Popular Posts

Tuesday 6 August 2013

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΣΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΘΩ.

Φίλοι Καλησπέρα σας , το Ευαγγέλιο τονίζει οτι ΟΛΟΙ ΑΜΑΡΤΗΣΑΝ και βρίσκονται μακριά από την δόξα του Θεού (Ρωμαίους 3:23) και και ότι δεν υπάρχει ΔΙΚΑΙΟΣ (δηλαδή απο μόνος του Άξιος να μπει στον Παράδεισο) ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ. (Ρωμαίους 3:10-18) 

Τα χαρμόσυνα νέα όμως είναι οτι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ του Θεού (να δίνει χάρη στον αμαρτωλό και ταυτοχρόνως να πληρωθεί στο ακέραιο η τιμωρία για την αμαρτία) έχει φανερωθεί και ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΑΡΗ, ΜΕΣΩ του ΑΠΟΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, τον οποίον ο Θεός όρισε να γίνει δια ΠΙΣΤΕΩΣ, το μέσω Εξιλέωσις ( το θυσιασμα που δέχτηκε την τιμωρία για την καταπράυνση του Θυμού του) με το ίδιο του το αίμα, και να φανεί ετσι η δικαιοσύνη του....και να αποδειχτεί οτι είναι ΔΙΚΑΙΟΣ και ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ όποιον πιστεύει στον Ιησού.(Ρωμαίους 3:24-26)

Φίλοι, αυτά είναι τα χαρμόσυνα νέα, οτι ο αμαρτωλός που στον Χριστό δοθεί και Σωτήρα του δεχτεί, δεν πληρώνει ο ίδιος την τιμωρία για τις αμαρτίες του, γιατί στον Σταυρό ο αναμάρτητος Χριστός πλήρωσε στο ΑΚΕΡΑΙΟ την τιμωρία για την ανθρώπινη αμαρτία.(Ιωάννης 1:29,B.Κορινθιους 5:21,A.Πέτρου 2:24) Το χρέος για όλη της ανθρώπινη Αμαρτία ΕΞΟΦΛΗΘΗΚΕ στο σταυρό από τον Χριστό, ώστε από τότε όσοι τον εμπιστεύονται και Σωτήρα και Κύριο της Ζωής τους τον δέχονται, δεν έρχονται σε κρίση, αλλά έχουν μεταβεί από τον Θάνατο στη Ζωή !(Ιωάννης 3:16-18,36,5:24)

Γι' αυτό και ο Απόστολος Παύλος βεβαιώνει τους αμαρτωλούς που τον Χριστό ΑΣΠΑΣΤΗΚΑΝ και προσωπικό Σωτήρα τους ΔΕΧΤΗΚΑΝ, και τους λέγει οτι ΧΑΡΗ στην ΧΑΡΗ του ΘΕΟΥ, και ΟΧΙ σε δίκες τους καλές πράξεις έχουν ΣΩΘΕΙ « Γιατί πράγματι με ΠΑΡΟΧΗ ΧΑΡΗΣ έχετε ΣΩΘΕΙ μέσω της πίστεως. Κι'αυτό -η Σωτηρια σας- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΩΝ. Σας το λέω για να μην τυχόν και καυχηθεί κανείς.»(Εφεσιους 2:8-9)

Φίλε, και ΠΟΛΥΤΙΜΗ ψυχή, ο Ιησούς Χριστός ΔΩΡΕΑ σήμερα σου προσφέρει την Σωτηρία που με καμία δίκη σου Θυσία η έργα ΔΕΝ θα μπορούσες πότε να την αποκτήσεις, και σε καλεί να τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ, προσωπικό ΣΩΤΗΡΑ και ΚΥΡΙΟ σου να τον δεχτείς, και στην Αιώνια Ζωή να μπεις !(Ματθαίος 11:28,Αποκάλυψη 3:20)

"Κύριε Ιησού Χριστέ συγχώρησε με τον αμαρτωλό που το κάλεσμα σου αγνοούσα και μακριά σου Ζούσα. Χριστέ μου μετανοώ, και σου Ζητώ να έρθεις και να μείνεις μαζί μου όλες τις ήμερες της Ζωής μου. Και ας γίνει το δικό σου θέλημα στη Ζωή μου." Είναι η προσευχή που Σώζει τον αμαρτωλό, και τον συμφιλιώνει για πάντα με τον επουράνιο μας Πατέρα και τον Σωτήρα και Κύριο και ΘΕΟ ημών ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ. Αμήν !

No comments:

Post a Comment