Popular Posts

Sunday 18 December 2016

ΚΙ ΟΤΑΝ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΑΤΕ ΜΕ Τ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΝ ΕΓΓΥΗΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ (Eφεσιους 2:13-14)

Τα χαρμόσυνα νεα είναι από την Πεντηκοστή και μετά καθε αμαρτωλός που με ΜΕΤΑΝΟΙΑ επιστρέψει στον Χριστό και από Αυτόν ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ λαμβάνει την ΔΩΡΕΑ του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, το ΔΩΡΟ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ της ψυχής του ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ !! 

« Θα ΧΑΡΙΣΩ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ το Πνεύμα μου σε κάθε άνθρωπο ετσι, οι γιοι σας κι οι θυγατέρες σας θα κηρύξουν την αλήθεια
οι νέοι σας θα δουν οράματα κι οι γέροντές σας θα ονειρευτούν όνειρα θεϊκά. 
Και σ' αυτούς που μου ανήκουν, άντρες και γυναίκες, 
ΘΑ ΧΑΡΙΣΩ , τις ημέρες εκείνες,ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ το Πνεύμα μου, κι αυτοί θα κηρύξουν την αλήθεια του Θεού.......και οποιος τότε ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου  -δηλαδή ζητήσει με μετάνοια και πιστη ΒΟΗΘΕΙΑ απο τον Χριστό- θα σωθεί.(Πράξεις 2:17-18,21,Ρωμαίους 10;13) 
Ας προσέξουμε αδέλφια μήπως άθελα μας μειώνουμε την ΧΑΡΗ και το ΕΛΕΟΣ του Θεου που ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ  Σφραγίζει/βαπτίζει καθε ανάξιο αμαρτωλό που με ΜΕΤΑΝΟΙΑ και ΠΙΣΤΗ επιστρέφει στον Χριστό !! 
Ο Απόστολος Παύλος βεβαιώνει του πρώην ειδωλολάτρες εφεσιους , και συνεπώς και καθένα  που ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ τον Χριστό για την ΣΩΤΗΡΙΑ  του, οτι όταν ΠΙΣΤΕΨΑΝ και εννοείται ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΑΝ με το Άγιο Πνευμα που είναι και ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ τους ! 
« Στον Χριστό κι εσεις ΣΤΗΡΙΞΑΤΕ την ΕΛΠΙΔΑ σας, οταν ΑΚΟΥΣΑΤΕ τον λόγο της αλήθειας, την ΚΑΛΗ ΑΓΓΕΛΙΑ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ σας !! Κι οταν ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ σ'Αυτον - στον Χριστο- ΣΦΡΑΓΗΣΤΗΚΑΣΤΕ με το Πνευμα το ΑΓΙΟ < που πλουσιοπάροχα χαρίζει ο Κύριος> σύμφωνα με την Υπόσχεση του Θεου !! (Εφεσιους 2;13) 
Και εγώ ο ανάξιος αμαρτωλός  τον Μάρτιο του 1988 ελαβα -χωρίς ανθρώπινη μεσολάβηση- το Σφράγισμα/βάπτισμα του Αγίου Πνεύματος που ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ δινει ο Κυριος σε καθε αμαρτωλό που από Αυτόν και μόνο ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ και προσωπικό ΣΩΤΗΡΑ του τον δεχτεί !!
Το Άγιο Πνεύμα φίλοι μου, που ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ο Θεος ειναι η ΕΓΓΥΗΣΗ της ουράνιας κληρονομιάς που εχει ο Θεος για μας τα πιστά του παιδιά !! «Αυτός -δηλαδή ο Παράκλητος- ειναι ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ, η ΕΓΓΥΗΣΗ για την απολύτρωση των πιστών παιδιών του Κυρίου !!(Εφεσιους 2;14) Χάρη στον ΠΑΡΑΚΛΗΤΟ που ποτε δεν θα αφήσει ούτε θα εγκαταλείψει (Εβραίους 13;5) το γνήσιο πιστό παιδί που με στοργική αγάπη ΑΠΕΚΤΗΣΕ ο Θεός για την δόξα του -ο νέο σωσμένος, αναγεννημένος πιστός- δεν θα χαθεί αλλά την ουράνια κληρονομιά θα την γευτεί για να εξυμνείται η ΔΟΞΑ του Κυρίου του. . Αμην!

No comments:

Post a Comment