Popular Posts

Saturday 21 December 2013

H EΓΚΥΡΗ ΚΑΙ Η ΑΚΥΡΗ ΠΙΣΤΗΣ.

Η Έγκυρη Πίστης είναι η ΠΙΣΤΗΣ που ΣΩΖΕΙ, που εχει μέσα της την ΒΕΒΑΙΩΣΗ, την ΜΑΡΤΥΡΙΑ του ΘΕΟΥ οτι ο πιστευσας εχει ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ απο τον ΘΕΟ (Ρωμαίους 3:24-25,5:1) και βάση της ΠΙΣΤΗΣ του στον Ιησού Χριστο παρόλο που αμαρτάνει ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ στην ΚΡΙΣΗ αλλά εχει ΜΕΤΑΒΕΙ απο τον ΘΑΝΑΤΟ στη ΖΩΗ !!! 
«Όποιος Πιστεύει <και εννοείτε ΚΑΡΔΙΑΚΑ> στον Χριστο ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ»(Ιωάννης 3:18)
«Όποιος ακούει τον λόγο μου και πιστεύει σ'εκείνον που μ'έστειλε Εχει ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να κριθεί αλλα ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΒΕΙ απο τον Θάνατο στη ΖΩΗ»(Ιωάννης 5:24)

Αντιθέτως, η ΑΚΥΡΗ Πίστης ειναι η κληρονομική παραδοσιακή Πίστης της Ταυτότητας που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΗ, που δεν είναι η συνέπεια του ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ της ΚΑΡΔΙΑΣ στον επί γης Θεο ΗΙΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, και συνεπώς δεν παρέχει ΚΑΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ στον αμαρτωλό οτι μετά θάνατο θα βρεθεί στην Βασιλεία του Θεού και του Χριστού!!
Ο αμαρτωλός όμως που στον ΧΡΙΣΤΟ εχει ΔΟΘΕΙ και Σωτήρα του τον έχει δεχτεί,(Ιωάννης 1:12-13) έχει την ΜΑΡΤΥΡΙΑ της Σωτηρίας μέσα του «και η ΜΑΡΤΥΡΙΑ του ΘΕΟΥ είναι αυτή οτι ο ΘΕΟΣ μας ΕΔΩΣΕ Αιωνία ΖΩΗ και η Πηγή της Ζωής είναι ο Γιος του. Όποιος ΕΧΕΙ το ΓΙΟ, ΕΧΕΙ τη ΖΩΗ. Όποιος δεν έχει τον Γιο, την Ζώη-την Αιώνια- ΔΕΝ την ΕΧΕΙ !!»(Α.Ιωάννου 5:11)

No comments:

Post a Comment