Popular Posts

Tuesday 5 April 2016

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΓΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΤΙΟΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Αναλογα με τι πιστεύει ο άνθρωπος ειναι και η ψυχική του διάθεση. Και ανάλογα με τι πιστεύει ο Χριστιανός για τον Χριστό ειναι και η ευγνωμοσύνη και η λατρεία του η αδιαφορία του.
Αν πιστεύεις οτι την Σωτηρια σου την οφείλεις χαρη στην μεσολάβηση και πρεσβείες των άλλων, φυσιολογικό θα ειναι ολη η ευγνωμοσύνη σου να είναι προς τους μεσολαβούντες *μεσίτες* και οχι προς τον αμνό του Θεου τον Πανταχού παρόν Θεο Κύριο Ιησού Χριστό που σ' αγάπησε τοσο πολυ ωστε πηγε στον σταυρό για να φορτωθεί πάνω του τις δικες σου αμαρτίες !!( Ιωαννης 1:29,A.Κορινθ 15:3,Α.Ιωαννου 2:2,3:5)
Αν παλι πιστεύεις οτι η σωτηρία ειναι η ανταμοιβή σου για τα καλά σου έργα και ΟΧΙ το ΔΩΡΟ του Θεού που τονίζει το Ευαγγέλιο «Γιατί πράγματι με ΠΑΡΟΧΗ ΧΑΡΗΣ έχετε ΣΩΘΕΙ μέσω της πίστεως. Κι' αυτό η Σωτηρία σας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΩΝ. Σας το λέω για να μην τυχόν και καυχηθεί κανείς.»(Εφεσιους 2:8-9) τοτε πάλι η αγάπη σου, η ευγνωμοσύνη σου για τον Χριστό θα ειναι μικρη, και η εκτίμησης σου για την δική σου συμμέτοχη στην σωτήρια αντιβιβλικη λανθασμένη και ΑΙΡΕΤΙΚΗ γιατι όπως ο ληστής στον σταυρό, ο Ματθαίος ο τελώνης και η Μαρία η Μαγδαληνή ετσι και καθε σωσμένος Χριστιανός χωρίς έργα αλλα χαρη στην γνήσια καρδιακή πιστη δηλαδη εξαρτήσει απο τον Χριστό εχει σωθεί !!(Ρωμαιους 3;23-26,5:1,)
Η Αιτία, η μάλλον ο Αίτιος της ΣΩΤΗΡΙΑΣ ειναι ο Χριστός και κανείς αλλος, ουτε η κατα σάρκα Μακαρια μητέρα του, ουτε οι Άγιοι -που ειναι παράδειγμα προς μίμηση και οχι προς προσκύνηση- είναι οι αίτιοι της ΣΩΤΗΡΙΑ μας, αλλά μόνο ο ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ Χριστός που ήρθε για ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ και ΝΑ ΣΩΣΕΙ το ΧΑΜΕΝΟ (Λουκας 19:10) και που καλει καθε αμαρτωλό σ' αυτόν να τρέξει για να ΣΩΘΕΙ «ΕΛΑΤΕ σε ΜΕΝΑ όλοι εσείς που είστε κουρασμένοι και βαριά φορτωμένοι κι ΕΓΩ θα σας δώσω ΑΝΑΠΑΥΣΗ»(Ματθαίος 11:28,Ιωαννης 10:9) «ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΑΥΤΟΝ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΙΩΞΩ.(Ι.ΧΡΙΣΤΟΣ) Ιωαν 6:37.

Φιλε μου οσο καλυτερα καταλάβεις οτι ο Χριστός ειναι ο αίτιος της ΣΩΤΗΡΙΑΣ τόσο μεγαλύτερη θα ειναι η λατρεία σου και η ΕΥΓΝΩΜΟΣΎΝΗ σου σ' Αυτον που σε αγάπησε τοσο πολυ που για χάρη σου αφησε την ουράνια του δόξα και ηρθε στην γη να φορτωθεί και τις δικες σου αμαρτίες.( Φιλιππησιους 2:5-11,Α.Πετρου2:24)
Αδελφε μου, τωρα ειναι η σειρά μας να ΑΓΑΠΑΜΕ τους συνανθρώπους μας οπως ο Θεός, ο Χριστός μας αγάπησε, γιατι όποιος δεν αγάπα τον αδελφό του που τον έχει δει, πως θα μπορέσει να αγαπήσει τον Θεο που δεν τον έχει δει ; (Α.Ιωαννου 4:20) Και αυτή ειναι η εντολή για καθε πιστο παιδι του Κυριου «Ν' αγαπησεις τον Κυριο τον Θεο σου με ολη σου την καρδια, και με ολη σου την ψυχη και με ολη σου την δοιανοια, και επισης τον ΠΛΗΣΙΟΝ σου, σαν τον ευατον σου !!»Αμην! (Λουκας 10:27)
ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ σου και ολη η ΕΥΓΝΩΜΟΣΎΝΗ σου φίλε μου ας ειναι στον Χριστό που ΣΩΖΕΙ στο ΠΑΝΤΕΛΕΣ -για πάντα- όσους προσέρχονται στον Θεο μέσω αυτου αφού ΖΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΣΙΤΕΥΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ!»(Εβραίους 7:24), και τοτε στην ΕΥΛΟΓΙΑ του Πατρος και του Γιου θα ζεις και απο τ' Αγιο Πνεύμα του θα βαπτιστεις και ΠΟΤΕ δεν θα σ' αφήσει ουτε θα εγκαταλείψει !! (Εβραίους 13:5)

No comments:

Post a Comment