Popular Posts

Friday 29 November 2013

H ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ KAI EINAI ΠΑΡAΔΕΙΓΜΑ ΠΡOΣ MIMHΣH KAI OXI ΠΡOΣ ΠΡOΣΚHNHΣH !!!

H αγία Παρασκευή γεννήθηκε σε ένα προάστιο της Ρώμης επί αυτοκρατορίας Αδριανού, απο γονείς Χριστιανούς και μεγάλωσε με βάση χριστιανικά πρότυπα. Από μικρή ηλικία Αγαπησε τον λόγο του Ευαγγελίου που είναι ΔΥΝΑΜΗΣ προς ΣΩΤΗΡΙΑ στον καθένα που πιστεύει (Ρωμαίους 1:16) και ξεχώριζε για τον ενάρετο βίο της και επειδη ηταν Πιστο παιδι του Κυριου, αφιερωμενη και ΔΟΣΜΕΜΗ στον Χριστο χριστιανη.
Μέτα που πέθανε ο Πατερα της εκποίησε την μεγαλη της Περιουσία στους Φτωχούς και ανεπιφύλακτα τον ΚΥΡΙΟ και ΣΩΤΗΡΑ της Ιησου Χριστο υπηρέτησε μ' oλο της το είναι μεταδίδοντας τα καλά νεα του Ευαγγελίου οτι ο Χριστος ΣΩΖΕΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ, διδασκοντας σε σπίτια γυναίκες, μικρά παιδιά, και βοηθώντας και διακονοντας με την Χαρη του Κυριου της τους ασθενείς και αδυνάτους, και ιδιως πλησίαζε νέες γυναίκες, και προκαλούσε συζητήσεις,και μιλούσε για τον Ιησού Χριστό τον ΣΩΤΗΡΑ και ΘΕΟ της. Βασανίστηκε τον καιρό του Αυτοκράτορα Αντονινου, αλλα με την χαρη του Κυρίου επέζησε και Μετέδιδε τα καλά νεα οτι ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΖΕΙ αμαρτωλούς σ'ολη της την ζωη !
Η καρδιακή προσωπική Σχέση που ειχε με τον Χριστό ηταν μαγνήτης έλξεως σε πάρα πολλούς και αυτό της επέτρεπε να είναι ενας καλός μάρτυρας του Χριστού, γιατι ήταν ολοφάνερο οτι είχε μέσα της αυτο που η Κοινωνία γύρο της δεν είχε. Είχε τον ΧΡΙΣΤΟ.

 Φίλοι, Η παρεξήγηση και παρερμηνεία της Αληθείας οτι η καταπληκτική Ζωη του ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ, του Σωσμένου -απο τον Χριστό- αμαρτωλού, του ΑΓIOY, ΩΦΕΙΛΕΤΕ στον ίδιο, και OXI στον Χριστό που τον Αναγεννά και με το πνεύμα του τον βαπτίζει, κάνει πολλούς να ΘΕΟΠΟΙΗΣΟΥΝ τον σωσμένο απο την Χαρη του Χριστού άνθρωπο -Άγιο- και να προσεύχονται σ'αυτόν η σ'αυτήν ΑΝΤΙ να επιθυμούν να έχουν και αυτοί την ίδια σχέση με τον θεο και να προσευχηθούν και να την ζητήσουν απο τον Χριστό !!!

Φίλοι, Στην ΑΠΏΛΕΙΑ ΟΔΗΓΗΤΑΙ ο άνθρωπος που ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΕ σε ΑΝΘΡΩΠΟ, αλλα στην αιώνια ζωη εκείνος/η που ανοίγει την καρδιά του στον Χριστό ,όπως η Αγια Παρασκευή την ανοιξε προτού αγιάσει και προτού απο το Άγιο του Πνεύμα χάρη στην Αφοσίωση της βαπτιστεί .
Φίλοι , η ευλογία είναι να μιμηθούμε τους Αγιους και ΟΧΙ να προσευχόμαστε σ'αυτούς αλλά να προσευχόμαστε στον Χριστό να μας χαρίσει την ιδια καρδιακή σχέση και ευλογία που χάρισε σ'εκείνους και σ'εκείνες που ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ του ΔΟΘΗΚΑΝ !!

Ο Θεός δεν άλλαξε και θέλει κάθε άνθρωπος να έρθει στον Ιησού Χριστό, ν'ανοίξει την καρδία του όπως οι Άγιοι στον Ιησού Χριστό, και τότε απο τον Ιησού Χριστό θα αγγιχθει, απο το Άγιο του Πνεύμα θα ΒΑΠΤΙΣΤΕΙ και θα ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ και τότε με την ίδια χάρη που έλαβε κάθε άγιος -δηλαδή δοσμένος, αφιερωμενος-στον Χριστό θα γεμίσει (Ιωάννης 7:37-38)
Το Άγιο Πνεύμα που ο Χριστός δίνει σε κάθε αμαρτωλό που του Δοθεί ειναι ο ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΤΉΣ, που μεταμορφώνει τον αμαρτωλό και του δίνει την Χάρη και την δύναμη με την καθοδήγηση του Φίλε, αν στον Χριστό προσευχηθεις επειδή επιθυμείς σαν την Αγία Παρασκευή να έχεις και εσυ όμοια μ'αυτήν καρδιακή σχέση μαζί του, τότε απο το Άγιο πνεύμα του και εσυ ΘΑ ΑΝΑΓΕΝΗΘΕΙΣ και σαν την κάμπια που γίνεται πεταλούδα και εσυ θα ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΙΣ !!! και στην ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ θα μπεις !!! και ο Χριστός και εσένα θα σε χρησιμοποιήσει και το άρωμα του και εσυ θα σκορπας !

1 comment:


  1. "Κύριε Ιησού Χριστέ Αποκάλυψε μου την ΑΛΗΘΕΙΑ, Φώτισε με, με τη ΑΛΗΘΕΙΑ, Ας Είσαι η ΑΛΗΘΕΙΑ στην Ζωή μου" ειναι η προσευχή που ο Χριστός θα απαντήσει και με την Αλήθεια του θα σε φωτίσει, και την ίδια καρδιακή σχέση που έχει με τους Άγιους δηλαδή με τα γνήσια Πιστά του παιδιά και σένα θα σου ΔΩΣΕΙ !!!

    ReplyDelete