Popular Posts

Sunday 6 November 2016

ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ; ;

ΟΧΙ οτι η σωτηρία που είναι το δώρο του Θεού στον ανάξιο αμαρτωλό που με ΜΕΤΑΝΟΙΑ και ΠΙΣΤΗ επιστρέψει στον Χριστό μπορεί να αποκτηθεί με δικά μας έργα, αλλά φίλε μου ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ, που χωρίς αυτήν κανείς στον παράδεισο δεν θα μπει ; Έξαλλου δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία απο το να είσαι ΣΩΣΜΕΝΟΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ Χριστιανός, να ξέρεις οτι το όνομα σου είναι γραμμένο στον Ουρανό, οτι είσαι Πιστό Παιδί του Κυρίου, και όταν τα μάτια σου κλήσεις για τελευταία φορά με τον Κύριο σου στον παράδεισο θα βρεθείς !!!
Φίλε, αν την χάρη του Θεού αμφιβάλλεις κοίταξε να βεβαιωθείς οτι η ΣΩΤΗΡΙΑ που χαρίζει του ΚΟΣΤΙΣΕ την Ζωή του Αγαπητού Γιου του << Τόσο πολύ ΑΓΑΠΗΣΕ ο Θεός τον κόσμο, ώστε ΠΑΡΕΔΩΣΕ στο ΘΑΝΑΤΟ το μονογενή του Υιό, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σ' αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνια. Γιατί, ο Θεός δεν έστειλε τον Υιό του στον κόσμο για να καταδικάσει τον κόσμο, αλλά για να ΣΩΘΕΙ ο κόσμος δι' αυτού>> (Ιωάννης 3;16-17) και τον Γιο του τον Χριστό που δεν γνώρισε αμαρτια, τον ΕΚΑΝΕ ΑΜΑΡΤΙΑ για χάρη μας -δηλαδή απο την μεγάλη του Αγάπη ΦΌΡΤΩΣΕ στον Χριστό τις δικές μας αμαρτίες- με σκοπό να γίνουμε εμείς ΚΑΡΠΟΣ της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ του Θεού χάρη στον Χριστο ! ( Β.Κορινθιους 5:21) Ποτέ πια δεν θα μπορέσεις να αμφισβητήσεις την αγάπη και χάρη του Χριστού που για να σου εξασφαλίσει την Σωτηρία δεν θεώρησε την ισότητα με τον Θεό κάτι που θα μπορούσε να αρπαχθεί, αλλά ΚΕΝΩΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΔΟΥΛΟΥ, και οταν πια πήρε την εξωτερική μορφή του ανθρώπου, ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΚΕ αυτόβουλα ως το σημειο ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΑΚΟΜΑ και ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ, και μάλιστα στον σταυρό !(Φιλιππησιους 2:6-8) για να ΦΟΡΤΩΘΕΙ στο σώμα του τις ΔΙΚΕΣ μας ΑΜΑΡΤΊΕΣ, ώστε να ΑΠΑΛΛΑΧΤΟΥΜΕ ΡΙΖΙΚΑ απο αυτές, και να ζήσουμε για τη δικαιοσύνη του !(Α.Πετρου 2:24)
Φίλε μου, η ΧΑΡΗΣ του Θεού στον ανάξιο αμαρτωλό ειναι απέραντη, αν δεν ήταν για την Χάρη του Θεού, να στέλνει το Άγιο Πνεύμα να φλερτάρει την καρδιά μας, ώστε να διακρίνουμε την Δόξα και το μεγαλείο του Χριστού, ποτε κανείς μας δεν θα άνοιγε την καρδιά του στον Σωτήρα και λυτρωτή Ιησού Χριστό ! Είναι η Χάρης του Θεού που όπως άγγιξε τον Σαούλ και τον έκανε να διακρίνει την ΔΟΞΑ του Χριστου αυτη που αφαιρεί και απο εμας το πέπλο που μας εμπόδιζε την Χαρη του Χριστού να δούμε και που μας προτρέπει να του ανοίξουμε την καρδιά μας και στην ΕΥΛΟΓΙΑ του Πατρός και του Χρίστου να μπούμε και το Δώρο της ΣΩΤΗΡΙΑΣ του στον μετανιωμένο αμαρτωλό να δεχτούμε. Αμην!
<<Πραγματικά, με τη ΧΑΡΗ του ΣΩΘΗΚΑΜΕ δια της πίστεως. Κι αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ αλλά δώρο Θεού. ΔΕ ΣΩΘΗΚΑΤΕ με ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΡΓΑ κι έτσι κανείς δεν μπορεί να καυχηθεί γι' αυτό>> (Εφεσιους 2;8-9) Είναι η βεβαίωσης του Θεού σε όλους όσους τον Γιο του τον Χριστό με πίστη και μετάνοια ΣΩΤΗΡΑ τους τον δέχτηκαν !!!

No comments:

Post a Comment