Popular Posts

Wednesday 27 April 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ με Αν η ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΗ ΦΛΟΓΑ *ΦΩΣ* προέρχεται απο το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ;

Αγαπητά μου αδέλφια αν το *Φως* η Φλόγα που αεροπορικώς φτάνει στην Ελλάδα απο την Βηθλεέμ ήταν το Αγιο ΠΝΕΥΜΑ οπως της Πεντηκοστής τοτε ο Ελληνικός λαός θα ΕΙΧΕ ΡΙΖΙΚΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, θα ήμασταν ο υποδειγματικός λαός θα ήμασταν γεμάτοι ΑΓΑΠΗ, ΧΑΡΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ, ΚΑΛΟΣΥΝΗ, ΑΓΑΘΟΤΗΤΑ,ΠΙΣΤΗ(ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ) ΠΡΑΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ (Γαλατες5:22) γιατί αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του Αγιου ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.
Φιλοι υποτιμάμε την ανθρώπινη νοημοσύνη όταν υποστηρίζουμε οτι εμείς λαμβάνουμε εξ ουρανού, το Αγιο Φως που όμως ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ στη ταλαίπωρη ΚΟΙΝΩΝΊΑ μας και συμπεριφορά μας.
Γιατί όταν το Πραγματικό ΑΓΙΟ *ΦΩΣ* φωτίσει τον αμαρτωλο, ενεργεί μέσα του μια τέλεια ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, κι αντι πλεονεξία, εγωιστια, θρασύτητα, ψευτιά, η ασπλαχνία , η καποια αλλη ανεπιτρεπτη συμπεριφορα που τον χαρακτηρίζει «Αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, η καλοσύνη, η αγαθότητα, η πίστη, η πραότητα, η εγκράτεια.»(Γαλατες 5;22) χαρακτηρίζει τον αμαρτωλό που αγγίχτηκε απο το ΦΩΣ το αληθινό που είναι αόρατο και κανείς δεν το βλέπει , ουτε μπορει να το δει, αλλα ριζικά μεταμορφώνει καθε μετανιωμενο αμαρτωλο που στον Χριστό αφιερωθεί και αρχισει να τον ακολουθεί !
Ο Χριστός με τ' ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ του θα φωτίσει κάθε αμαρτωλό που φώτιση του ζητήσει, και στην ΑΛΗΘΕΙΑ και στην ΧΑΡΗ του θα τον οδηγήσει, και με το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ του θα τον βαπτίσει. Αμην!

No comments:

Post a Comment