Popular Posts

Tuesday 24 February 2015

Η ΚΡΙΣΗΣ ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Πως θα διακρίνω αν κάποια διδασκαλία, η κάτι που υποστηρίζει ο φίλος η ο εν Χριστό αδελφός μου η αδελφή μου είναι σωστό ;

Όταν μόλις συναντήσεις κάποιον η κάποια, η γνώμη που θα σχηματίσεις γι'αυτόν η γι'αυτήν ειναι υποκειμενική. Μόνο αν ζήσεις μαζί του/ης, και τον/ην έχεις δει πως αντιδρά στις διάφορες καταστάσεις της Ζωής, στον πόνο, στην φτώχεια, στα πλούτη η στην αναποδιά η κρίσης σου θα είναι πιο αντικειμενική.
Ο λόγος του Θεού ειναι το μέτρο μετρήσεως καθε θέματος πίστεως, και τίποτε αλλο.Ακόμα και αν ΑΓΓΕΛΟΣ από τον Ουρανό σας κηρύττει ενα Ευαγγέλιο διαφορετικό απ'αυτό που σας κηρύξαμε, ας ειναι αναθεματισμένος λεεί τους Γαλάτες ο Απόστολος Παύλος.(Γαλατες 1;8) Κι' όμως χιλιάδες μαρτυρίες που κυκλοφορούν και πολλοί τις εχουν πιστέψει Αγγέλων και Αγιων που παρουσιάστηκαν στον  τάδε που το μήνυμα είναι ΠΛΑΝΕΡΟ και αναιρεί τον λόγο της Αλήθειας.

Φίλε μου, αν οιαδήποτε θεολογική διδασκαλία δεν συμφωνεί με τον λόγο του Θεού, μην την δεχτείς. Όπως οταν επιθυμείς να αγοράσεις κρασί δεν τ' αγοράζεις χωρίς πρώτα να το γευτείς, να βάλεις λιγάκι στο ποτήρι, να κοιτάξεις την διαύγεια του, να το μυρίσεις, και μετά μια γουλιά στο στόμα σου να την εξετάσεις και μετά το φτύσεις και δοκιμάσεις το άλλο. Ετσι και με κάθε διδασκαλία που κάποιος σε διαβεβαιώνει οτι ειναι η Αλήθεια δεν πρέπει να την καταπιεις αν μεσα απο τον Λόγο του Θεου δεν διαβεβαιωθεις οτι πραγματι σ'ολα Συμφωνεί !!
Αν ειναι η αλήθεια θα ταυτίζεται με ΟΛΟ η σχεδόν ΟΛΟ τον ΛΟΓΟ του Ευαγγελίου, κι'οχι απλώς μ'ενα η δυο εδάφια, αλλά με το ΣΥΝΟΛΟΝ.

Πολύτιμη ψυχή τώρα ειναι η ωρα να αναθεωρήσεις τι διδασκαλίες που από παιδί εχεις καταπιεί, να τις συγκρίνεις μια μια με τον ΛΟΓΟ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ με τον λόγο του Θεού με τα ΛΟΓΙΑ του Χριστού, και αν σαν γάντι δεν εφαρμοζει στον λόγο του Θεού, να τις ξεράσεις από την καρδιά σου, και να ανανέωσεις την ΔΟΙΑΝΟΙΑ σου με τον ΛΟΓΟ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, με τον λόγο του Χριστού.
Αν τιμήσεις τον Χριστό και τα ΛΟΓΙΑ του, και υποταχθείς στα ΛΟΓΙΑ του και ΟΧΙ σ'αυτά που πίστευες μέχρι χθες, τότε είσαι στον σωστό δρόμο, στον ΔΡΟΜΟ που στον Πατέρα και στην ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ με σιγουριά οδηγεί « Εγώ είμαι ο ΔΡΟΜΟΣ, και η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΖΩΗ.Κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ απο ΜΕΝΑ» (Ιωάννης 14;6)
«Εγώ είμαι η ΠΟΡΤΑ, αν κανεις ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ σ' έμενα ως είσοδο, θα ΣΩΘΕΙ. Και θα μπαίνει και θα βγαίνει και θα βρει βοσκή»( Ιωάννης 10;9)
«Αν διψάει κάποιος Σ'ΕΜΕΝΑ να ΕΡΧΕΤΑΙ και να Πίνει. Όπως το λεει η γραφή, ποτάμια ζωντανού νερού θα ξεχυθούν μέσα απο εκείνον που πιστεύει σ'ΕΜΕΝΑ»(Ιωάννης 7:37)
Αν φίλε μου η βιβλική σου αντίληψης ειναι διαφορετική απο αυτήν, απο τα ΛΟΓΙΑ του Χριστού στείλε την στο ανάθεμα, γιατι στην απώλεια θα οδηγηθείς αν τον Χριστό και τα λόγια του δεν ασπαστείς.
Στέλιος.
Ένας ανάξιος αμαρτωλός που το 1987 αγκάλιασα, δροσίστηκα, έτρωγα τον Λογο του  Θεου καθημερινώς διαβάζοντας το Ευαγγέλιο που φώτισε, δρόσισε έβαλε ΠΙΣΤΗ και ΕΛΠΙΔΑ στην ξεραμένη τοτε ψυχή μου, και τωρα ζω με τον Χριστό και τ' Άγιο Πνεύμα του μέσα μου, και ξέρω που προχωρώ γιατι στήριγμα μου και Προστάτης μου είναι ο επι γης Θεός ο ΣΩΤΗΡΑΣ μου ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ 

No comments:

Post a Comment