Popular Posts

Saturday 10 January 2015

ΟΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΟ-ΛΑΤΡΙΕΣ

ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΚΤΟΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ
Γιατί εν μέρη όλοι, όλες λατρεύουν τα είδωλα παρα τον Θεό ; 
Και ο πατέρας μου, και η γιαγιά μου, κι' ο παππούς μου και η μαμά μου, όλοι τους είδωλα είχαν στην Ζωή τους της αρέσκεια της ψυχής  τους.  
Τα είδωλα της καρδιάς δεν είναι πια ξόανα η εικόνες που τις προσκυνάμε, αλλά το χρήμα αν το υπέρ αγαπάμε, το σεξ, η το ποτό, η το ναρκωτικό, η η γειτόνισσα, τα λούσα που κάποια η κάποιον ελκύουν, η η λατρεία της ομορφιάς, της δύναμης, οιαδήποτε επιθυμία που μεθυζει την ψυχή και εκτοπίζει τον  Θεό. 
Ο Χριστός είπε οτι η είσοδος στην Σωτηρία ειναι Ν' αγαπήσουμε τον τον Θεό, μ'όλη μας την καρδια , την ψυχη και την διάνοια (Λουκάς 10:27) τίποτα να μην ξεπεράσει την αγάπη μας γι 'αυτόν. 
"Κύριε Ιησού Χριστέ μου, μην επιτρέψεις να αιχμαλωτίζομαι από τις αδυναμίες της καρδιάς μου, αλλά απελευθέρωσε με απο κάθε είδωλο-λατρεία
Ολη η λατρεία της καρδιάς μας ανήκει μόνο στον Κύριο, και η τιμή και η προσκύνησης ! 
Όταν μ' αγαπάς αλλού δεν κοιτάς, σ'έμενα η καρδιά σου βρίσκει αγαλλίαση!" πιστεύω οτι είναι ο λόγος του Κυρίου για μένα και για τον καθένα. 
Είχε αρκετές αδυναμίες ο βασιλέας Δαβίδ αλλά η καρδιά του έβρισκε πάντα αγαλλίαση στον Κύριο «Μια μέρα στις αυλές σου Θεέ μου, ειναι καλύτερη απο χιλιάδες αλλού»(Ψαλμός 84:11) «Αιώνια θα θελα να μένω στην σκηνή σου, να καταφεύγω κάτω απο τις φτερούγες σου»(Ψαλμός 61;4)  

Φίλοι, η καρδιακή αδυναμία,η έλξη, η ροπή μακριά από τον Χριστό δεν είναι ίδια σ' όλους, αλλά διαφορετική σε κάθε άτομο. Αλλά όπως ο Δαβίδ έτσι και εμείς μπορούμε με την βοήθεια του Χριστού κάθε είδωλο-λατρεία να αντισταθούμε και στον Κύριο μας τον γλυκό σπλαχνικό Χριστό αγαλλίαση και χαρά καρδιάς πάντοτε να βρίσκουμε. 
Αν όμως  φίλε/η μου μέχρι σήμερα ο Χριστός  δεν ΣΩΤΗΡΑΣ σου, σήμερα είναι η ήμερα να του ανοίξεις την καρδία σου και Σωτήρα σου να τον δεχτείς  « Χριστέ μου, μετανοώ που μακριά σου ζούσα, Ελέησε με τον αμαρτωλό στην βασιλεία σου να μπω. Σου δίνομαι, σου παραδίνομαι, είμαι δικός/ια σου» ειναι η προσευχή συμφιλιώσεως  για πάντα με τον Πατέρα ΘΕΟ και  με τον  Κύριο μας Ιησού Χριστό. Αμήν!

No comments:

Post a Comment