Popular Posts

Tuesday 12 November 2013

Ο ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

Φίλοι καλησπέρα σας, ο Απόστολος Παύλος στο δέκατο κεφάλαιο της επιστολής τους προς τους Ρωμαίους αναφέρεται στους δογματολατρες που πολεμούσαν την Σωτήρια ΧΑΡΗ του Χριστού, και δεν ήθελαν να παραδεχτούν οτι το επισφράγισμα του νόμου - ολων των ανθρωπίνων προσπαθειών- ειναι ο Χριστός , με αποτέλεσμα ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΧΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Σ'ΑΥΤΟΝ.(Ρωμαιους 10:1-4)
Και τονίζει οτι η ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ του Θεού πηγάζει απο την ΠΙΣΤΗ μας στον Χριστό,(Ρωμαίους 10:6) και γι'αυτο ας μην αμφισβητούμε την Παντοδυναμία, το Μεγαλείο και την Σωτήρια Χάρη του, γιατι την Πρόσφορα ΣΩΤΗΡΙΑΣ του την λαμβάνουμε ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝΟΙ τον Χριστό μ'όλη μας την καρδία «Αν ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ με το στομα σου τον Ιησου Χριστο ΚΥΡΙΟ σου,και τον ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ <δηλαδη τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΣ> με την ΚΑΡΔΙΑ σου, οτι ο Θεος τον ανεστησε εκ νεκρών ΘΑ ΣΩΘΕΙΣ. Διοτι με την ΚΑΡΔΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ κανεις για να ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ και με το ΣΤΟΜΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ -την Πίστη του στον Χριστο- για να ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ»(Ρωμαίους 10:9-10)

ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΙΣΤΗΣ στον Χριστο και ΟΜΟΛΟΓΙΑ με το στόμα μας, ήταν και πάντοτε είναι ο βιβλικός τρόπος Σωτήριας. Εμπιστεύομαι τον ΧΡΙΣΤΟ,< του ανοίγω την καρδιά μου και Σωτήρα μου τον ΔΕΧΟΜΑΙ> και με το στόμα μου ΟΜΟΛΟΓΩ οτι ο είναι ΚΥΡΙΟΣ της Ζωής μου,και ΣΩΤΗΡΑΣ μου, και αμέσως μετά την Σωτηρία που εκείνος μου χάρισε αρχίζω να την ΚΑΛΙΕΡΓΩ.

Φίλε,μην ξεγελαστείς και πεις στο εαυτο σου με τα εργα μου θα εξασφαλίσω την Σωτηρία μου, γιατι η Σωτηρία ειναι το Δώρο του Κυρίου,(Εφεσιους 2:8-9) που ο ιδιος χαρίζει στον αμαρτωλό που του δοθεί, και κανεις δεν μπορεί να καλλιεργήσει κατι που δεν του έχει ΔΟΘΕΙ.

Γιατι οπως για να καλλιεργήσεις ενα χωράφι πρεπει καποιος να σου το δωσει, και για να φτιάξεις ενα μεταξωτό πουκάμισο πρεπει καποιος το ακατέργαστο μετάξι να το λάβει και μετά να το κατεργαστεί, ετσι και για να κατεργαστείς την Σωτηρία πρέπει απο τον Χριστο πρώτα να την λάβεις, και μετά με δεος και Ζηλο να την κατεργαστεις και ανάλογα με πόσο καλά ΚΑΤΕΡΓΑΣΘΗΚΕΣ τη Σωτηρία που ΔΩΡΕΑ έλαβες -οταν δόθηκες στον Χριστο- θα Ανταμειφθείς.

Φιλοι, η Σωτηρία ειναι το ΔΩΡΟ της ΧΑΡΗΣ του ΘΕΟΥ (Εφεσιους 2:8-9) αλλα για την κατεργασία της ο σωσμένος Χριστιανός οφείλει να πολεμήσει τις εγωιστικές επιθυμίες του, καθε ανεπίτρεπτη επιθυμία, και στο θέλημα του Κυρίου παντα να υποτάσσεται ασχέτως ποσό μεγάλη θα ειναι η απαιτουμένη ΘΥΣΙΑ.

Φιλοι, η ΣΩΤΗΡΙΑ σ'εμας δεν κόστισε τίποτε αλλα στον Χριστό την ιδια την Ζωη του, η κατεργασία ομως της ΣΩΤΗΡΙΑΣ θα μας κοστίσει τα πάντα ακόμα και τη Ζωή μας, και ανάλογα με την κατεργασία της ΣΩΤΗΡΙΑΣ μας, ο κάθε ΣΩΣΜΕΝΟΣ απο τον Χριστο θα ανταμειφθεί, και ενδεχομένως αν κάποιος δυστυχώς τελείως αποτύχει να Αξιοποιήσει, να κατεργαστεί την Σωτηρία που ΔΩΡΕΑ ελαβε θα βγει ζημιωμένος. Ο ιδιος ομως θα ΣΩΘΕΙ, αλλα ετσι οπως γλυτώνει κανείς μεσα απο την πυρκαϊά.(Α.Κορινθιους 3: 10-15)

Αδελφε μου, Σημερα Δώσου στον Χριστό. Σήμερα εμπιστευσου τον Χριστό μ'ολη σου την ΚΑΡΔΙΑ, και ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ τον Κυριο και ΣΩΤΗΡΑ σου, και βάση του Αξιόπιστου λόγου του θα ΣΩΘΕΙΣ, και αρχινα αμέσως να ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΣΑΙ την ΣΩΤΗΡΙΑ που δωρεά θα λάβεις επειδή άνοιξες την ΚΑΡΔΙΑ σου στον ΧΡΙΣΤΟ και ΣΩΤΗΡΑ και Κύριο σου τον ΔΕΧΤΗΚΕΣ. Αμην !!

No comments:

Post a Comment