Popular Posts

Monday 25 November 2013

ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ Σ'ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΩ ΛΕΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΧΤΕΙ.

Γιατί Χριστέ μου, αυτούς που τώρα με πολύ ΠΕIΣΜA ΑΡΝΟΥΝΤΕ Σωτήρα σου να σε δεχτούν αρνείσαι τώρα να τους τιμωρήσεις ;
Και η απάντησης του Κυρίου πιστεύω οτι είναι η ακόλουθη « Γιατι επιθυμώ να τους δώσω αλλη μια ευκαιρία απο μόνοι τους, χωρίς την δική μου ΕΠΕΜΒΑΣΗ να μετανοιώσουν να πάψουν τα λόγια μου ν'αψηφούν ,Σωτήρα τους να με δεχτούν και στην Ευλογία μου μπουν. Γιατι πάντοτε προτιμώ να ΕΥΛΟΓΩ και μ'υπομονή να περιμένω την επιστροφή του ανυπάκουου αμαρτωλού»

Και θυμήθηκα ότι ο Σαούλ που με ΠΕIΣΜA πολεμούσε το Θέλημα του Κυρίου, χάρη στην παρέμβαση του ασπάστηκε τον Κύριο μ' ΌΛΗ την ΚΑΡΔΙΑ του, δεν γλίτωσε όμως το διορθωτικό *άγγιγμα* του (Πράξεις 9:8-9), ούτε και ο προφήτης Ιωνάς ευθυγραμμίστηκε με την βουλή του -ΥΠΟΤΑΧΤΗΚΕ στο Θέλημα του- χωρίς την Παρέμβαση του, αλλα και στην Αποκάλυψη πολλούς που ήσαν εντεταγμένοι στην υπηρεσία του τους προειδοποιεισαι και τους είπε οτι θα ΤΙΜΩΡΗΘΟYN αν δεν μετανοιώσουν και τέλεια στο θέλημα του ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΝ.
Θα έρθω ξαφνικά εναντίον σου και θα μετακινήσω τον λυχνοστάτη σου (Αποκάλυψη 2:5) αν δεν συνελθεις λέγει σε κάποιον που τον υπηρετεί.
Σε κάποιον άλλο που εχει την απόλυτη βεβαιότητα οτι τον Υπηρετεί ο Χριστός του λέγει « Ξέρω τα έργα σου , οτι δηλαδή έχεις ΦΗΜΗ πως ζεις , μα ΕΙΣΑΙ ΝΕΚΡΟΣ. Ξυπνα..... εφάρμοζε και ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ »(Αποκάλυψη 3:1-2)
Και σε κάποιον αλλο που ακριβώς σαν και Σένα νόμιζε οτι ηταν ο ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ Εκκλησίας και το Φως που φέγγει στο πνευματικό σκοτάδι και χωρίς να του ανοίξει την καρδιά του χάρη στην εκκλησία του στην Βασιλεία του θα έμπαινε του λέγει «Ξέρω τα έργα σου , οτι ούτε κρύος είσαι ούτε ζεστός.....Μα είσαι ΤΑΛΑΙΠΟΡΟΣ και ΕΛΕΕΙΝΟΣ και ΦΤΩΧΟΣ και ΓΥΜΝΟΣ.....Σε συμβουλεύω απο ΜΕΝΑ να αγοράσεις Χρυσάφι καθαρισμένο στη Φωτιά ... και ρούχα ΚΑΘΑΡΑ για να ντυθείς και να ΜΗΝ φανερωθεί η γύμνια σου....Γίνε λοιπόν θερμός και ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ. ΝΑ! Στέκομαι τώρα μπροστά στην ΠΟΡΤΑ της ΚΑΡΔΙΑΣ σου και ΧΤΥΠΩ! Αν ακούσεις τη φωνή μου και ΑΝΟΙΞΕΙΣ την πόρτα θα μπω μέσα ΕΓΩ και θα δειπνήσουμε μαζί»(Αποκάλυψη 3:15-20)

Φίλοι μου, μην μιμηθητε τον ανυπάκουο *Χριστιανό* που διακατεχόταν απο τόσο πολύ θρησκευτική ΥΠΕΡΟΨΙΑ που νόμιζε οτι ήταν στο κέντρο της βουλής του Κυρίου, ενώ ήταν ΤΑΛΑΙΠΟΡΟΣ, Πνευματικά ΦΤΩΧΟΣ και ΓΥΜΝΟΣ επειδή το κάλεσμα του Κυρίου του ΠΟΤΕ του δεν το είχε απαντήσει και ΠΟΤΕ του τη ΚΑΡΔΙΑ του δεν την είχε ΑΝΟΙΞΕΙ Σωτήρα και Κύριο του να τον ΔΕΧΤΕΙ.(Αποκάλυψή 3:19-20)

Φίλε μου, ο δούλος εκείνος , που ΓΝΩΡΙΖΕ το θέλημα του Κυρίου του,<που πολλές φορές το Άκουσε και όμως με πείσμα το ΑΓΝΟΗΣΕ> αλλά δεν ετοίμασε ούτε έκανε σύμφωνα με το θέλημά του, ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ. Αλλά,εκείνος που χωρίς να ξέρει το ΘΕΛΗΜΑ του έκανε αξιόποινες πράξεις θα ΤΙΜΟΡΗΘΕΙ ελαφρότερα.»(Λουκάς 12:47-48)

No comments:

Post a Comment