Popular Posts

Sunday 27 September 2015

ΓΝΩΣΗ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΑ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ

Είναι τα προικιά που δίνει ο κύριος σε κάθε αμαρτωλό που Σωτήρα του τον δεχτεί και  τον ακολουθεί !
Την γνώση της αλήθειας του Ευαγγελίου :
Οτι δεν ειναι η ταυτότητα που κάνει τον Χριστιανό, ουτε το νηπιοβαπτισμα του αλλά το άνοιγμα της καρδίας του «Ο Χριστός στους δικούς του ήρθε, και ΔΕΝ τον ΔΕΧΤΗΚΑΝ < δεν άνοιξαν την καρδιά τους προσωπικό σωτήρα τους να τον δεχτούν> Σ'όσους όμως τον ΔΕΧΤΗΚΑΝ, σ'αυτούς έδωσε το προνόμιο να γίνουν Παιδιά Θεού, σ'εκείνους που πιστεύουν στ' όνομα του. Δεν γεννήθηκαν αυτοί απο σαρκική μείξη, Ούτε από ανθρωπινή θέληση, ούτε από ανδρική επιθυμία, αλλά από τον ΘΕΟ !»(Ιωαν 1;12-13)
Οτι τα πιστά παιδιά του Κυρίου τον λατρεύουν ΠΜΕΥΜΑΤΙΚΑ και ΑΛΗΘΙΝΑ (Ιωάννης 4:23) γιατί από τ' Πνεύμα έχουν γεννηθεί ξανά !!!  

Την Ελπίδα οτι  ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ! (Εβραιους 13;5)
 Αλλά μαζί τους πάντα θα είναι και στην καρδία τους θα κατοικεί «ΑΝ Μ' ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΟΥ, και ο Πατέρας μου θα τον ΑΓΑΠΗΣΕΙ  και θα ΕΡΘΟΥΜΕ  σ' αυτόν και θα ΚΑΤΟΙΚΗΣΟΥΜΕ μαζι του !!!»(Ιωάννης 14;23) και την δόξα του θα δουν ( Ιωάννης 17;24) και στον παράδεισο θα μπουν «Στο σπίτι του Πατέρα μου υπάρχουν πολλοί χώροι διαμονής .....Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο. Κι αφού παω και σας ετοιμάσω τόπο , θα έρθω παλιό και θα σας ΠΑΡΩ ΚΟΝΤΑ μου για να ΕΙΣΤΕ κι εσεις ΟΠΟΥ ΕΙΜΑΙ κι ΕΓΩ»(Ιωάννης 14;2-3)

Την ιδιαιτερότητα σύμφωνα με την βουλή του :
« Και άλλους όρισε να είναι Απόστολοι, άλλοι να προφητευουν, άλλοι να είναι ευαγγελιστές, και άλλοι ποιμένες και δάσκαλοι,με σκοπό τον καταρτισμό των πιστών... για την οικοδομή του σώματος του Χριστού !»Εφεσιους 4;11-12) Σε κάθε γνήσιο πιστό παιδί του Κυρίου λοιπόν (και ΟΧΙ μόνο σε κάποια Ιερατική τάξη) παρέχεται η φανέρωση του Πνεύματος για το συμφέρον του έργου..... Κι'όλα -τα ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ- τα κατανέμει ατομικά το Άγιο Πνεύμα όπως θέλει !!! (Α.Κορινθιους 12:11)

Φίλοι μου, Εκείνα που μάτι δεν έχει δει και αυτί δεν άκουσε και νους του ανθρώπου δεν διανοήθηκε, εκείνα ο Θεός ετοίμασε γι 'αυτούς που τον Αγαπούν (Α.Κορινθιους 2;9) και τον Χριστό  σωτήρα τους έχουν δεχτεί !!!

No comments:

Post a Comment