικούς κανόνες σεβασμού προς τον αλλο, προς τον *πλησίον* του.
Δεν επιτρέπει στον εαυτο του να παρασυρθεί και να κανει στους άλλους αυτο που δε θα επιθυμούσε οι άλλοι να κάνουν σ'αυτόν !
«Όλα όσα θέλετε να σας κάνουν οι άλλοι άνθρωποι, αυτά να τους κάνετε κι εσείς· σ’ αυτό συνοψίζονται ο νόμος και οι προφήτες».(Mατθαιος 7;12)

No comments:

Post a Comment