Popular Posts

Wednesday 24 June 2015

Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΙΚΤΙΚΗ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Σ ΕΜΑΣ ΖΩΗ

Ο Πατέρας της Ψυχανάλυσης Σ.Φρόιντ και Κ. Γιουνγκ μας δίδαξαν την Προβολή Projection, οτι ο ψυχαναλυομενος μετά απο κάποια περίοδο αρχίζει και προβάλει προς τον ψυχίατρο του τα καλά η κακά αισθήματα που είχε προς τον πατέρα του. Δηλαδή τον βλέπει και εκτιμά επηρεασμένος μέσα απο τα οικογενειακά του, κοινωνικά του βιώματα και ΟΧΙ καθαρά. Το ιδιο ακριβώς ισχύει και για το πως *βλέπουμε* τι νομίζουμε για τον Πατέρα Θεό. Και ο καθένας μας βάση των εμπειριών του απο την σχέση του προς τον πατέρα του στα εφηβικά του χρόνια η εκτιμά τον Θεό, και είναι εύπιστος, η τον Υποτιμά και είναι αδιάφορος η δύσπιστος.
Ο Θεός όμως δεν είναι μόνο ο Πλάστης μας αλλά είναι η προσωποποίησης της ΑΓΑΠΗΣ γιατί τόσο πολύ μας ΑΓΑΠΗΣΕ ο ΘΕΟΣ, ωστε πρόσφερε το Γιο του τον Μονογενή, για να μην χαθεί ο καθένας που πιστεύει (Οχι απλώς διανοητικά αλλα ΚΑΡΔΙΑΚΑ) σ' Αυτόν αλλά να έχει Ζωή Αιώνια. Διότι τον Γιο του ο Θεός δεν τον έστειλε στον κόσμο για να καταδικάσει τον κόσμο, αλλά για να ΣΩΘΕΙ ο κόσμος μέσω αυτού ! (Ιωάννης 3;16)

Το Ευαγγέλιο μας βεβαιώνει ότι Ο Θεός ξεπερνώντας τα όρια ΕΔΕΙΞΕ την ΑΓΑΠΗ του για μας, γιατί ενώ εμείς ζούσαμε ακόμα στην αμαρτία, ο Χριστός ΕΔΩΣΕ τη ΖΩΗ του για ΜΑΣ. .... Παρ' ό,τι ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΧΘΡΟΙ με το Θεό, μας ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΕ μαζί του χάρη στον σταυρικό θάνατο του Υιού του‡ πολύ περισσότερο τώρα που συμφιλιωθήκαμε, η ζωή του θα μας χαρίσει τη σωτηρία.(Ρωμαίους 5:8,10)
Ποιος άλλος φίλε σ' Αγάπησε τόσο πολύ ώστε να στείλει τον ίδιο του τον Γιο για σένα να σταυρωθει για να ΦΟΡΤΩΘΕΙ πάνω του τις δικές σου αμαρτίες; (Α.Πετρου 2:24) Κανείς άλλος εκτός του Πατρός. Ο Χριστός ενώ εμείς ήμασταν ακόμα ΗΘΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΙ, πέθανε τον καθορισμένο καιρό για λογαριασμό μας (Ρωμαιους 5;6) για λογαριασμό των ασεβών, για μας που του ρίχναμε (κι'εγώ κάποτε βρισιές *........ τον Θεό σου*, *....... τον Χριστό σου*) και τι δεν έχει ακούσει ο ΘΕΟΣ, και τι δεν έχει δει, αλλά με υπομονή και Αγάπη ελπίζει να επιστρέψουμε σ' Αυτόν μέσω του Χρίστου και στην ΕΥΛΟΓΙΑ του να μπούμε !!!

Ο Θεός όμως καθώς είναι πλούσιος σε ΕΛΕΟΣ και ΧΑΡΗ και μέσα στη μεγάλη του ΑΓΑΠΗ με την όποια μας ΑΓΑΠΗΣΕ, παρόλο που ήμασταν ΝΕΚΡΟΙ ( αναφέρεται στα σωσμένα παιδια του πριν τον Χριστό ΣΩΤΗΡΑ τους δεχτούν) ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ των παραπτωμάτων, μας ΖΩΟΠΟΙΗΣΕ (έδωσε μια καινούργια Ζώη) μαζί με τον Χριστό !!! (Εφεσιους 2;4-5)
Ναι φίλοι, ο Θεος ΖΩΟΠΟΙΕΙ, δίνει μια καινούργια Ζωή, ένα καινούργιο παρών σε κάθε πρώην υβριστή αμαρτωλό που Πιστέψει με την ΚΑΡΔΙΑ του στον Χριστό και προσωπικό του ΣΩΤΗΡΑ τον δεχτεί !! (Ιωαννης 1;12-13)

Φίλε, μην επιτρέψεις στις αρνητικές εμπειρίες σου και αναμνήσεις που ενδεχομένως ΔΙΚΑΙΩΣ σχημάτισες για τον πάτερα σου, και για  την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ του ΚΛΗΡΟΥ, να σε αποκλείσουν από την ΕΥΛΟΓΙΑ του ΘΕΟΥ.
Την ΑΓΑΠΗ του Πατρός και του Χριστού και εσύ θα την γευτείς και από τ'  Άγιο Πνεύμα του ΧΩΡΙΣ ανθρώπινη μεσολάβηση θα ΒΑΠΤΙΣΤΕΙΣ, οταν τον Χριστό ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ και ΣΩΤΗΡΑ σου τον ΔΕΧΤΕΙΣ !!!

Σου το εύχομαι μ'όλη μου την καρδιά.
Στέλιος

No comments:

Post a Comment