Popular Posts

Sunday 23 June 2013

ΔΕΝ ΘΑ Σ' ΕΚΦΟΒΙΣΩ, ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΦΥΛΛΟ.

Όσο απέχει η ανατολή απο την δύση τόσο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ, απαράδεκτη και απαίσια ειναι η συμπεριφορά ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ που μερικοί *Χριστιανοί* εξασκούν προς τους συνανθρώπους τους και ιδίως προς τις γυναίκες.
Φίλοι μου, ούτε ίχνος εκφοβισμού δεν θα πρέπει να υπάρχει στο Ρεπερτόριο μας. Το παράδειγμα Χριστιανικής συμπεριφοράς πρέπει να είναι το παράδειγμα της ΘΥΣΙΑΣ του ΧΡΙΣΤΟΥ για μας, που αν και ήταν ΘΕΟΣ, δεν θεώρησε την ισότητα του με τον ΘΕΟ, κατι που θα μπορούσε να απαχθεί, αλλα ΚΕΝΩΣΕ τον εαυτό του και πήρε την μορφη δουλου..... και ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΚΕ αυτόβουλα υποτασσομενος ως το σημειο να ΔΕΧΘΕΙ ακομα και να ΠΕΘΑΝΕΙ (Φιλιππησιους 2:5-9) για να μας εξασφαλίσει την Σωτηρία πληρώνοντας με τον θανατο του την δικη μας τιμωρία.

Δεν θα εκφοβίσω την Γυναίκα μου, την αδελφή μου,αλλά θα προσπαθήσω την χάρη που μου ζητάει να την εκπληρώσω, γιατί ο Κύριος μου, με κάλεσε να τον ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ, σηκώνοντας τα βάρη εκείνων που δεν μπορούν. <<Εμεις οι δυνατοί ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ε
χουμε υποχρέωση,  να στηρίζουμε τους αδυνάτους, εκει που παρουσιάζουν αδυναμίες, και ΟΧΙ να ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ για την ΔΙΚΗ μας ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ. Ο καθένας απο μας να ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ τον πλησίον του με το αγαθό κίνητρο για να ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΕΙ εκείνος/η Πνευματικά»(Ρωμαίους 15:1-3) και ΟΧΙ να, Αδιαφορεί, η να κουφαινει η ακόμα χειρότερα να ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ τον αδύνατο,την γυναίκα του,η αδελφή του !
Συμπεριφορά ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ, βοήθειας και προσωπικής ΘΥΣΙΑΣ, περιμένει ο Κύριος να εξασκούμε πάντοτε προς το αδύνατο φύλο, τις αδελφές μας, την σύζυγο, η πρώην μας σύζυγο, στην μητέρα μας και κάθε γυναίκα και ΟΧΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ « Οι άνδρες να συμπεριφέρεστε με ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ στις γυναίκες σας, γιατί είναι το ασθενέστερο φύλο, και να τις ΤΙΜΑΤΕ, γιατι ο Θεος τις έκαμε κληρονόμους της νεας Ζωής, οπως κι εσάς.»(Α.Πέτρου 3:7)

Η εντολή του Χριστού ισχύει πάντοτε και πρέπει να ειναι ο Κανόνας της Ζωής μας « Οι άνδρες να δείχνετε στις γυναίκες σας την ιδια αγάπη που ΕΔΕΙΞΕ και ο Χριστος στην εκκλησία του ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ για ΧΑΡΗ της τον ΕΑΥΤΟ του»(Εφεσιους 5:25) δεν την καθυποταξε με Βια, μ' ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ και με αντριλίκι, αλλα ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ για μας, για σένα και για μενα, για να μας πλύνει από την δυσωδία της αμαρτίας μας και να μας καταστήσει Άγιους ΞΕΧΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ γι' Αυτόν, χωρίς λεκέδες και ζαρωματιές, αλλά αψεγάδιαστους. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πρέπει να συμπεριφερόμαστε προς το αδύνατο φύλο -προς τις αδελφές μας, συζύγους μας, η πρώην συζύγους μας- αν στη Ευλογία του επιθυμούμε να παραμένουμε και στην χάρη του να ζούμε. Αμήν !!!

No comments:

Post a Comment