Popular Posts

Wednesday 17 June 2015

ΘΑ ΣΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΣΟΥ ΔΕΧΤΕΙΣ

Τα χαρμόσυνα νέα είναι οτι δια πίστεως και ΟΧΙ Χάρη στα δικά μας έργα *δικαιοσύνης* αλλά ΧΑΡΗ στο ΔΙΚΟ του ΕΛΕΟΣ μας ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ=ΣΩΖΕΙ ο ΘΕΟΣ( Τιτος 3:5) είναι ανάθεμα για τους θρησκόληπτους εκείνους που θέλουν να κρατούν τον Θεό σε απόσταση, που αρνούνται τον εαυτό τους ν' απαρνηθούν και να δώσουν το τιμόνι της Ζώης τους στον Χριστό και να τον ακολουθούν. Σφιχτά κρατούν ένα εδάφιο της γραφής που στην ουσία αποτείνεται σε γνήσιους Χριστιανούς και τους λέει οτι από τα έργα η γνήσια πίστης τους αποκαλύπτεται << ΠΙΣΤΗ χωρίς έργα είναι στην ουσία Νεκρη>> (Ιάκωβος 2:17) και αυτοί το μεταφράζουν οτι χάρη στα ΕΡΓΑ τους θα ΑΝΤΑΜΟΙΦΘΟΥΝ, αντι την αλήθεια να παραδεχτούν οτι η ΣΩΤΗΡΙΑ είναι το ανεκτίμητο ΔΩΡΟ του ΘΕΟΥ «Γιατί πραγματι με ΠΑΡΟΧΗ ΧΑΡΗΣ εχετε ΣΩΘΕΙ μεσω πίστεως. Και Αυτο <η ΣΩΤΗΡΙΑ σας> ΔΕΝ ειναι ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ δικο σας. Είναι ΔΩΡΟ του ΘΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΩΝ για ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΥΧΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ» (Εφεσιους 2:8-9) και τα έργα είναι οι καρποί ευγνωμοσύνης του ΣΩΣΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ που ο Θεος ΠΡΟΕΤΙΜΑΣΕ ωστε οδηγούμενοι απο το Αγιο του πνεύμα με υπακοή και αυτοθυσία να τα εκτελούν !! << Γιατι πραγματικά ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΟ ΔΙΚΟ του, που φτιαχτηκαμε μέσω του Ιησου Χριστού με σκοπο να κάνουμε καλά έργα, τα οποία ο ΘΕΟΣ ΠΡΕΤΟΙΜΑΣΕ για να ΚΑΤΑΓΙΝΟΜΑΣΤΕ μ'αυτά.>>( Εφεσιους 2:10) και για τα όποια ΘΑ ΑΝΤΑΜΟΙΦΘΟΥΜΕ αλλά ΔΕΝ μας ΣΩΖΟΥΝ.

Κανείς ακατάδεχτος που αρνείται ν' ανοίξει την ΚΑΡΔΙΑ του και τον ΧΡΙΣΤΟ προσωπικό ΣΩΤΗΡΑ του να τον δεχτεί στον παράδεισο δεν θα μπει γιατί η ανταμοιβή της ΑΜΑΡΤΙΑΣ είναι ο ΘΑΝΑΤΟΣ ενω η ΠΑΡΟΧΗ ΧΑΡΗΣ απο τον ΘΕΟ είναι Αιώνια Ζωη, ΧΑΡΗ στον Ιησου ΧΡΙΣΤΟ (Ρωμαιους 6;23)
Φίλε εάν μας έκρινε ο Θεός όπως το αξίζουμε
χωρίς το ΕΛΕΟΣ του (βάση της συμπεριφοράς μας και των πράξεων μας ) κανείς ούτε ένας δεν θα δικαιούτο στον παράδεισο να μπει. Τι κάναμε; Tι έκανες αντάξιο της ΑΝΕΚΤΙΜΥΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ του Χριστού για να σου χαρίσει την πολύτιμη ΣΩΤΗΡΙΑ ;
 
ΟΛΟΙ ΑΜΑΡΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΕΤΣΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΑΡΗ , ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (Ρωμαίους 3;23-25) είναι η θεϊκή ετυμηγορία, αλλά τώρα οι μετανιωμένοι αμαρτωλοί που τον Χριστό Σωτήρα τους δέχονται δεν λαμβάνουν την τιμωρία που τους αξίζει αλλά το ΕΛΕΟΣ του, και Χάρη στο ΕΛΕΟΣ του και μόνο αυτό οφείλουν την Σωτηρία τους .<< ΔΕΝ ειναι ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ δικο σας. Είναι ΔΩΡΟ του ΘΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΩΝ για ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΥΧΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ» (Εφεσιους 2:8-9)
Σου εύχομαι και εσύ τον Χριστό ΣΩΤΗΡΑ σου να δεχτείς και χάρη στο ΕΛΕΟΣ του ΘΕΟΥ το ανεκτίμητο δώρο της ΣΩΤΗΡΙΑΣ και εσύ να λάβεις και στην Αιώνια Ζωή να μπεις. Αμήν

No comments:

Post a Comment