Popular Posts

Tuesday 27 December 2016

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΣΥΝΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΓΝΗΣΙΟ ΠΙΣΤΟ.

Η ΑΓΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ  ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ !
Την σωτηρία δεν την λαμβανεις λόγο καλών έργων που ίσως έκανες, αλλα λόγο της ΧΑΡΗΣ του Θεού να δικαιώνει καθε αμαρτωλο που πιστέψει =εμπιστευθεί τον Χριστο  !!
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ του Θεού που σαν βάση της εχει την πίστη στον Ιησού, προσφέρεται σε ολους τους ανθρώπους, αλλα ισχύει και εφαρμόζεται πανω σε ολους εκείνους που πιστεύουν, που τον Χριστο εμπιστευθούν (Ρωμαίους 3;22,28,5;1) και απο αυτον εξαρτηθουν !
«Πραγματικά, με τη ΧΑΡΗ του σωθήκαμε δια της πίστεως. Κι αυτό δεν είναι δικό σας κατόρθωμα αλλά δώρο Θεού. Δε σωθήκατε με τα δικά σας έργα κι έτσι κανείς δεν μπορεί να καυχηθεί γι’ αυτό.» (Εφεσιους 2:8-9)
Τα καλα έργα ειναι οι καρποί της σωτηρίας, δεν σε σώζει ο Θεος για τα καλα σου άεργα (Εφεσιους 8:9 )λόγω της αγιοσύνης σου,  αλλα τα καλα έργα -η Αγιοσύνη-  παντα συνοδεύουν και τεκμηριώνουν την σωτηρία των σωζόμενων δια πίστεως εις τον Ιησού Χριστο !!
 «Είμαστε δημιούργημα του Θεού, ο οποίος δια του Ιησού Χριστού μάς έκανε καινούριους ανθρώπους, για να μπορούμε να κάνουμε καλά έργα, που τα προετοίμασε ο Θεός, για να είναι μ’ αυτά γεμάτη η ζωή μας.»(Εφεσιους 2:10) Ειναι η βεβαιωσης του λόγου του Θεου σε ολα τα πιστα του παιδιά που ΔΙΚΑΙΩΣΕ ο ΘΕΟΣ  λογο της πιστης τους στον Χριστο !!
Η Αγιοσύνη πρεπει να ειναι η συνέπεια και ο καρπός καθε γνήσιου  ΣΩΣΜΕΝΟΥ απο την ΧΑΡΗ του Θεού χριστιανού !!
Η ΑΓΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ, ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
Πρώτα σε σώζει ο Θεός για την Πιστη σου στον Χριστο,(Ρωμαίους 3:22-25) και μετά  η ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ ακολουθει, μετά ακολουθούν τα καλα εργα που προετοίμασε για να μπορουμε να κανουμε !( Εφεσιους 2:10) τα παντα οφείλονται στην ΧΑΡΗ του ΘΕΟΥ που δικαιώνει χωρίς διάκριση καθε αμαρτωλο που τον γιο του τον Χριστο εμπιστευτει και προσωπικο σωτήρα του τον δεχτει !

No comments:

Post a Comment