Popular Posts

Monday 29 February 2016

ΟΤΑΝ ΠΡΟΔΟΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΔΟΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ

Τι είναι προδοσία ;
Προδοσία ειναι η εγκατάλειψης. Οταν το άτομο που εμπιστευτήκαμε οτι θα παραμείνει μαζί μας για πάντα, αποχωρήσει απο την ζωη μας, η η αγάπη του και το παθός του εξασθενεί και μετατοπίζεται σε άλλους η άλλες αυτο είναι προδοσία.
Στην ζωη μας οι περισσότεροι απο εμας και προδοσαμε άτομα που μας αγάπησαν και παραδοθήκαμε απο την μοναδική αγάπη μας. Η προδοσία συνεπαγει φοβερό πόνο στην καρδιά.
Για μένα προδοσία και φοβερό ράπισμα καρδιάς ηταν οτι οταν ήμουν εξι χρονών η αδελφή του Πατερα μου που με μεγάλωνε επειδη η μητέρα μου πέθανε λιγο μετα που γεννήθηκε, έφυγε για να παντρευτεί εναν εξαιρετικό νεο που την ήθελε γυναίκα του. Για το μικρο παιδικό μου μυαλό αυτη η σωστή δικη της απόφαση ηταν προδοσία, πηγε για κάποιον καλύτερο απο μενα, δεν περίμενε εμένα !!
Αλλα πότε και πως ο  Χριστιανός εχει προδώσει τον Θεο ;
Οταν ο Χριστιανός ΔΕΝ ΤΙΜΑ τον Χριστό που ο Πατέρας τον έστειλε για να φορτωθεί πανω του και τις δικες του αμαρτίες «Ιδου ο αμνος του Θεου που σηκώνει την αμαρτία του Κόσμου»(Ιωάννης 1:29,3:16,10:9-10,) το Ευαγγέλιο μας βεβαιώνει οτι δεν τιμα τον πατέρα που τον έστειλε ! (Ιωαννης 5:23)

Και όταν εμεις που γνωρίσαμε την χάρη και το Έλεος του Πατρός και του Χριστού αντι να τρέχουμε με πίστη στον Χριστό που σταυρώθηκε για να μας σώσει και Αιώνια Ψυχική δροσιά να μας δώσει «Αν διψάει κάποιος ας ΕΡΧΕΤΑΙ σ' ΕΜΕΝΑ και να πίνει.... και ποτάμια ζωντανού νερού θα ξεχυθούν μέσα απο εκείνον που πιστεύει Σ' ΕΜΕΝΑ ! »(Ιωάννης 7:37) εμείς το κάλεσμα του το αγνοούμε και απ' αλλού ΔΡΟΣΙΑ ΨΥΧΗΣ και ΣΩΤΗΡΙΑ ζητούμε να βρούμε αυτο ειναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!

Προδοσία ειναι να τρέχεις στους αγίους και άγιες να δροσιστεις αντι στον Χριστό που ειναι η πηγή της ζωης και του τρεχούμενου ζωντανου *νερου* που όποιος το πιει δεν θα διψασει ποτε ! (Ιωάννης 4:14,7:37)

Προδοσία προς τον Θεό ειναι οταν παύω να εχω εμπιστοσύνη στον Γιο του τον μονογενή για τις δικές μου ανάγκες, και τρέχω να βρω άλλες πηγές για να δροσιστω, παράνομες πηγές που ίσως λίγο να δροσίζουν αλλά απο τον ιδιο με απομακρύνουν. Προδοσία προς τον Πατέρα και Θεό ειναι οταν η αγάπη μου για τον Χριστό εχει υποκατασταθεί με αγάπη για πολλά αλλά και ο Χριστός παύει να εχει την πρωταρχική Θέση στην καρδιά μου !! 

No comments:

Post a Comment