Popular Posts

Thursday 25 June 2015

ΟΙ ΜΑΚΑΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ;

Φίλοι, δικαιολογημένα βλέποντας και ζώντας στην Κοινωνία μας όπου η Εκκλησία πλούτισε, απόκτησε πολιτικό κύρος και εμπορεύεται τα χαρίσματα ( όλα με χρήμα δίνονται) ταυτίσατε τον Χριστό με την σημερινή Εκκλησία που δεν εκφράζει την ΧΑΡΗ, την ΕΥΣΠΑΧΝΙΑ του και το ΕΛΕΟΣ του. Αλλά η καρδιά του Χριστού και το μήνυμα του ήταν και είναι μήνυμα ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ και παρηγοριάς σε κάθε τσακισμένο και με πολλά βάρη φορτωμένο άνθρωπο, που ανάπαυση ζητά να βρει (Ματθαίος 11;28)

Ο Χριστός δεν ταυτίστηκε με το Πολιτικό και ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ κατεστημένο της εποχής του, αλλά ήρθε με το επαναστατικό μήνυμα οτι όλοι οι άνθρωποι ασχέτως ΦΥΛΗΣ, ΓΛΩΣΣΑΣ, ΕΘΝΟΥΣ , άσχετα από μόρφωση, πλούτη είναι ίσοι μπροστά του και χωρίς καμία διάκριση ΕΥΠΡΟΣΔΕΧΤΟΙ από τον ΘΕΟ. Και ΜΑΚΑΡΙΟΙ δεν είναι οι πλούσιοι, και οι τακτοποιημένοι, οι ΕΛΙΤ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, αλλά αυτοί που δεν έχουν την κεφαλή κλίνει, που πονούν και διψούν για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !! (Ματθ 5:6)
Αυτοί που έχουν επίγνωση της πνευματικής τους ΦΤΩΧΕΙΑΣ (Ματ 5;3)
Οι ελεήμονες < και Οχι αυτοί που έχουν τις καταθέσεις τους στην Ελβετία, άνθρωποι οι Εκκλησίες > γιατί αυτοί θα ΕΛΕΗΘΟΥΝ (Ματθ. 5:7) από τον ίδιο και στην Αιώνια Ζωή θα μπουν !
Οι καθαροί την Καρδιά < δυστυχώς λίγοι σήμερα είναι αυτοί που αγωνιούν και διερωτώνται αν η καρδιά τους ειναι καθαρή, και πως μπορεί να καθαρισθεί η άπληστη καρδιά> γιατί αυτοί < που η καρδιά τους δεν είναι κλειστή προς τον Θεό) θα δουν τον Θεό !! (Ματ. 5;8)
Το μήνυμα του Χριστού φίλοι μου είναι μήνυμα ειρήνης, κοινωνικής γαλήνης, και προτρέπει τον άνθρωπο να συνεννοηθεί με τον αντίδικο του να δείξει συγκατάβαση, να μην εχει αντιδικίες αλλα να τις λύσει με ΕΙΡΗΝΗ!
<< Μακάριοι οι ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΙ < και όχι οι Αναρχικοί, και οι αντι Εξουσιαστες, που με τρομοκρατία θέλουν να επιβάλουν το όραμα τους> γιατί αυτοί θα ονομαστούν γιοι του Θεού !!!>> (Ματθ 5:9)
Μακάριοι όσοι διώκονται {(Όχι δικαίως για ανατρεπτικές πράξεις για πυρπολησμους και ένοπλες ληστείες,) αλλά επειδή εφαρμόζουν την δικαιοσύνη. Συμπονούν τον συνάνθρωπο τους, ταΐζουν τον νηστικό, ντύνουν αυτόν που δεν έχει, βοηθούν οικονομικά τον άστεγο και κάθε φτωχό.Δεν είναι Χριστιανοί στην Ονομασία, αλλά στην ΟΥΣΙΑ}.γιατί σ' αυτούς ανήκει η βασιλεία των ουρανών !!(Ματθ :5;10)
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ μακαρίζει τους κατατρεγμένους πιστούς, που οι άλλοι τους προσβάλλουν και τους κατατρέχουν για την Πιστη τους, ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΙ με κάθε είδους κακόβουλο λόγο εναντίον τους, επειδή είναι ΔΙΚΟΙ του ( Ματθ 5;11)
Και η βασικότερη διδαχή του Χρίστου είναι η ΑΓΑΠΗ προς τον πλησίον μας που δυστυχως ολοι μας υστερουμε:
<<Εγώ σας λέω να ΑΓΑΠΑΤΕ τους εχθρούς σας, να ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ εκείνους που σας κατατρέχουν , να φέρεστε καλά σ'εκείνους που σας μισούν και να ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ για εκείνους που σας προσβάλλουν και σας κατατρέχουν !!! (Ματθαίος 5:43) Ποιος προφήτης η φιλόσοφος πότε είπε τέτοια λόγια !!!??
Κανείς μόνο ο Παντοδύναμος πανταχού παρών Κύριος μας Ιησούς Χριστός που στον σταυρό φορτώθηκε στο σώμα του τις δικές μας αμαρτίες (Α.Πέτρου 2:24) ώστε όποιος τον εμπιστευτεί και ΣΩΤΗΡΑ του τον δεχτεί να μην χαθεί αλλά να έχει ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ !! (Ιωαν 1;12-13,3:16)

No comments:

Post a Comment