Popular Posts

Thursday 6 August 2015

ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΟΘΟΥΜΕ

Ο πόνος έχει σωτηριακες ιδιότητες,  ο άνθρωπος που δεν αισθάνεται τον πόνο οτι κάτι δεν πάει καλα κινδυνεύει απο τον αιφνίδιο θάνατο. Ο πυρετός, το αίσθημα της φοβερής αδιαθεσίας και πόνου είναι αυτό που σε κάνει να τρέξεις στην εντατική και χάρη στην άμεσο σωστή διάγνωση σε χειρουργούν και σώζουν την Ζώη σου. Πολλοί δυστυχώς ειναι εκείνοι που επειδή αγνόησαν τον προειδοποιητικό πόνο έχασαν την Ζωή τους.

Ο πόνος είναι από τον Θεό
και είναι για το καλό μας,
Αυτός μας φέρνει γρήγορα
πιο δίπλα στον Χριστό μας.
Ο πόνος οτι πόνος κι'αν είναι αυτός είναι το κουδούνι του κινδύνου, οτι κάτι πρέπει να αλλάξω στην ζωή μου, στην δίαιτα μου, στην συμπεριφορά μου με την γυναίκα μου και τα  παιδιά μου, στην δουλεία μου, στον τρόπο που διαχειρίζομαι τα οικονομικά μου, ειδάλλως οι συνέπειες θα είναι σκληρές και ζημιογόνες.
Καμία ζωτική, σωτηριακη αλλαγή δεν έρχεται χωρίς πόνο. Από φύση μας οι περισσότεροι απο εμάς αλλάζουμε μόνο οταν ήμαστε αναγκασμένοι, οταν συνειδητοποιήσαμε οτι αν δεν αλλάξουμε θα χάσουμε αυτά η αυτούς που τους θεωρούσαμε δικούς μας, δικά μας. Αυτό ισχύει σε κάθε πτυχή της Ζωής μας, αλλά και στην εθνική μας ζωή.
Δεν έχω καμία οικονομική κατάρτιση ούτε κομματικό φανατισμό , αλλά πιστεύω οτι στην Ελλάδα μας έρχονται αλλαγές που είναι για το καλό μας, που όμως αρχικά θα ειναι δύσκολες κι' οχι καλοδεχούμενες. Αλλά αν αρκεί εκει που φτάσαμε για να βελτιωθούμε, πρέπει να πάμε πιο μακριά για να ελευθερωθούμε.
Γι αυτούς που διδάσκονται και εκτιμούν την αλήθεια του Ευαγγελίου ο λόγος είναι <<Η διαπαιδαγώγηση < η ΚΟΙΝΟΝΙΚΗ  ΜΕΤΑΡΥΘΜΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ>   ποτέ δε φαίνεται στην αρχή να προξενεί χαρά αλλά λύπη‡ αργότερα, όμως, αποφέρει ειρήνη και δικαιοσύνη σ' αυτούς που διαπαιδαγωγήθηκαν.(Εβραιους 12:11)
Τίποτε καλό δεν βγαίνει χωρίς  πόνο, πίστη και υπομονή, αλλά αν δείξουμε την ευλυγισία που θα χρειασθεί θα πάμε πιο μακριά, θα ξεπεράσουμε τον αργό οικονομικό θάνατο, από την σημερινή κατάθλιψη θα ελευθερωθούμε !!
Αυτό που πιστεύω οτι ο Κύριος λέει σήμερα σε κάθε πιστό του παιδί και που ισχύει και για την πατρίδα μας είναι ότι μετά αυτη την παροδική μας δοκιμασία θα μας αποκαταστήσει και θα μας δυναμώσει πνευματικά, θα μας στηρίξει και θα μας στερεώσει πάνω σε σωστή βάση. ( Α.Πετρου 5;10-11)
Στον Χριστό λοιπόν ας δώσουμε την δόξα, την Ευχαριστία και την προσκύνηση γγιατί την απαραίτητη ΜΕΤΑΡΡΎΘΜΙΣΗ που εμείς αδυνατούμε  να φέρουμε εκείνος θα την φέρει. Αμην !!!

No comments:

Post a Comment