Popular Posts

Friday 21 November 2014

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΧΘΡΟΙ

Είναι δυστυχώς η βαθιά ριζωμένη στραβή αντιβιβλικη αντίληψη του λαού μας που επιτρέπει στην πλειοψηφία  να μην τους συμπαθούμε αλλά να τους εχθρευόμαστε. Μας διαφεύγει το γεγονός ότι ήταν το σχέδιο του Θεού πριν την δημιουργία του κόσμου ο Χριστός να *Πληγωθεί* από το φίδι, τον διαβολό και εκείνος να του συντρίψει το κεφάλι (Γένεσις 3:15). Μας διαφεύγει το γεγονός οτι ο Χριστός σταυρώθηκε για να σηκώσει τις αμαρτίες ολου του κόσμου, και τις δικές μας « Ιδού ο αμνός του Θεού που σηκώνει την αμαρτία του κόσμου» (Ιωαννης 1:29) «Ηταν οι αμαρτίες μας που αυτός πληγώθηκε < και ΟΧΙ απλώς των Εβραίων> οι ανομίες μας που αυτός εξουθενώθηκε. Για χάρη της ΔΙΚΗΣ μας ΣΩΤΗΡΙΑΣ εκείνος ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ και στις πληγές του (στον μαρτυρικό Θάνατο του αναμάρτητου Αμνού του Θεού του Χριστού, που ο Θεός τον ΠΡΟOPΡΙΣΕ να είναι το ΙΛΑΣΤΗΡΙΟ, το μέσω ΕΞΙΛΕΩΣΗΣ μας με το ίδιο του το αίμα.Ρωμαιους 3:25) βρήκαμε εμεις τη γιατρεία( Ησαΐας 53:4-5 Α.Πέτρου2:24)

Χαρη στο παράπτωμα των Εβραίων εμείς οι Εθνικοί, < όλα τα έθνη του κόσμου> μπορούμε τον Χριστό και την ΣΩΤΗΡΙΑ του να δεχτούμε «Μήπως <οι Εβραίοι> έφταιξαν σκόπιμα για να πέσουν ; Αποκλείεται ! Αλλά με αφορμή το δικό τους παράπτωμα η ΣΩΤΗΡΙΑ προσφέρθηκε στους εθνικούς»(Ρωμαίους 11:11) και Το δικό τους παράπτωμα (οτι τον σταύρωσαν και δεν πίστεψαν σ' Αυτόν) μεταβλήθηκε σε ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ του κόσμου, και η δικη τους ήττα μεταβλήθηκε σε ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ των εθνικών !!(Ρωμ 11:12) Χάρη στην απόρριψη του Χριστού - προς στιγμή- ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΘΗΚΑΝ και έγινε ο παραγκωνισμός τους η αίτια για την ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ του κόσμου με τον ΘΕΟ !( Ρωμ 11:15)

Ο Απόστολος Παύλος νουθετεί εμάς τους Χριστιανούς και μας λέει «ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ οτι τα ξέρετε ολα-οτι σ' ένα τμήμα του λαού Ισραήλ ΕΠΗΛΘΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ, μέχρι που να μπει η ολότητα των Εθνικών στην Βασιλεία του Θεου. Κι ύστερα απ'αυτό ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο Λαός του Ισραήλ θα ΣΩΘΕΙ !!όπως εχει προφητευθεί»(Ρωμ 11;26) Όσο αφορά το Ευαγγέλιο, έγιναν εχθροί εξαιτίας σας, < για να μπείτε εσείς στην ευλογία του Κυρίου>, αλλά οσο αφορά την εκλογη του Θεου, ειναι ΑΓΑΠΗΤΟΙ χαρη στους προπατορες τους. Γιατι πραγματι ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ οι ΔΩΡΕΕΣ και η ΚΛΗΣΗ του ΘΕΟΥ. Οπως Ακριβως είχατε ΑΡΝΗΘΕΙ και εσείς να υπακουτε στον ΘΕΟ, και τώρα ΕΛΕΗΘΗΚΑΤΕ, με αφορμή την δικη τους ΑΝΥΠΑΚΟΗ. Παρόμοια και αυτοί αρνήθηκαν να υπακούσουν τώρα, ετσι που με αφορμή το ΕΛΕΟΣ που παρασχέθηκε σε σας, να ΕΛΕΗΘΟΎΝ και αυτοί. Γιατί ο Θεός συμπεριέλαβε ολους μέσα στην κατηγορία των ενοχων της ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ, για να ΕΛΕΗΣΕΙ όλους!!(Ρωμαίους 11; 25-32)

Αγαπητα μου αδέλφια, ας δείξουμε ταπεινοφροσύνη και μετάνοια, σεβασμό στον λόγο του Κυρίου, που χάρη στην ανυπακοή τοτε του Εβραϊκού λαού εμεις γνωρίσαμε την χάρη του Χριστού, και ας υπάρξουν στην καρδιά μας συναισθήματα εκτίμησης γι'αυτούς που για χάρη μας δοκιμάστηκαν, γιατί αν ο Χριστός είχε έρθει σε μας τα ίδια και ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ σίγουρα θα είχαμε κάνει και ακόμα κάνουμε !!
Ας έχουμε τρυφερές καρδιές για κάθε λαό του Θεού, και για τους Εβραίους.

No comments:

Post a Comment