Popular Posts

Saturday 27 February 2016

"ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ" ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ Σ'ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑ Μ'ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

Ειναι δυνατόν ο Κύριος της Ζωής,  που μέσα απο την μεγάλη του αγάπη για  μας δεν δίσταζε να παει στον σταυρό να φορτωθεί πάνω του τις δικές μας αμαρτίες, να έλεγε αυτό αυτόν που δεν τον αγαπά  μ' ολη του την καρδιά ; 

Που η γραφή μας επιτρέπει να φτάσουμε  στο συμπέρασμα οτι ο Χριστός μπορεί να αισθανθεί αποστροφή για αυτόν που δεν τον αγαπά μ' όλη του την καρδιά ?? 
Μέτα φόβου και τρόμου πιστεύω οτι στις Πράξεις 5 και στη Αποκάλυψη 3:16-20, εχουμε ξεκάθαρα παραδείγματα οτι ο Χριστος αποστρέφεται αυτόν που είναι ΧΛΙΑΡΟΣ που κάποια άλλη αγάπη κατέχει την πρωταρχική θέση στην Ζωή του.
Στην Αποκάλυψη ακούμε τον Κύριο μας να λέει στον *Άγγελο* δηλαδή στον Αρχιποιμενα, τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Λαοδίκειας:
« Επειδή όμως δεν είσαι ούτε κρύος ούτε ζεστός αλλά ΧΛΙΑΡΟΣ, γι' αυτό ΘΑ  σε ΞΕΡΑΣΩ από το στόμα μου. ΚΑΥΧΙΕΣΑΙ πως είσαι ΠΛΟΥΣΙΟΣ, πως απόχτησες μεγάλη περιουσία, πως ΔΕΝ έχεις ΑΝΑΓΚΗ από τίποτε.Ξεχνάς, φαίνεται, πως στην πραγματικότητα είσαι ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ κι ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΣ, ΦΤΩΧΟΣ,ΤΥΦΛΟΣ και ΓΥΜΝΟΣ.»(Αποκαλυψη 3:16-17) 

Στις Πράξεις κεφάλαιο πέντε διαβάζουμε για το ΤΑΚΤΟΠΟΙΜΕΝΟ *ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ* του Ανανια και της Σαπφειρας που η μεγάλη τους Αγάπη τους για το ΧΡΗΜΑ με την η επιθυμία τους ψευδόμενοι στο πνεύμα του Κυρίου να φανούν ευεργέτες και στελέχη της  Χριστιανικής κοινωνίας τους  έκανε να γευτούν την αποστροφή του Κυρίου, και έπεσαν και οι δυο τους νεκροί !( Πραξεις 5:1-11) 

"Χριστέ μου, προστάτεψε με από τις αγάπες της καρδίας μου.  Ας κατέχεις εσυ Κύριε τον θρόνο της καρδιάς μου,και ελευθέρωσε με απο καθε παράνομη έλξη  η λατρεία της καρδίας μου."  
Tα λόγια του Χριστού για το δικό μου και δικό σου καλό ειναι : 
«Σε συμβουλεύω ν' αγοράσεις από μένα χρυσάφι καθαρισμένο στη φωτιά, για ν' αποκτήσεις πλούτη‡ ρούχα λευκά για να ντυθείς και να μην ντρέπεσαι που φαίνεται η γύμνια σου‡ κολλύριο για ν' αλείψεις τα μάτια σου και ν' αποκτήσεις το φως σου. 
Εγώ όσους ΑΓΑΠΩ τους ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΩ με ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ. Γι' αυτό ΔΕΙΞΕ ΖΗΛΟ και ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ. 
Δες με, στέκομαι μπροστά στην πόρτα και χτυπώ. Αν κάποιος ακούσει τη φωνή μου και μ' ανοίξει την πόρτα, θα μπω στο σπίτι του και θα δειπνήσω μαζί του, κι αυτός μαζί μου.
»
 (Αποκαλυψη 3:16-20) 

"Χριστέ μου, μετανοώ που τόσα χρόνια ζούσα μακριά σου και σε απόσταση σε κρατούσα. Σου ανοίγω τώρα την καρδία μου και σου ζητάω να έρθεις και να μείνεις μαζί μου όλες τις ήμερες της ζωής μου" 
Είναι η προσευχή που σώζει τον αμαρτωλό !!

No comments:

Post a Comment