Popular Posts

Sunday 24 November 2013

Η ΧΑΡΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟ ΣΤΙΓΜΗ, Αλλά Σωτηρία δίνει, στον καθένα που τον εμπιστευτεί !!

Αυτή είναι η Χαρμόσυνη ΚΑΛΗ ΑΓΓΕΛΙΑ το ΕΥ-ΑΓΓΕΛΙΟ του Χριστού ότι κάθε ανάξιος αμαρτωλός που τον Χριστό εμπιστευτεί, δηλαδή που ΚΑΡΔΙΑΚΑ στον Χριστό ΔΟΘΕΙ και Σωτήρα του τον ΔΕΧΤΕΙ (Ιωάννης 1:12-13,3:16,36,5:24,6:37,39,3747,7:37,10:9,14:6,Ρωμαίους 3:23-25,5:1,Αποκάλυψη 3:20) δεν θα χαθεί αλλά θα λάβει ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ !!!
«Γιατί πράγματι με ΠΑΡΟΧΗ ΧΑΡΗΣ έχετε ΣΩΘΕΙ δια ΠΙΣΤΕΩΣ» βεβαιώνει τους νέο Πιστευσαντες στον Χριστό Εφεσιους ο Απόστολος Παύλος και για όλου μας τονίζει και λέγει.« Και αυτό -η Σωτηρια σας- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δικό σας ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ, αλλά ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ. ΔΕΝ είναι ΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΩΝ. Σας το λέω για να μην τυχόν και καυχηθεί κανείς»(Εφεσιους 2:8-9)

Φίλοι, κανένα δικό μας έργο δεν θα μπορούσε ποτέ να διεκδικήσει την ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΣΩΤΗΡΙΑ που ο Χριστός για να την Εξασφαλίσει ΕΧΥΣΕ το ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΙΜΑ του στον Σταυρό, ώστε χάρη της ΘΥΣΙΑΣ του να ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΙΩΝΙΑ ΛΥΤΡΩΣΗ.(Eβραιους 9:13)

Θα αποτύχω για πάντα εαν αρνηθώ την ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ του Χρήστου να την απαντήσω «Να τώρα στέκομαι στη Πόρτα της καρδιάς σου, και Χτυπώ. Αν ακούσεις τη φωνή μου και ΑΝΟΙΞΕΙΣ την ΠΟΡΤΑ θα μπω μέσα ΕΓΩ και θα δειπνήσουμε μαζί »(Αποκάλυψη 3:20,Ιωάννης 7:37,Ματθαίος 11:28) και Σωτήρα μου ΑΡΝΗΘΩ να τον ΔΕΧΤΩ. « Οσοι ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΑΥΤΟΝ, Σ'αυτούς ΕΔΩΣΕ το ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΟΥ»(Ιωάννης 1:12-13)

Φίλοι, η χάρης του Χριστού είναι σκανδαλιστική, γιατί ΣΩΤΗΡΙΑ ΧΑΡΙΖΕΙ στον ανάξιο αμαρτωλό που τον εμπιστευτεί και Σωτήρα του τον δεχτεί (Ιωαννης 1:12-13,3:16) και ΟΧΙ σ' αυτον που με τα έργα του Χωρίς καρδιακά να του ΔΟΘΕΙ και Σωτήρα του να τον ΔΕΧΤΕΙ προσπαθεί την Σωτηρία να λάβει ως ανταμοιβή.« Και αυτό -η Σωτηρια- σας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δικο σας ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ, αλλα ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ.ΔΕΝ ειναι ΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΩΝ. Σας το λεω για να μην τυχον και καυχηθει κανεις»(Εφεσιους 2:8-9

Ο Αρχιαποστολος Παύλος που έχυσε το αιμα του για τον Χριστό βροντοφωνάζει και λέγει οτι κανείς ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ χάρη στα έργα του αλλά μόνο χάρη στο ΕΛΕΟΣ και την ΧΑΡΗ του ΘΕΟΥ που μας προσφέρει μέσω του Χριστού « Όταν όμως φανερώθηκε η καλοσύνη και η Αγάπη του Σωτήρα μας Θεού προς του ανθρώπους, τότε ΟΧΙ ΧΑΡΗ ΣΕ ΕΡΓΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ που καναμε εμεις αλλα ΧΑΡΗ στο ΔΙΚΟ του ΕΛΕΟΣ μας ΕΣΩΣΕ με το λουτρό της Αναγέννησης και της ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗΣ του Αγίου Πνεύματος»( Τιτος 3:4-7) που Δωρεά λαμβάνει κάθε αμαρτωλός που τον Χριστό ΣΩΤΗΡΑ του ΔΕΧΤΕΙ.(Ιωάννης 1:12-13)

Φίλοι η ΣΩΤΗΡΙΑ μας δεν θα χαθεί εφόσον είναι το ΔΩΡΟ του Κυρίου και ΟΧΙ ανταμοιβή έργων! (Εφεσιους 2:8-9), Η υγεία μας με τον χρόνο θα ελαττώνεται και σ'αρκετούς σε μεγάλο βαθμό θα χαθεί, γιατί τον Θησαυρό της Σωτηρίας τον διατηρούμε σε *πήλινα* εύθραυστα σκευή , ετσι που να φαίνεται πως η φοβέρα μεγάλη δύναμης είναι από τον Θεό και ΟΧΙ από μας, καθώς πιεζόμαστε απο παντού αλλα δεν ταραζόμαστε....... καταβαλλόμαστε αλλα ΔΕΝ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ, κουβαλώντας στο Σώμα μας- στο Εύθραυστο- *Πήλινο* σκεύος τον Θάνατο του Κυρίου μας (Β.Κορινθιους 4:7-11). δηλαδη το μήνυμα της Θυσίας του που ομως εξασφαλίζει ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ σ' εκείνους που τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ !

Το *όνειρο* ο σκοπός του Ιησού Χριστού ήταν να Εξασφαλίσει -στους Ψυχικά κουρασμένους, καρδιακά τσακισμένους στους φτωχούς και στους τυφλούς, στους κουφούς, και κατατρεγμένους και αποκαμωμένους και σ'όλους από τα βάρη της αμαρτίας καταπιεσμένους και απελπισμένους, δηλαδή σε κάθε αμαρτωλό- από τώρα μαζί του καρδιακή ΚΟΙΝΩΝΙΑ, και μετά θάνατο ΕΙΣΟΔΟ στον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ,και ΟΧΙ ακλόνητη Υγεία και Σώμα που δεν φθείρεται εδώ κάτω στην γη!!! 

Αν είσαι ταπεινός, στην ΠΙΣΤΗ 
γερός και ισχυρός στην Χάρη του Χριστού θα γαντζωθείς θα εξαρτηθείς, και στην ευλογία του θα μπεις.
Αν όμως δεν είσαι ταπεινός και ούτε στην ΠΙΣΤΗ γερός και Ισχυρός από την Χάρη του δεν θα εξαρτηθείς και στην Ευλογία του δεν θα μπεις. 

Σου εύχομαι Ανεπιφύλακτα από την ΣΩΤΗΡΙΑ ΧΑΡΗ του Χριστού να ΕΞΑΡΤΗΘΕΙΣ και στην Αιώνια Ζωη και εσύ να μπεις. Αμήν!!

No comments:

Post a Comment