Popular Posts

Friday 21 August 2015

Η ΧΑΡΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΠΟΥ Σ' ΑΥΤΟΝ ΓΑΝΤΖΩΘΕΙ

H χάρης του Χριστού μου 
είναι υπεραρκετή 
να γιατρέψει ν'απαλύνει  
καθε καρδιακή πληγή 

Και στο παντελές να σώσει 
κάθε αμαρτωλή ψυχή 
που σ' Αυτόν θα επιστρέψει 
συγχώρεση να του ζητήσει 
και σ' Αυτόν θα γαντζωθεί !! 

Η χάρη όμως του Κυρίου μας με καταπλημμύρισε μαζί με την πίστη και την αγάπη, που χορηγεί ο Ιησούς Χριστός. Σ' αυτά τα λόγια που θα πω μπορεί να στηριχτεί κανείς και πρέπει όλοι να τα δεχτούν: Ο Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο για να σώσει τους αμαρτωλούς‡ και πρώτος ανάμεσά τους είμαι εγώ.(Α.Τιμοθεου 1:14-15)
Είναι η ομολογία του προηγουμένως βλάσφημου και διώκτη της Εκκλησίας  και υβριστή του Χριστού αποστόλου Παύλου, που μας λέει οτι ελεήθηκε απο τον Χριστό  για να γίνει ο ίδιος παράδειγμα της ΧΑΡΗΣ  που λαμβάνει ο μετανιωμένος αμαρτωλός που επιστρέφει στον Χριστό: <<Ακριβώς όμως γι' αυτό με ελέησε, για να δείξει ο Ιησούς Χριστός σ' εμένα πρώτον όλη του τη μακροθυμία, ώστε να γίνω παράδειγμα για κείνους που πρόκειται να πιστέψουν σ' αυτόν και να οδηγηθούν έτσι στην αιώνια ζωή. Παντοτινή, λοιπόν, τιμή και δόξα στον αιώνιο βασιλιά, τον άφθαρτο, τον αόρατο, τον μόνο σοφό Θεό. Αμήν.(Α.Τιμοθεου 1:14-17) 

<< Πραγματικά, με τη χάρη του σωθήκαμε δια της πίστεως. Κι αυτό δεν είναι δικό σας κατόρθωμα αλλά δώρο Θεού. Δε σωθήκατε με τα δικά σας έργα κι έτσι κανείς δεν μπορεί να καυχηθεί γι' αυτό. Είμαστε δημιούργημα του Θεού, ο οποίος δια του Ιησού Χριστού μάς έκανε καινούριους ανθρώπους, για να μπορούμε να κάνουμε καλά έργα, που τα προετοίμασε ο Θεός, για να είναι μ' αυτά γεμάτη η ζωή μας.>> (Εφεσιους 2;8-10)  
Και πότε ο Θεός εκδήλωσε αυτη την μεγάλη χάρη μήπως όταν ήμασταν *καλοί* και επιθυμούσαμε να κάνουμε το θέλημα του ;  
ΟΧΙ αλλά όταν ήμασταν ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ εξαιτίας των παραπτωμάτων και των αμαρτιών και ζούσαμε ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ στον άρχοντα των πονηρών δυνάμεων που βρίσκονται ανάμεσα σε ουρανό και γη .(Εφεσιους 2:1,5) 
<< Ο Θεός όμως μας αγάπησε, γιατί είναι πλούσιος σε έλεος κι έχει απέραντη αγάπη. Κι ενώ ήμασταν πνευματικά νεκροί εξαιτίας των παραπτωμάτων μας, μας ξανάδωσε ζωή μαζί με το Χριστό. Με τη χάρη του Θεού έχετε σωθεί. Μας ανέστησε μαζί με τον Ιησού Χριστό και μας έβαλε να καθίσουμε μαζί μ' αυτόν στα ουράνια. Έτσι, με την αγάπη που μας έδειξε δια του Ιησού Χριστού, φανερώνει στις μελλοντικές γενιές πόσο υπερβολικά γενναιόδωρη είναι η χάρη του>> (Εφεσιους 2:4-7) 
Φίλοι όλη η δόξα η Λατρεία και η τιμή στον ΣΩΤΗΡΑ μας Χριστό που επειδή εχει αμετάβλητη την Ιερωσύνη μπορεί να σώζει για πάντα όσους μέσω αυτού πλησιάζουν το Θεό. Αφου ζει παντοτε, ετσι ωστε  να μεσιτεύει γι' αυτούς.(Εβραίους 7;24-25) 
Το καύχημα μας λοιπόν ας είναι όλο για τον Χριστό που μας αγάπησε τόσο πολύ που πήγε οικοιοθελως  στον σταυρό για μας να σταυρωθει για να λάβουμε αιώνια Ζωη !!(Α.Πετρου 2;24) 

 <<Όσο για μένα, ας μην φτάσω ποτε στο σημείο να καυχηθώ για τίποτε άλλο  παρα μόνο για τον σταυρό του Χριστού, μέσω του όποιου ο κόσμος πέθανε  για μένα κι εγώ για τον κόσμο.>> Αμην !!( Γαλατες 6:14)  


No comments:

Post a Comment