Popular Posts

Saturday 7 February 2015

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΚΛΙΣΤΕΙ ;( Ματθαίος 25:1-13)

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός στην παραβολή με τις δέκα παρθένες μας λέει οτι στην βασιλεία του δεν θα μπουν όλες οι *Παρθένες* όλοι κι'όλες που αποκαλούν τους εαυτούς τους Χριστιανούς, και «βγήκαν να τον προϋπαντήσουν» αλλά μόνο  οι συνετοί/ες οι Χριστιανοί που θα έχουν *λάδι* στα δοχεία τους, το ΧΡΙΣΜΑ, το βάπτισμα του Αγίου του  Πνεύματος στην καρδία τους! (Ματθαίος 25:1-13)
Αδέλφια, 
το ΛΑΔΙ πάντοτε αντιπροσώπευε το ΧΡΙΣΜΑ του Αγίου Πνεύματος. Ο προφήτης Ησαΐας λέει οτι Θεός ΕΧΡΙΣΕ τον ΘΕΟ Ιησού Χριστό με το ΕΛΑΙΟΝ το *Λάδι* της Χαράς! «Ο θρόνος σου, Θεέ, παραμένει στον αιώνα τού αιώνα· σκήπτρο ευθύτητας είναι το σκήπτρο τής βασιλείας σου. Αγάπησες δικαιοσύνη, και μίσησες αδικία, γι' αυτό ο Θεός, ο Θεός σου, σε ΕΧΡΙΣΕ με ΛΑΔΙ αγαλλίασης περισσότερο από τους μετόχους σου»(Ψαλμός 45;6-7. Εβραίους 1:8-9) κι' αλλού πάλι ο Ησαΐας λέει οτι ο ΘΕΟΣ ΕΧΡΙΣΕ τον Χριστό να ευαγγελίζει τους φτωχούς, να γιατρέψει τους συντριμμένους στην καρδιά, να κηρύξει ελευθερία στους αιχμαλώτους..... να ΠΑΡΗΓΟΡΗΣΕΙ  όλους αυτούς που πενθούν...να τους ΔΩΣΕΙ ωραιότητα, αντί για στάχτη, και ΛΑΔΙ ευφροσύνης, αντί για πένθος, στολή αίνεσης, αντί τού πνεύματος της αποθάρρυνσης.»(Ησαΐας 61:1-3

Και φίλε μου μου απο αγάπη, σαν δικό μου  πολύτιμο αδελφό μου, κι' αδελφή μου σ'ερωτώ  εχεις το *ΛΑΔΙ* το ΧΡΙΣΜΑ του Αγίου Πνεύματος στο *δοχείο* σου, στην ΚΑΡΔΙΑ σου, η είσαι ακόμα αδειανός/η, και σαν τις πέντε απροετοίμαστες παρθένες κι'εσύ απο την γαμήλιο τελετή θα αποκλειστείς ; 
Φιλε/η όσοι ΔΕΧΤΗΚΑΝ τον Χριστό, οσοι άνοιξαν κι'ανοίξουν την Καρδιά τους στον Χριστό και ΣΩΤΗΡΑ τους τον δεχτούν, το ΧΡΙΣΜΑ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΕΥΜΑΤΟΣ θα λάβουν, θα ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΟΥΝ (Ιωάννης 1:12-13)  και μαζί του στην Γαμήλια τελετή θα βρεθούν, οι υπόλοιποι οι μακριά του θα αποκλειστούν. 

"Κύριε Ιησού Χριστέ ελα στην Ζωή μου. Σ'έχω ανάγκη Κύριε, Ελέησε με με την παρουσία σου. Ελα στην καρδιά μου και μείνε μαζί μου όλες τις ήμερες της Ζωής μου. Είμαι δικός σου." Είναι η προσευχή που σώζει τον αμαρτωλό και με την ΕΙΡΗΝΗ του τον γεμίζει !!

No comments:

Post a Comment