Popular Posts

Saturday 6 February 2016

ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΖΩ ;

Είναι πολλές φορές η δική μου κραυγή και καϊμος. Πως και γιατί εγω που αγαπώ τον Χριστό και από το 1988 τον ακολουθώ ακόμα πληγώνω αυτούς που αγαπώ, και σε πολλά φταίω εγω, κι' ακόμα δεν είμαι αυτός που εν Χριστό θα μπορούσα κάλλιστα να ήμουν ;

Και η απάντησης απο πάνω πιστεύω οτι είναι "Στέλιο, αν θανατώσεις τον παλιό σου εαυτό, τοτε θα αρχίσεις να ζεις την καινούργια ευλογημένη Ζωή που τοσο επιθυμείς."
 ΜΕ ΔΕΟΣ ΠΟΝΟ  και ΜΟΧΘΟ επιτυγχάνεται η ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ. Δεν ξεριζώνουν εύκολα οι βαθιές απο χρόνια κακές αυτόματες συμπεριφορές. Αν δεν είμαι στα γόνατα και σε συνεχή επιφυλακή, η παλιά μου φύση το εγώ μου θα πληγώσει αντι να γιατρέψει.
Το Ευαγγέλιο λέει σε μένα και καθε αναγεννημένο Χριστιανό  «Η αμαρτία δεν μπορεί να σας εξουσιάζει, γιατι ΖΕΙΤΕ ΟΧΙ κάτω απο την Κυριαρχία του νόμου, αλλα στο χώρο της ΧΑΡΗΣ του ΘΕΟΥ»(Ρωμαίους 6:14) Είναι η Χάρης του Θεού που εγω ο ανάξιος εχω δεχτεί που με προτρέπει να θέλω στο θέλημα του να ΥΠΟΤΑΧΘΩ κι' αυτούς που αγαπώ να μην πληγώνω και στενοχωρώ.  
Εγω πρέπει να ξεριζώσω με την δύναμη που μου παρέχει ο Κύριος, να φιμώνω και θανατώνω το  Εγώ την παλιά κακή ανεπίτρεπτη συμπεριφορά.
Ακόμα και αν δεν είμαι αυτός που θα έπρεπε να είμαι, αυτο που μετράει είναι να είμαι με τον ΧΡΙΣΤΟ, καθε στιγμή στον Χριστό να τρέχω, δύναμη να παίρνω και να είμαι βέβαιος οτι αν στον Χριστο ΥΠΟΤΑΧΤΩ την ΔΥΝΑΜΗ του και την ΔΟΞΑ του θα δω.

Αδελφέ/η μου πιστεύω οτι ο Θεος λέγει σ' έμενα που ακόμα δεν εχω γευτεί νίκες κατά τις αμαρτίας. "ΔΕΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ, δεν θα αντιληφθείς ποσο μεγάλη είναι η ΔΥΝΑΜΗΣ και η ΔΟΞΑ  του Χριστού, εως ότου ΥΠΟΤΑΧΘΕΙΣ Σ' ΑΥΤΟΝ."
Πραγματι δεν εχω την παραμικρή αμφιβολία οτι απο την στιγμή που αντι να υποχωρώ στην βαθιά ριζωμένη αμαρτία ΥΠΟΤΑΧΤΩ στον Χριστό και στο θέλημα του, θα δω την ΔΥΝΑΜΗ του που μπορεί βαθιά ριζωμένες αμαρτίες να ΞΕΡΙΖΩΝΕΙ και ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ σε ΑΓΙΟΥΣ να ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙ !!!
Και βιβλικά αδέλφια μου *Αγιος* δεν είναι αυτός που η Ορθόδοξη και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ονομάζει Άγιο, αλλα καθε πρώην αμαρτωλός που πίστεψε στον Χριστό και τον ακολουθεί.

Αν διαβάσεις την Αγία γραφή θα δεις οτι όλες οι επιστολές απευθύνονται στους Πιστούς που οι Απόστολοι τους αποκαλούν Άγιους,δηλαδη ΑΦΩΣΙΟΜΕΝΟΥΣ= ξεχωρισμένους για τον Θεό. Γιατί ενω πριν ζούσαν χωρίς τον Χριστο, ασπάστηκαν τον Χριστο και αγιάστηκαν και ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ απο τον ΧΡΙΣΤΟ λογο της πίστης τους σ' Αυτόν «Η ΠΙΣΤΗΣ ΣΟΥ Σ'ΕΣΩΣΕ» « Ο Θεος μας ΖΩΟΠΟΙΗΣΕ μαζι με τον Χριστό και μας ΑΝΕΣΤΗΣΕ και μας ΕΒΑΛΕ να ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ στα επουράνια μαζι με τον ΧΡΙΣΤΟ»(Εφεσιους 2:4-10) ειναι η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, το μερδικό των γνήσιων πιστών που το Ευαγγέλιο χωρίς εξαίρεση αποκαλεί ΟΛΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ (Γαλατες 1:1),η ΑΓΙΟΥΣ, (Α. Κορινθιους 1:1-4,Εφεσιους 1:1-2,Κολοσσαεις 1:1-2)

Στον Κύριο λοιπόν ολη η δόξα που εχει την δύναμη και ενα καινούριο Παρόν την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ χαρίζει σε καθε ανάξιο αμαρτωλό που τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ και ΣΩΤΗΡΑ του τον ΔΕΧΤΕΙ  και με ενδύματα ΣΩΤΗΡΙΑΣ τον ντύνει και *ΑΓΙΟ* τον αποκαλεί !!!

No comments:

Post a Comment