Popular Posts

Wednesday 27 November 2013

Η ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Η ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΕΣΥ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ;

ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ

 

Χωρίς Πίστη ειναι αδύνατο να Ευαρεστησει κανείς τον Θεο, αφου εκείνος που πλησιάζει τον Θεο πρεπει να πιστεύει στην ύπαρξη του και οτι ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΙ εκείνους που τον ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΕ.(Εβραιους 11:6)

Φίλοι μου ο Απόστολος Παύλος μας λέγει οτι « Πίστης ειναι το ΣΤΗΡΙΓΜΑ -η ΓΕΡΗ ΒΑΣΗ, το ΘΕΜΕΛΙΟ- των πραγμάτων εκείνων που αποτελούν αντικείμενο ελπίδας, είναι το μέσον εσωτερικής πληροφόρησης για πράγματα που δεν βλέπουμε» (Εβραιους 11:1).
Δηλαδη, η Πιστης δεν είναι απλώς η ΓΝΩΣΗ της Αλήθειας οτι ο ΧΡΙΣΤΟΣ μας ΑΓΑΠΑ υπερβολικά και για χαρη μας ΦΟΡΤΩΘΗΚΕ στο σώμα του τις δικες μας αμαρτίες πάνω στο σταυρό ώστε να ΑΠΑΛΛΑΧΤΟΥΜΕ ριζικά (Α.Πέτρου 2:24,Ιωάννης 3:16), αλλα η προσωπική ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ μας στην ανεκτίμητη Θυσια του, που οικειοθελώς πήγε στον σταυρο για να πληρώσει με το πολύτιμο αίμα του τα λύτρα για την δική μας ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ από την ΑΙΩΝΙΑ τιμωρία.(Μαρκος 10:45,Α.Πετρου1:18,Ιωαννης 3:16-18)

Η ανταπόκρισης της καρδιάς μας στην Θυσία του Ιησού Χριστού και η εν συνέχεια Ζωή μας είναι η αυτή που ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΕΙ αν έχουμε ΣΩΤΗΡΙΑΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΙΣΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΜΕΝΗ στον Χριστό η απλώς κληρονομημενη Εθνική παραδοσιακή.
Γιατι ο Σωσμένος αμαρτωλός που τον Χριστό εχει ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ και ΣΩΤΗΡΑ του τον εχει δεχτεί,(Ιωάννης 1:12-13,3:16,6:68) τον Χριστό ΚΑΘΕ μέρα της Ζωής για το ανεκτίμητο ΔΩΡΟ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ του τον Δοξάζει και τον Ευγνωμονεί, και στις αναποδιές και μπόρες της Ζωής ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ προς τους αγίους,< δηλαδή στους κοιμηθεντες εν Κυριο αδελφούς του>, αλλά στον ΣΠΛΑΧΝΙΚΟ ΚΑΤΑΔΕΧΤΚΟ ΚΥΡΙΟ του που θυσιάστηκε γι' αυτόν για να του χαρίσει ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ !!!

Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ ο Σωσμένος απο τον Χριστό αμαρτωλός, να τρέξει σ'άλλους για βοήθεια και ΟΧΙ στον ΣΩΤΗΡΑ του τον σπλαχνικό Χριστό που στην ΚΑΡΔΙΑ του ΚΑΤΟΙΚΕΙ (Ιωάννης 14:24), και που τον ευλόγησε με ποτάμια ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΝΕΡΟΥ μέσα του να ξεχυθούν.(Ιωάννης 7:38)

Φίλοι, η αναμφισβήτητη ένδειξης αν έχουμε Σωτηριακη πίστη η ΟΧΙ, αποκαλύπτεται απο τις προσευχές μας, γιατί κατα κανόνα ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ και τρέχουμε βοήθεια να ζητήσουμε απο Εκείνον η Εκείνους που ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ και ΟΧΙ απο εκείνον που ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ !!!

Φιλοι μου, σας εύχομαι μ'όλη μου την καρδιά τον ΧΡΙΣΤΟ να ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ, προσωπικό ΣΩΤΗΡΑ σας να τον ΔΕΧΤΕΊΤΕ και τότε από τον ΧΡΙΣΤΟ θα ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΗΤΕ και ΠΟΤΑΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΝΕΡΟΥ θα ΞΕΧΥΘΟΥΝ απο μεσα σας !!!(Ιωάννης 7:38) και φυσικά η καρδιά σας θα ΜΑΡΤΥΡΕΙ οτι ο ΧΡΙΣΤΟΣ μέσα σας κατοικεί (Ιωάννης 14:23) και απο ΧΑΡΑ θα είστε πλημμυρισμένοι γιατί ο Κύριος Ιησούς Χριστός θα είναι παντα στο πλευρό σας Κύριος και βοηθός σας. Αμήν.

"Κύριε Ιησού Χριστέ, ΜΕΤΑΝΟΩ που το κάλεσμα σου αγνοούσα και σου ζητώ απ'ολες μου τις αμαρτίες να με συγχωρέσεις και την Παρουσία σου να μου χαρίσεις. ΓΕΝΝΗΘΗΤΩ το θέλημα σου στη Ζωή μου. Ειμαι δικος σου " Είναι η προσευχή που συμφιλιώνει για πάντα τον αμαρτωλό με τον Πάτερα και τον Κύριο Ιησού Χριστό, και με το Άγιο Πνεύμα. Αμήν!!

No comments:

Post a Comment