Popular Posts

Monday 24 March 2014

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ.

Που δεν είχε σαν αποτέλεσμα οι άνθρωποι να ζητήσουν τον Θεο μ'ολη την καρδιά τους, και που ο Θεός να μην ελκύσει στον Χριστό κάθε ταπεινό αμαρτωλό που την Ευλογία του με ειλικρινή καρδιά ζητούσε.(Ιωάννης 6:44)

Μέσα από την ιστορία της ανθρωπότητας η ΣΩΤΗΡΙΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ πάντα χτυπούσε την πόρτα της καρδιάς των πολιορκημένων, των κατατρεγμένων, καταπιεσμένων, και τους προσκαλούσε τον ΧΡΙΣΤΟ να εμπιστευθούν και στην ΕΙΡΗΝΗ, ΓΑΛΗΝΗ, ΠΡΟΝΟΙΑ του και ΕΥΛΟΓΙΑ του να μπουν.(Ματθαίος 11;28)


Ο πόλεμος και η κάθε επικείμενη εθνική η ατομική καταστροφή είναι το  ΠΙΚΡΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ που όμως διάπλατα οδηγεί στις ΕΥΛΟΓΙΕΣ του ΧΡΙΣΤΟΥ κάθε άνθρωπο η λαό που επιστρέψει με μετάνοια σ' Αυτόν !!
Ο Χριστός πριν την καταστροφή της Ιερουσαλήμ γεμάτος πίκρα είπε «Ιερουσαλήμ ! Ιερουσαλήμ .....Πόσες φορες ΘΕΛΗΣΑ να ΠΕΡΙΜΑΖΕΨΩ τα παιδιά σου , οπως μαζεύει η κλώσα τα κλωσόπουλα της κάτω απο τις φτερούγες της, μα ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑΤΕ ! Μα να τωρα ! Ο τόπος σας ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΑΙ ΕΡΗΜΟΣ !»(Ματθαίος 23;37-38) και το ίδιο είπε <η καρδιά του> και για την Κωνσταντινούπολη, το πόσο ΠΟΛΥ ΗΘΕΛΕ να φέρει πίσω σε προσωπική ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΚΟΙΩΝΙΑ τα παιδιά της,τους βυζαντινούς που γεμάτοι πλούτη, δόξα και ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ φαντασμαγορική αυτάρκεια μακριά του ζούσαν , και τον ίδιο καημό είχε για τους ΣΥΡΙΟΥΣ, και σήμερα έχει για τους Χριστιανούς της Ουκρανίας. Και όλους τους κατατρεγμένους καλεί να μην απελπίζονται αλλά να λάβουν θάρρος να τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ, απ' Αυτόν μ' όλο τους το είναι να ΕΞΑΡΤΗΘΟΥΝ, γιατί ένα καινούργιο μέλλον ΑΙΩΝΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και ΕΥΛΟΓΙΑΣ αναμένει κάθε κατατρεγμένο και πληγωμένο που μ'όλη την Καρδία του τον εμπιστευτεί !!

Η ΗΜΕΡΑ του Κυρίου είναι καταπληκτική γιατί νέοι ορίζοντες θα ανοίξουν στην Ζωή όλων εκείνων που τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ και απ' Αυτόν ΕΞΑΡΤΗΘΟΥΝ και ΣΩΤΗΡΑ τους με θάρρος και Ελπίδα τον δεχτούν !!
Είναι γεγονός, ανθρώπινη ψυχολογία , οτι η Εθνική ανασφάλεια, ο κίνδυνος κατοχής, κάθε επικείμενη καταστροφή μπορούν να αγγίζουν τις καρδιές εκείνων που τον Χριστό έχουν ξεχάσει και ζουν μακριά του βολεμένοι με τη Θρησκεία τους, και να τους φέρει γονατιστούς πίσω στον επί γης πανταχού Παρών Θεό Ιησού Χριστό !!!

Ναι φίλοι μου, μέσα από τον Πικρό δρόμο όλοι όσοι τον Χριστό εμπιστευθούν,στην ΕΥΛΟΓΙΑ, ΧΑΡΗ, και ΕΛΕΟΣ, του ΘΕΟΥ θα μπουν όταν τον Χριστό προσωπικό ΣΩΤΗΡΑ τους τον ΔΕΧΤΟΥΝ.
 Μια καινούργια ήμερα θα ανατείλει γι' αυτούς ακόμα και αν πόλεμος και φήμες πόλεμου αγγίξουν τις ακρογιαλιές τους, αυτοί θα έχουν το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ να τους βεβαιώνει και να τους λέει " ΔΕΝ ΘΑ Σ'ΑΦΗΣΩ ΟΥΤΕ ΘΑ Σ΄ ΕΞΚΑΤΑΛΕΙΨΩ" αλλά "θα ΕΙΜΑΙ στο πλευρό σας ΚΥΡΙΟΣ και ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ σας" !!!

Φίλοι, μέσα από τον τις ταραχές και πολέμους ο ΧΡΙΣΤΟΣ ετοιμάζει την ΚΑΛΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ολων εκείνων που η καρδιά τους είναι ΣΩΣΤΗ, που τον ΑΓΑΠΟΥΝ, τον Τιμούν και μ' Αυτο επιθυμούν όλες τις ήμερες της Ζωής τους να ζουν,και που δεν διστάζουν ΣΩΤΗΡΑ τους να τον δεχτούν !!! Αμήν!!
Φίλε, ΠΙΣΤΕΥΣΕ στον ΧΡΙΣΤΟ μ' όλη σου την καρδιά και στην ΕΥΛΟΓΙΑ του θα μπεις. Αμήν!

No comments:

Post a Comment