Popular Posts

Monday 30 December 2013

ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΑΛΛΑ ΑΧΡΗΣΤΑ

Aπο τον ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. 

Ματθαίος 6: 33 << Αλλά, ζητάτε πρώτα τη βασιλεία τού Θεού, και τη δικαιοσύνη του· και όλα αυτά θα σας προστεθούν >>. 
Ιστορία: 
Μια φορά χάθηκε κάποιος στην έρημο της Αραβίας. Πολλές μέρες παραπλανήθηκε, γύρεψε να βρει το δρόμο για να γλυτώσει αλλά δεν μπόρεσε. Υπέφερε από πείνα και φοβερή δίψα, αλλά έβαλε και τις τελευταίες του δυνάμεις και βάδιζε για να γλυτώσει. 
Για μια στιγμή βλέπει πάρα πέρα μια μεγάλη λεκάνη που οι καμήλες πίνανε νερό. Κοντά στη λεκάνη κρεμόταν και ένα σακίδιο δερμάτινο. Χάρηκε ο άνθρωπος και είπε: 
<< τώρα σώθηκα, θα πιω νερό και θα φάω ψωμί, δεν θα πεθάνω! >>.  
Τι δυστυχία όμως ! Η βρύση ήταν ξερή, δεν είχε νερό. Αναστέναξε ο καημένος και είπε: 
<< ας φάω τουλάχιστο κάτι που θα βρω στο σακίδιο >>. Δυστυχώς και πάλι. Το σακίδιο δεν είχε μέσα τίποτε φαγώσιμο, είχε όμως κάτι άλλο, πολύτιμους λίθους μεγάλης αξίας (διαμάντια, μαργαριτάρια). Τι το όφελος όμως; Ο άνθρωπος ήθελε να φάει ψωμί, ήθελε να πιει νερό, τι θα τον ωφελούσαν τα πολύτιμα πετράδια;  
Φανταστείτε πόσο λυπήθηκε ο καημένος ο άνθρωπος. Βυθίστηκε στην απελπισία και αργότερα πέθανε. 

Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι το παν είναι το χρήμα, και περιφρονούν τον Θεό. Ξεχνούν την ανάγκη της ψυχής τους ή οποία δεν τρέφεται με χρήματα και αλλά υλικά πράγματα. 
Ο Ιησούς μας είπε: << Επειδή, τι θα ωφελήσει τον άνθρωπο, αν κερδίσει ολόκληρο τον κόσμο, ζημιωθεί όμως την ψυχή του; >> ( Μάρκος 8:36). 
Αγαπητέ μου η ψυχή μας χορταίνει μόνον από τον Θεό. 
Ο Ιησούς Χριστός είναι ο άρτος της ψυχής. Ποια θα είναι η εκλογή σου ;

No comments:

Post a Comment