Popular Posts

Wednesday 3 February 2016

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥNΑΤΟΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΧΤΩ ΜΑΚΡΙΑΤΟΥ ΘΑ ΧΑΘΩ ΓΙΑΤΙ;

Το  ν' ανοίξεις την καρδιά σου στον Χριστό και Σωτήρα σου να τον δεχτείς είναι ο καθοριστικός παράγων της σωτηρίας, είναι σαν τον νυμφίο η την νύμφη που πηγαίνει την ημέρα του γάμου στην Εκκλησία με τις βέρες του, που επιβεβαιώνουν και σφραγίζουν τις  ειλικρινείς του προθέσεις να δεθεί με την Νύμφη όλες τις ημέρες της ζωής του/της και ποτε να μην την αφήσει αλλά μαζί της/του να τις ζήσει !!
Αν όμως ο αμαρτωλός παρόλο που ενδιαφέρεται για τον Χριστό, αρνείται ΣΩΤΗΡΑ του να τον δεχθεί, αυτό το άτομο ειναι σαν κάποιο που φλερτάρει που είδε οτι καλός ο γαμπρός η η Νύμφη, αλλά δεν είναι προετοιμασμένος όλους τους άλλους αρνηθεί και αυτόν και μόνο να ακολουθεί. Αυτος ειναι ικανοποιημένος παραμένει φαινομενικά Χριστιανός. Και στην βασιλεία του Χριστού δεν θα μπει κανένας που δεν είναι διατεθειμένος το εγώ του να απαρνηθεί και στον Χριστό να γαντζωθεί !
Η σωτηρία είναι στις λεπτομέρειες, είναι το δώρο του ΚΥΡΙΟΥ στον καθένα που τον  αγαπά και δεν διστάζει να ανοίξει την καρδιά του και  ΣΩΤΗΡΑ του να τον δεχτεί «Όσοι ΕΔΕΧΤΗΚΑΝ ΑΥΤΟΝ, δηλαδή τον ΧΡΙΣΤΟ, σ' αυτούς ο ΕΔΩΣΕ το ΠΡΟΝΟΜΙΟ να γίνουν παιδιά ΘΕΟΥ. Και γεννήθηκαν ξανά ΟΧΙ από ανθρώπινη Πρωτοβουλία και Ενέργεια αλλά απο τον ΘΕΌ»(Ιωάννης 1:12-13),κι' ΟΧΙ όσοι δεν καταδέχτηκαν ΣΩΤΗΡΑ τους να τον δεχτούν. «Κάθε ένας που καλεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί» (Ρωμαίους 10:13) ειναι η ελπιδοφόρος αψευδής υπόσχεσης γι' αυτούς που τον Χριστό επικαλεστούν.
"Θα σ 'αγαπώ Κύριο και θα σε υπηρετήσω όλες τις ημέρες της ζωής μου" είναι η προσευχή που σφραγίζει την ειλικρινή επιθυμία του εκείνου/ης που εμπιστεύεται  τον Κύριο και θέλει να Τον ακολουθήσει όλες τις ημέρες της ζωής του/ης. Αυτή την υπόσχεση, τον Όρκο ο Χριστός θα τιμήσει και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΓΚΑΤΑΤΑΛΕΙΨΕΙ τον αμαρτωλό που με όρκο του έχει δοθει και επιθυμεί να τον ακολουθεί !! (Εβραίους 13:5

No comments:

Post a Comment