Popular Posts

Wednesday 27 May 2015

ΠΡΟΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΟΘΕΙ Η ΧΑΡΗΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΑΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ! !

Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας ενός αυτοκινητικού δυστυχήματος που ο επιβάτης του υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να ζει, ετοιμοθάνατο τον μετέφεραν στην εντατική, και παρόλο που ήταν πέντε μέρες σε κόμμα, διασώθηκε επειδή η χάρης του είχε εξασφαλιστεί !!!
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και για την σωτηρία της ψυχής του αμαρτωλού που πιστεύει στον Χριστό προτού τελείως σωθεί η ΧΑΡΙΣ του εχει ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ !
Ο Νοα που ήταν δίκαιος, αυτος και επτά ψυχές της οικογενείας του ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ μεσα απο τον ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ, οπου χιλιάδες αλλοι πνίγηκαν, και διασώθηκαν οκτώ άτομα χαρη στον Θεο επειδή πριν τον κατακλυσμό η ΧΑΡΗΣ του ΘΕΟΥ τους ειχε ΚΑΛΥΨΕΙ !!
Ο Ρωμαίος Κορνήλιος που αγαπούσε τον Θεο και έστειλε ανθρώπους στην Ιόππη για να καλέσει τον Πέτρο να του μιλήσει (Πραξεις 10:1-44) ο ιδιος και ολοι οι συγγενείς του που τον άκουγαν το κήρυγμα του Πέτρου ΣΩΘΗΚΑΝ << ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ Σ' ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑΝ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ>> (Πραξ 10;44-45) και ακολούθως βαπτίστηκαν.
Και πως και γιατι ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΩΘΗΚΑΝ αυτος και οιλοι οι οικιακοί του που ;
Γιατί προτού ακόμα καλέσει τον Απόστολο Πέτρο η ΧΑΡΗΣ απο τον ΘΕΟ τους ΕΙΧΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ !
Στους Φιλίππους ο δεσμοφύλακας που ηταν έτοιμος να αυτοκτονήσει, επειδή νόμιζε οτι με τον σεισμό που έγινε εκει ο Παύλος και ο Σίλας ειχαν δραπετεύσει (Πράξεις 16:23--34) ασπάστηκε τα λόγια του Παύλου <<ΠΙΣΤΕΨΕ στον Κύριο Ιησού Χριστό και θα ΣΩΘΕΙΣ εσυ και η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ σου>> και βαπτίστηκε ο ίδιος και οι δικοί του !!
Και πως και γιατί αντι να αυτοκτονήσει έλαβε αυτός και η οικογένεια του ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ;
Γ
ιατι πρώτου σωθεί η ΧΑΡΗΣ σ΄ αυτόν και στην οικογένεια του είχε ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ !!
Και τον Δεσμοφύλακα, και τον Παράλυτο στην δεξαμενή στη Βηθεσδά και την Μαρία την Μαγδαληνή και καθε αμαρτωλό που επέζησε και στον Χριστό ΠΙΣΤΕΨΕ και στην Βασιλεία μπήκε, η χάρης του Θεού του προτού τελείως σωθεί του είχε εξασφαλιστεί :<< Γιατί αυτούς που ΠΡΟΕΓΝΩΣΕ- που ήξερε από πριν πως θα γινόταν δικοί του,τους ΠΡΟΟΡΙΣΕ να γίνουν όμοιοι με τον Υιό του, έτσι που ο Χριστός να είναι ο πρώτος ανάμεσα σ' ένα πλήθος από αδέρφια. Κι αυτούς που ΠΡΟΟΡΙΣΕ, τους ΚΑΛΕΣΕ . Κι αυτούς που ΚΛΑΛΕΣΕ, τους ΕΣΩΣΕ. Κι αυτούς που έσωσε, τους ανύψωσε στη δοξασμένη Ζωή των παιδιών του !!.(Ρωμαίους 8:29-30) Ήταν η Χάρης του Θεού που προτού σωθούν τους ειχε εξασφαλιστεί, που τους κρατούσε εν Ζωή για να ακούσουν το Άγγελμα της ΣΩΤΗΡΙΑΣ και τον Χριστό μ'ολη την καρδιά τους να τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ και στην ΣΩΤΗΡΙΑ του να μπουν !
Το οτι ζεις και αναπνέεις φίλε μου, οφείλετε στην ΧΑΡΗ του ΘΕΟΥ, το οτι ακούεις το μήνυμα της ΣΩΤΗΡΙΑΣ της ψυχής σου οφείλεται στην ΧΑΡΗ του ΘΕΟΥ, και αν την ΚΑΡΔΙΑ σου την ανοίξεις και ΣΩΤΗΡΑ σου τον δεχτείς η ΧΑΡΗΣ του θα σε διαφυλάξει απο τα βέλη του εχθρού και ακολουθώντας τον Χριστό χάρη στην χάρη του στην ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ θα μπεις γιατί η ΣΩΤΗΡΙΑ είναι το ΔΩΡΟ της ΧΑΡΗΣ του : <<Πραγματικά, με τη χάρη του σωθήκαμε δια της πίστεως. Κι αυτό δεν είναι δικό σας κατόρθωμα αλλά δώρο Θεού. Δε σωθήκατε με τα δικά σας έργα κι έτσι κανείς δεν μπορεί να καυχηθεί γι' αυτό. Είμαστε δημιούργημα του Θεού, ο οποίος δια του Ιησού Χριστού μάς έκανε καινούριους ανθρώπους, για να μπορούμε να κάνουμε καλά έργα, που τα προετοίμασε ο Θεός, για να είναι μ' αυτά γεμάτη η ζωή μας.>> (Εφεσιους 2;8-9)

Τα πάντα φίλοι μου οφείλω στην Χάρη του Θεού, οτι με διατήρησε Ζωντανό μέχρι τα 40 μου, μέχρι που διάβασα το Ευαγγέλιο και τα λόγια του Χριστού μου άγγιξαν την καρδιά μου, αυτό οφείλεται στην ΧΑΡΗ του και η ΧΑΡΗΣ είναι αυτή που παρόλο που γλιστρώ κι' αμαρτάνω με διαφυλάττει απο την ολοτελη αποκοπή, γιατί μ' αγγίζει πάντα την καρδιά και με φέρνει σε μετάνοια. Η χάρη του αυτή είναι που ενεργούσε, ενεργεί και στην Αγάπη του και στην ΣΩΤΗΡΑ του με κρατά !!!
Χριστέ μου σ' ευχαριστω "ΓΕΝΗΘΗΤΩ το ΘΕΛΗΜΑ στη ΖΩΗ σου, ειμαι δικός σου" είναι η καθημερινή μου προσευχή.
Στέλιος, Ανάξιος αμαρτωλός βασισμένος στην ΧΑΡΗ του και ΟΧΙ στα δικά μου έργα.

No comments:

Post a Comment