Popular Posts

Sunday 20 April 2014

OΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΤΕΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ (Μάρκος 16:16)

Αυτά ήταν τα τελευταία λάγια του KYΡΙΟΥ και ΣΩΤΗΡΑ μας Ιησού Χριστού που σταυρώθηκε για να φορτωθεί πάνω του τις δικές μας αμαρτίες και αναστήθηκε για την δικαίωση μας.( Ρωμαίους 4:25)
Προηγήθηκε η Σταύρωσης του και ακολούθησε η ένδοξος Ανάστασης του.
Και το ίδιο ισχύει και για μας που πιστευσαμε στον Χριστό πρέπει να προηγηθεί η ΤΑΦΗ μας με τον ΧΡΙΣΤΟ μέσω του βαπτίσματος,  να ΣΥΝΤΑΥΤΙΣΤΟΥΜΕ με τον  θάνατο του Χριστού μέσω του βαπτίσματος, ώστε να *Αναστηθούμε* χάρη του και  να λάβουμε την ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΖΩΗ την ΣΩΤΗΡΙΑ που χαρίζει στα ΠΙΣΤΑ και ΥΠΑΚΟΥΑ παιδιά του!!(Ρωμαίους 6:3-6)

Αν έχουμε ΕΞΟΜΟΙΩΘΕΙ  μαζί του στη φύση του ΘΑΝΑΤΟΥ του, τότε θα ΕΞΟΜΟΙΩΘΟΥΜΕ μαζί του και στη φύση της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ του.(Ρωμαίους 6:5) Το συνειδητό Βάπτισμα του ΠΙΣΤΕΥΣΑΝΤΟΣ ειναι η ΟΜΟΛΟΓΙΑ  οτι ο βαπτισθείς εχει ΠΑΥΣΕΙ να ζει για τον εαυτό του και ΖΕΙ χάρη στον ΣΩΤΗΡΑ του με την απόφαση να τον ακολουθεί όλες τις ήμερες της Ζωής του !!

Αν αρνιόμαστε μέσω του Βαπτίσματος μαζί του να *ΘΑΦΤΟΥΜΕ* είμαστε ανυπάκουοι και στην  ΧΑΡΗ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ του δεν θα μπούμε, γιατί ΜΟΝΟ εκείνος που με το ΒΑΠΤΙΣΜΑ του ΘΑΦΤΗΚΕ μαζί του στον ΘΑΝΑΤΟ, όπως ακριβώς ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ο Χριστός ... ετσι και αυτός θα ΖΗΣΕΙ την ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΖΩΗ !(Ρωμαίους 6:4) που θα λάβει από τον Χριστό !!

Αδελφέ μου, όπως η ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ του Χριστού ακολούθησε την ΤΑΦΗ του, και δεν προηγήθηκε της ταφής του, έτσι και η δίκη σου ΣΩΤΗΡΙΑ δεν μπορεί να ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ της ΔΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ μέσω του ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ  ΣΥΝΤΑΦΗΣ σου. Πρώτα θα συνταυτιστεις δια ΠΙΣΤΕΩΣ με τον ΧΡΙΣΤΟ δια του βαπτίσματος που είναι η ΟΜΟΛΟΓΙΑ  της καρδίας σου, οτι παύεις να Ζεις για τον εαυτό σου. (Α.Πέτρου 3:18)  και μετά θα ΛΑΒΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην ΑΝΑΣΤΑΣΗ του, θα λάβεις το ανεκτίμητο Δώρο της ΣΩΤΗΡΙΑΣ του!

Αδελφέ/η  μου, ο Χριστός μέσα από τον λόγο του  βεβαιώνει κάθε ΥΠΑΚΟΥΟ ΠΙΣΤΟ ΠΑΙΔΙ  του, οτι αυτά που αυτί δεν άκουσε  κι'ούτε λογισμός τα' έβαλε στο νου του, αυτά ΕΤΟΙΜΑΣΕ για κείνους που τον ΑΓΑΠΟΥΝ ! (Α.Κορίνθιους 2:9)

Μην αφήσεις λοιπόν δισταγμό, η  ανυπακοή να σου στερήσει τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ και ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ που ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΑΡΙΖΕΙ στον αμαρτωλό που ΠΙΣΤΕΥΣΕΙ σ' Αυτόν και ΒΑΠΤΙΣΤΕΙ !

No comments:

Post a Comment