Popular Posts

Monday 25 May 2015

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΜΠΕΙΣ.

Ο Χριστός για χαρη μας αφησε την δοξα που ειχε με τον Πατερα και κενωσε τον εαυτο και πηρε την μορφη δούλου την ανθρώπινη για να μας Σωσει (Φιλιπ 2:5-8, Α.Πετρου 2;24) ηρθε να βρει και να σωσει το χαμενο, μας δίδαξε οτι η αγάπη προς τον πλησίον μας  μετα απο την Αγάπη προς τον Θεο ειναι η σπουδαιότερη αρετη «Να αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου. Δεν υπάρχει άλλη εντολή μεγαλύτερη απ' αυτές». (Μαρκος 12:30-31)

Τα έργα ευλογίας που τεκμηριώνουν την πραγματική πίστη, είναι η ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ, και η ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΕΙΑ,να μοιράζεσαι το ψωμί σου με τον φτωχό, τον ανεχο, να υποστηρίζουμε οικονομικά αυτόν που δεν εχει να φάει, να πληρώσει το νοίκι του, ν' αγοράσει ενα ζευγάρι παπούτσια, να επισκεφθεί τον γιατρό. Η Πίστης χωρίς έργα ευσπλαχνίας για τον συνάνθρωπο μας που στερείται τροφής, και ρούχων να ντυθεί, και στέγη να μείνει είναι ΝΕΚΡΗ. (Ιάκωβος 2:15-17)Αν δεν ειμαι/είσαι ικανός να στεριθείς απο το εισόδημα σου, απο τα πολλά αγαθά που σ' ευλόγησε ο Θεος για να βοηθήσεις και στηρηξεις τον γείτονα και συνάνθρωπο σου που ειναι νηστικός, άνεργος, και δεν εχει τα προς το ζειν δεν είσαι/είμαι ικανός στην ευλογία του Θεού να μπεις. Αυτός και αυτή που δεν συγκινείται η καρδία του και μετο πορτοφόλι του δεν βοηθά τον συνάνθρωπο του ενω μπορεί το παράδειγμα και τις εντολές του Χριστου αγνοει από τον Κυριο για την ασπλαχνία του δεν θα ευλογηθεί.
Ο Κύριος περιμένει ο καθένας που μπορεί να ΥΠΟΣΤΗΡΗΖΕΙ αυτούς που δεν μπορούν «Όσοι έχουμε δυνατή πίστη ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕτους αδυνατους εκει που παρουσιάζουν αδυναμίες, και ΟΧΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ για την ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ μας ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ. Η συμπεριφορά του καθενός μας να είναι αρεστή στον πλησίον, ώστε να τον βοηθάει να προκόβει στο αγαθό !! ( Ρωμαιους 15:1-2)
Aδελφέ μου ο Κύριος ζητά απο τον καθένα απο εμάς να είμαστε, να ΕΙNΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ,ένας που από την φύση του κοιτάζει πως θα ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ τον συνάνθρωπο του στην ανάγκη του .Όταν αρχίσεις να ΥΠΟΣΤΗΡΗΖΕΙΣ θα καταλάβεις οτι η βασικότερη και η πιο Ευλογημένη πράξη στην Ζωη είναι να υποστηρίζεις τον αδυνατο τον ανυμπορο. Στον εαυτό μου και σε κάθε φιλο και αδελφό μου εύχομαι στην ΕΥΛΟΓΙΑ του ΚΥΡΙΟΥ να μπουν ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΝΤΑΣ όλους όσους δεν μπορούν. Αμην !!
ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΜΠΕΙΣ.



















 

No comments:

Post a Comment