Popular Posts

Thursday 5 February 2015

ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ

Όταν οι πλούσιοι που δεν νοιάζονται για τον φτωχό πλουτίζουν περισσότερο και περισσότερο και οι φτωχοί φτωχαίνουν είναι ο βασικός συλλογισμός που εξετάζει ο Βασιλέας Σολομών στο βιβλίο του ο Εκκλησιαστής. «Πρόσεξα οτι σ'  αυτο τον κόσμο επικρατεί η παρανομία εκει που θα έπρεπε να εφαρμόζεται ο νόμος, επικρατεί η αδικία  εκει που θα έπρεπε να αποδίδεται δικαιοσύνη» (Εκκλ 3:16) «Παρατήρησα ακόμα την ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ πάνω στην γη» θα μπορούσαμε να προσθέσουμε την οικονομική εκμετάλλευση, την ασπλαχνία των πλουσίων  και των άσπλαχνων ισχυρών, και την διαφθορά πολλών κυβερνητών πάμφτωχων αφρικάνικων και άλλων λαών, την μεγάλη ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών <<Είδα το δάκρυ εκείνων που καταπιέζονται» (Εκκλησιαστής 4:1) είναι κατι που διαπιστώνομε κάθε μέρα βλέποντας στις ειδήσεις τον πόνο, την φτώχεια, την αδικία που παντού επικρατεί.

Όταν όμως ο Θεός  ενθαρρύνει και τους αδικημένους και τους βάζει για να επιβάλλουν ισορροπία, αυτο λέγεται οικονομική γεωπολιτική ανακατάταξη.Κι αυτό πιστεύω οτι γίνεται αυτή την στιγμή.
Όταν οι πλούσιοι πλουτίζουν και οι φτωχοί φτωχαίνουν πιο πολύ αυτό είναι αδικία και δεν εκφράζει το Χριστιανικό Πνεύμα της γηραιάς Ευρώπης. Τώρα είναι ο καιρός των αλλαγών της ισορροπίας και των ανακατατάξεων της ευρωπαϊκής και Παγκοσμίου κοινωνίας.
Τώρα περισσότερο απο καθε άλλη φορά βρίσκουν εκπλήρωση τα σοφά και Αιώνια λόγια του Σολομώντα:
Για όλα πάνω στην γη υπάρχει ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ και ο συγκεκριμένος καιρός! 
Καιρός που γεννιέται κανείς και καιρός που παθαίνει, 
Καιρός που Φυτεύει και καιρός που ΞΕΡΙΖΩΝΕΙ αυτό που φύτεψε.(Εκκλησιαστής 3:1-3)
Τώρα είναι ο κατάλληλος Χρόνος ο απο τον ΘΕΟ ορισμένος για να υπάρξει μια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, και οικονομική ανακατάταξη, να πάψει να υπάρχει αυτή η μεγάλη ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΣ μεταξύ πλουσίων κρατών και φτωχών κρατών, μεταξύ κοινωνιών που υπερ πλουτιζουν και λαών που ζουν στην ασθένεια, στην φτώχεια και στην στέρηση.
Που ειναι η χριστιανική ταυτότης και συνείδησις  όλων των Ευρωπαϊκών κρατών συμπεριλαμβανόμενης και της δικής μας, που έχουμε πάμπλουτους που φυγαδεύουν τα λεφτά τους, που δεν πληρώνουν εφορία, που καταταράζονται οι ίδιοι το άμοιρο κράτος μας.
Ζούμε στον μοναδικό καιρό των ΑΝΑΚΑΤΑΞΕΩΝ για να επέλθει ενα ζύμωμα μια διαφορετική κοινωνία, μια κοινωνία με λιγότερη ανισότητα και περισσότερη συμπόνοια, κατανόηση, στήριξη και αλληλεγγύη προς τους μη έχοντες λαούς, τους αδυνάτους και φτωχότερους. Αμήν

No comments:

Post a Comment