Popular Posts

Thursday 29 January 2015

Η ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΜΑΣ ΠΛΕΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΜΑΡΤΙΑ

Μια σημερινή ιστορία. Ήταν τρία αδέλφια, ο μεγάλος πετυχημένος πίστευε οτι την ζωη ο ίδιος την δημιουργείς και η Σωτηρία είναι ότι ο ίδιος πιστεύεις  οτι είναι το έπαθλο της φαντασίας σου και επιθυμίας σου. Ο μεσαίος ηταν θρησκόληπτος άναβε πάντα το κεράκι, αδιάφορος για τον Χριστό αλλά υπέρμαχος της θρησκείας, βρισιές κάργα, η  Ζωή ζωούλα, πίστευε  ομως οτι Χάρι στην  Εκκλησία  του και συγχωρητική προσευχή στον παράδεισο θα τον υποδεχόντουσαν. Ο μικρός αδελφός ήταν άπιστος και μπερμπάντης αλλά όπως ο Τελώνης και ο άσωτος γιος επέστρεψε στα συγκαλά του την αμαρτία του παραδέχτηκε και με συντηρημένη καρδιά επέστρεψε στον Χριστο και είπε "Συγχώρησε με Κύριε τον αμαρτωλό" Και απο την παραβολή του Κυρίου μας αντιλαμβανόμεθα οτι μόνο ο επιστρέψας με συντρημένη καρδία στον Κύριο έφυγε δικαιωμένος κι' όχι ο θρησκόληπτος που και νηστευε και έδινε και στην εκκλησία ! 

Φίλοι, μόνο το αίμα του Χριστού μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία.(Α.Ιωάννου 1:6) 
Γιατί μόνο ο Χριστός ΦΟΡΤΩΘΗΚΕ ο ίδιος στο σώμα του τις ΔΙΚΕΣ μας ΑΜΑΡΤΙΕΣ (κι'όλου του Κόσμου) πάνω στον σταυρό (Α.Πετρου 2;24,Ιωαννης 1;29) ωστε όποιος τον ίδιο εμπιστευτεί < κι'ΟΧΙ την *συγχωρητική* μετά θάνατον προσευχή των Παπάδων, η τις δικές του *καλές* πράξεις> και με μετάνοια και συντριβή  προσωπικό Σωτήρα του δεχτεί δεν θα χαθεί αλλά στην αιώνια Ζωή θα μπει. 
Γιατι ο Χριστός είναι αυτός που Φορτώθηκε τις θλίψεις μας κι υπέφερε τους δικούς μας πόνους.... Οι ΑΜΑΡΤΙΕΣ μας ήταν η αιτία που αυτός πληγώθηκε, οι ΑΝΟΜΙΕΣ μας που Αυτός εξουθενωθηκε. Για χάρη της δικής μας Σωτηρίας Εκείνος ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ και στις ΠΛΗΓΕΣ του βρήκαμε τη γιατρεία.(Ησαϊας 53:4) 
Απο τον Χριστό συγχώρεση  αμαρτιών θα λάβουν όλοι οι αμαρτωλοί που  απαντήσουν το κάλεσμα του:« ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΩ»(Ματθαίος 11:28) και «Να, στέκομαι τώρα μπροστά στην πόρτα της καρδίας σου και ΧΤΥΠΩ. Αν ΑΚΟΥΣΕΙΣ την Φωνή μου, και ΑΝΟΙΞΕΙΣ την πόρτα θα μπω μέσα ΕΓΩ, και θα γιορτάσουμε μαζί» (Αποκάλυψη 3:20) και με μετάνοια και συντριβή Σωτήρα τους τον δεχτούν! 
Τα χαρμόσυνα νέα είναι οτι όποιος επιστρέψει στον Χριστό ακόμα κι'αν οι αμαρτίες του/ης είναι κατακόκκινες σαν το αίμα, σαν το χιόνι θα γίνουν λευκές !(Ησαΐας 1;18) 
Η αγάπη του Χριστού μου 
μου πλένει την πληγή 
μου την πλένει απο κάθε 
αμαρτία και βρωμιά ! 
Η αγάπη του Χριστού μου 
ειναι γιατρευτική 
γιατρεύει την Καρδιά 
γιατρεύει την ψυχή 
απο κάθε πόνο, 
και κάθε αμαρτωλή πληγή !
 
Φίλε οι αμαρτίες μόνο απο τον Κύριο Ιησού Χριστό συγχωρούνται. Ελα στον Χριστό και απο όλες τις αμαρτίες θα σε συγχωρέσει και στην Αιώνια Ζωή θα μπεις !

No comments:

Post a Comment