Popular Posts

Monday 23 June 2014

ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ!!!

Είναι μια αλληγορία που κυκλοφορεί απο το 1956 για ένα πάμπλουτο Πάτερα που με τον γιο του είχαν μια  Συλλογή Πινάκων ζωγραφικής αμύθητης άξιας από έργα των καλυτέρων ζωγράφων του Κόσμου.

Αλλά όταν ο Αγαπημένος του γιος σκοτώθηκε στον πόλεμο, ο Πατέρας από την μεγάλη του λύπη έκρυψε ολα τα έργα και άφησε μόνο ένα το ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ του ΓΙΟΥ του που το είχε ζωγραφίσει ένας άσημος στρατιώτης φίλος του γιου του. 
Όταν μετά μερικά χρόνια πέθανε ο πατέρας η πανάκριβη συλλογή σύμφωνα με τις επιθυμίες του Πατρός βγήκε σε πλειστηριασμό και πάμπλουτοι συλλέκτες απ'όλον τον  κόσμο έτρεξαν για ν'αποκτήσουν  τα εξαιρετικά έργα. 
   
Ο διοργανωτής της δημοπρασίας όμως αντί ν'αρχίσει τον πλειστηριασμό με τα φημισμένα έργα του Πικάσο, του Βαν Γκοχ, του Ρενουάρ, του Λοτρέκ και των άλλων άφθαστων ζωγράφων άρχισε τον πλειστηριασμό με το πορτραίτο του γιου που είχε ζωγραφίσει ενας ασήμαντος φίλος του στρατιώτης. 
Κανένας δεν ήταν διατεθειμένος να πετάξει ούτε και $ 10 για την αγορά του πορτραίτου του γιου, εκτος από έναν φτωχό νεαρό, και κανένας δεν αντίκρουσε την προσφορά του και τ'απέκτησε για $10. 
Ενώ όμως όλοι οι συλλέκτες ήσαν έτοιμοι να αρχίσουν τις προσφορές του για τα καλύτερα έργα o ;διοργανωτής της δημοπρασίας τους ανακοίνωσε οτι σύμφωνα με την επιθυμία του αποθανόντος, τίποτε άλλο δεν ήταν για πώληση γιατι εκείνος που θα έπαιρνε τον Γιο  < το Πορτραίτο του Μονάκριβου Γιου που ο πατέρας Υπέρ ΑΓΑΠΟΥΣΕ>  ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣΕ τα πάντα, ολη τη συλλογή και κάθε άλλο περιουσιακό στοιχείο!!! 

Και το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι οτι όπως στην αλληγορία μας ο νέος που αγόρασε το Πορτραίτο του Γιου ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΟΛΗ  την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του ΠΑΤΡΟΣ, ετσι και σήμερα όποιος αμαρτωλός ΕΧΕΙ τον ΧΡΙΣΤΟ προσωπικό Σωτήρα του Δεχτεί ΚΛΗΡΟΜΟΜΑΕΙ παίρνει όλες τις Ευλογίες του Πατρός (Εφεσιους 1:3-5,Ρωμαίους 8:17) Και η μαρτυρία του Θεου είναι τουτη: ότι ο Θεός μας έδωσε Αιώνια Ζωή και η ΠΗΓΗ της Ζωής  (της Αιώνιου μαζι του στον Παράδεισο είναι ο Γιος ) και όποιος έχει τον Γιό ΕΧΕΙ τη ΖΩΗ (την αιώνια με τον Πατέρα και Γιο) Όποιος δεν έχει τον Υιό του, ΔΕΝ ΕΧΕΙ τη ΖΩΗ !!!»(Α.Ιωάννου 5:11) 
Φίλε μου αν τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό έχεις ΣΩΤΗΡΑ σου δεχτεί ΕΧΕΙΣ τα Πάντα είσαι ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ του Θεού και ΣΥΓΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ με τον Χριστό ! (Ρωμαίους 8:17) εάν δεν έχεις τον ΧΡΙΣΤΟ, ακόμα κι'αν έχεις όλους τους θησαυρούς του κόσμου ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ !!! 
Είσαι πάμφτωχος και μακριά του θα χαθείς !! 
Σου εύχομαι ν' ανοίξεις την καρδία σου στον ΧΡΙΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ σου να τον ΔΕΧΤΕΙΣ και στην ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ κι'εσυ να μπεις. Αμήν!

No comments:

Post a Comment