Popular Posts

Tuesday 30 April 2013

ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΕΡΕΟΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ MONO ME TO ΛΕΥΚΟ ΣΤΙΧΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ΝΑΟ;

Πως απαντάει ο Ελληνικός λαός στην επαναλαμβανόμενη ετήσια ΠΡΟΣΒΟΛΗ του ΙΕΡΕΩΣ του ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Ιεροσολύμων το Μεγάλο Σάββατο  μόνο με το λευκό ΣΤΙΧΑΡΙΟ και μετά που ο διοικητής της Ιερουσαλήμ και ο αστυνομικός διευθυντής τον ελέγξουν σχολαστικά μπροστά σε όλους ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν έχει τίποτα μαζί του να μπαίνει στον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ;
Από την επαναλαμβανόμενη διαδικασία της αποκτήσεως του Αγίου Φωτός που γίνεται στα Ιεροσόλυμα καθε μεγάλο Σάββατο στον Ναό της Αναστάσεως.
Η Πηγή είναι το <ΒΙΚΗΠΑΙΔΕΙΑ, Αγιο Φως> και μας πληροφορεί οτι ο Πατριάρχης με την συνοδεία του - αρχιερείς, ιερείς και διακόνους - αλλά και τον Αρμένιο Πατριάρχη μπαίνει στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, ενώ οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα. Κάθεται στον πατριαρχικό θρόνο. Από όπου περνάνε και ασπάζονται το χέρι του Πατριάρχη οι εκπρόσωποι των Αρμενίων, των Αράβων, των Κοπτών και άλλων για να τους δοθεί το Άγιο Φως. Και Σύμφωνα με τα προνόμια, αν δεν ασπαστούν το χέρι του Ορθόδοξου Πατριάρχη δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν το Άγιο Φως από τα χέρια του !!!Και Αμέσως μετά απο την Ιερή Λιτανεία η οποία περιφέρεται τρεις φορές γύρω από τον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης σταματάει μπροστά στον Πανάγιο Τάφο όπου βρίσκονται και οι επίσημοι και βγάζει την αρχιερατική στολή του και μένει μόνο με το λευκό στιχάριο ώστε ο διοικητής της Ιερουσαλήμ και ο αστυνομικός διευθυντής να τον ελέγξουν σχολαστικά μπροστά σε όλους ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν έχει τίποτα μαζί του το οποίο μπορεί να μεταδώσει φως !`!!

Η Πηγή του ιστορικού ετήσιου γεγονότος είναι η < wikipedia.org> Τελετή της αφής του Αγίου Φωτός στο Ναό της Αναστάσεως <ΒΙΚΗΠΑΙΔΕΙΑ,Αγιο Φως> συστήνω σ'όλους να το διαβάσουν.

No comments:

Post a Comment