Popular Posts

Tuesday 18 November 2014

ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ AIΣΙΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ !!

 Το βασικότερο συστατικό της ψυχής  είναι η ελπίδα και η αισιοδοξία.  Αλλά ποια είναι η ελπίδα του άμοιρου που τον δεν γαντζώθηκε στον βράχο της Ζωής  στον Χριστό ; Που δεν πίστεψε στα λόγια του,σε ποιον θα στηρίξει τις ελπίδες του ανακούφιση να βρει απο τα συνεχή χτυπήματα της Ζωής;
 Ελπίδα που αναβάλλεται την καρδιά τσακίζει, μα ο πόθος που εκπληρώνεται δίνει νέα Ζωή !!!Είναι μια απο τις Αλήθειες που είπε ο  Σολόμων.( Παροιμίες 13;12)

Η απελπισία διαφθείρει την ψυχή, κλέβει την χαρά της Ζωής. Φίλοι μου άλλο είναι το άγχος και άλλη η απελπισία. Η γυναίκα μου πριν είκοσι εξι χρόνια βρέθηκε σε μια από τις διχάλες της Ζωής. Η μεγάλη μας κόρη η Χριστίνα τότε μόνο δεκατεσσάρων χρόνων βασανιζόταν απο την σχιζοφρένεια και η σύζυγος μου ειχε την εκλογή η να κλείσει την καρδιά της στον Χριστό που *επέτρεπε* την τυραννία της Χριστίνας μας απο την σχιζοφρένεια  και να ζήσει πικραμένη την υπόλοιπη Ζωή της, η τον Χριστό να εμπιστευτεί να του ανοίξει την καρδιά της και ΣΩΤΗΡΑ της να τον δεχτεί.
Και έκανε το δεύτερο, και ο βράχος της πίκρας που θα χαράκωνε την ψυχή της, τον χαρακτήρα της και την Ζωή της δεν την άγγιξε, και ζει με αισιοδοξία και σιγουριά οτι ακόμα και αν ο Χριστός δεν κάνει την Χριστίνα μας ποτε καλά, και η Χριστίνα στον παράδεισο θα μπει < γιατί πιστεύει στον Χριστό μ'όλη την καρδιά της=Έχει προσωπική καρδιακή κοινωνία μ' Αυτόν> αλλά και η ίδια σαν κάθε άλλο πιστό παιδί του Κυρίου, μετά θάνατο με τον Σωτήρα και Κύριο της θα βρεθεί !!
Φιλε μου, ακόμα και αν είσαι υπέρ επιτυχημένος, έχεις σταδιοδρομήσει, έχεις πλούτη, σπίτια  και καλή υγεία είσαι χωρίς ελπίδα και χωρίς καμία  σιγουριά για το αύριο και μεθαύριο, και ιδίως  για την μετά θάνατο Αιώνια Ζωή σου.

Ο Κύριος σε καλεί στον ίδιο να προσφυγεις για να λάβεις καρδιακή δροσιά και Αιώνια Ζωή «Όποιος ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ, και όποιος ΠΙΣΤΕΥΕΙ σε ΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΨΑΣΕΙ ΠΟΤΕ»(Ιωάννης 6:35) «Αν διψάει κάποιος ΣΕ ΜΕΝΑ να ΕΡΧΕΤΑΙ και να πίνει.Όπως το λέει η γραφή, ΠΟΤΑΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΘΑ ΞΕΧΥΘΟΥΝ μέσα απο εκείνον που ΠΙΣΤΕΥΕΙ σε ΜΕΝΑ»(Ιωαννης 7;37) είναι τα αξιόπιστα λόγια του Χριστού.
Όποιος έχει τον Χρίστο σωτήρα του δεχτεί έχει την σιγουριά της  μετά θάνατο μαζί του  ΑΙΩΝΙΟΥ ΖΩΗΣ, όποιος τον Χριστό δεν τον έχει, δεν έχει τη σιγουριά,  αυτή είναι η μαρτυρία του Θεου μας « Ο Θεός μας ΕΔΩΣΕ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ και η πηγή της Ζωής είναι ο Γιος του. Όποιος έχει το Γιο, έχει τη Ζωή!! Όποιος δεν έχει το Γιο <προσωπικό του Σωτήρα> τη Ζωή δεν την έχει !!!»(Α.Ιωάννου 5:11)

Με τον Χριστό ΧΑΡΑ και Ελπίδα θα γεμίσεις αλλά χωρίς τον Χριστό χωρίς ελπίδα και αισιοδοξία θα ζήσεις. Σου εύχομαι σωτήρα σου να τον δεχτείς και το θάρρος και την Αισιοδοξία που εκείνος δίνει και εσυ να γεμίσεις και να υπερχειλίσεις. Αμήν

No comments:

Post a Comment