Popular Posts

Thursday 14 May 2015

O ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Οι περισσότεροι μας πέφτουμε στο σφάλμα οτι κρίνουμε με τα μάτια μας, εντυπωσιαζόμαστε απο την επιδεξιότητα, δυναμικότητα, ευφράδεια, κάποιου η κάποιας, κi' αντιστρόφως επειδη έχουμε προκαταλήψεις αγνοούμε η υποτιμούμε αυτόν που φαίνεται διαφορετικός . Αυτη την στραβοδοξια της οριζοντιας θρησκευτικής αντίληψης να κρίνουμε επιφανειακά έθιξε ο Χριστός όταν είπε στο μαζεμένο πλήθος «Τι βγήκατε να δείτε στην έρημο; Ένα καλάμι που το πάει πέρα δώθε ο άνεμος; Ή μήπως βγήκατε να δείτε κανέναν ντυμένον με πολυτελή ρούχα; Αυτοί που φορούν τα πολυτελή ρούχα βρίσκονται στα ανάκτορα. Εσείς όμως τι βγήκατε να δείτε; Κανέναν προφήτη; Ναι, σας βεβαιώνω μάλιστα πως αυτός είναι περισσότερο από προφήτης, ... και όμως στην βασιλεία των Ουρανών και ο μικρότερος είναι Μεγαλύτερος απ' αυτόν !! (Ματθ 11:10-11).

Στο σφάλμα να εντυπωσιαζόμαστε και να εκτιμούμε τους ασταφτερούς επιβλητικούς Χριστιανούς που είναι γεμάτοι επισημότητα και κυρός εύκολα ολοι μας πέφτουμε χωρίς να υπολογίζουμε οτι κάθε τι που λάμπει και στραφεί δεν ειναι ο Πραγματικό Θησαυρός αλλά τον Πραγματικό Θησαυρό κατέχουν οι φτωχοί στο Πνεύμα, αυτοί που όπως ο Πρόδρομος δεν φορούν ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΡΟΥΧΑ ουτε  εχουν  αναγνώριση στην κοινωνία αλλά έχουν καρδιακή σχέση=ΚΟΙΝΩΝΙΑ με τον Χριστό, έχουν γεννηθεί απο το ΑΦΘΑΡΤΟ ΣΠΕΡΜΑ του Θεού από τον Λόγο του που δέχτηκαν μ'ολη τους την καρδια και ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΞΑΝΑ ( Α.Πετρου 1:23)
«Αλήθεια είναι και σου το τονίζω, πως αν καποιος δεν ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΞΑΝΑ , δεν μπορεί να δει τη βασιλεία του Θεού.»(Ιωάννης 3:3)Γιατί τι θα ωφελήσει τον άνθρωπο αν τυγχάνει ολου του Σεβασμού στην Κοινωνία και τον αναγνωρίζουν ως θεολογική κορυφή, αλλά τον Χριστό προσωπικό Σωτήρα του δεν τον εχει δεχτεί και από το Άγιο Πνεύμα Αναγεννηθεί, μηπως στην βασιλεια του θα μπει χωρις να εχει με τον Χιστο κοιωνια καρδιακη ;

Μακάριος ειναι ο αμαρτωλος που σαν μικρο παιδι ταπεινωσει τον εαυτο του και απο τον Χριστο μ' ολο του το ειναι εξαρτηθει γιατι αυτος ΑΝΩΤΕΡΟΣ θα ειναι στην βασιλεια του !!(Ματθ 18;3-4)

No comments:

Post a Comment