Popular Posts

Sunday 8 February 2015

ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΝΑ Σ' ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΩ !

Εάν διαμαρτυρηθώ στον Θεό και του πω οτι τον Χριστό λίγοι ειναι αυτοί που τον Αγαπούν και λιγότεροι αυτοί που Σωτήρα τους θέλουν να τον δεχτούν τι  ίσως να μου έλεγε ;
Ίσως να μου έλεγε οτι ειναι πολύς πιο εύκολο να εχει κάποιος θρησκεία παρα ΖΩΝΤΑΝΗ με τον Χριστό ΚΟΙΝΩΝΙΑ γιατί η κοινωνία με τον Χριστό διαφάνεια και υπακοή απαιτεί.
Ίσως να μου έλεγε οτι η Θρησκεία βολεύει τον αμαρτωλό, αλλά η  κοινωνία με τον Χριστο ενοχλεί γιατί απαιτεί ο αμαρτωλός να ειναι διάφανης, υπόλογος, να εμπιστεύεται τον  Χριστό, να ελέγχεται απο το Άγιο του Πνευμα,  και να τον ακολουθεί!
Και ίσως να μου έλεγε "Στέλιο πάψε να τρώγεσαι και ν'αγωνίας ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ καθε αμαρτωλό που τον ΑΓΑΠΑ και ΣΩΤΗΡΑ του τον ΔΕΧΤΕΙ, αυτό και μόνο τους αρκεί.
Kαι κανένας που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τον ΑΓΑΠΑ δεν πρόκειται να χαθεί, γιατί  δεν θα δυσταξει Σωτήρα του να τον δεχτεί!"
     
"Χριστέ μου σ'ευχαριστώ
που τη  γαλήνη σου έχω βρει
και στην Ειρήνη σου έχω μπει !
Όχι γιατί έχω κάνει κάτι καλό, αλλά γιατί εσύ είσαι Ο Κύριος της ΧΑΡΗΣ και του ΕΛΕΟΥΣ και ΣΩΖΕΙΣ κάθε ΑΝΑΞΙΟ αμαρτωλό που σ'εμπιστευτεί και Σωτήρα του σε δεχτεί!(Ιωαννης 1;12-13)  

Αδελφέ μου,
Αν ήσουνα ποτε σου αξιωματικός θα έπρεπε με όρκο να ορκισθείς, γιατί λοιπόν τώρα που είσαι Χριστιανός <οπαδός του Χριστού> δεν καταδέχεσαι τον Χριστό Σωτήρα σου να τον δεχτείς;
Όταν λέμε φιλάργυρος εννοούμε αυτόν που  ΑΓΑΠΑ το χρήμα, είναι ΦΙΛΟΣ του χρήματος.Όταν λέμε Χριστιανός εννοούμε τον Μαθητή και Οπαδό του  Χριστού που ΑΓΑΠΑ τον Κύριο του. Πως εξηγείται λοιπόν κι'ο οπαδός και μαθητής του  Χριστού  ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ το Κύριο του < που αγαπά>  Σωτήρα να τον δεχτεί ;
«Ο Χριστός στους δικούς του ήρθε και ΔΕΝ τον ΔΕΧΤΗΚΑΝ. Όσοι όμως τον ΔΕΧΤΗΚΑΝ σ' αυτούς ΕΔΩΣΕ το ΠΡΟΝΟΜΙΟ, την εξουσία να ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΟΥ, και που δεν γεννήθηκαν απο γυναίκας αίμα, ούτε απο ανθρώπινη πρωτοβουλία, αλλά απο τον Θεό γεννήθηκαν Ξανά.»(Ιωάννης 1:12-13)

Φίλε αυτοί,  που τον Χριστό δεν καταδέχονται  Σωτήρα τους να τον δεχτούν μακριά του για πάντα σαν τις ανόητες πέντε *παρθένες* θα αποκλειστούν. Εύχομαι όμως εσύ να τον Εμπιστευτείς και την ΧΑΡΗ του και το ΕΛΕΟΣ του να δεχτείς. Αμην! (Ιωάννης 1;12-13, Εφεσιους 2;8-9)

No comments:

Post a Comment