Popular Posts

Saturday 15 February 2014

ΜΑΡΙΑΜ.ΤΙ ΛΕΓΕΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ;

Εκλεγμένη από τον Κύριο να είναι το σκεύος που θα του έδινε την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ του μορφή, και ΟΧΙ την ΘΕΙΚΗ του ΥΠΟΣΤΑΣΗ. Αξία τιμής και ΟΧΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ. Παράδειγμα προς μίμηση και ΟΧΙ για Προσκύνηση. Ευλογημένη ανάμεσα από τις γυναίκες η ταπεινή Μαριάμ που αυτήν διάλεξε ο Θεός να είναι το μέσο που ο Χριστός έλαβε την ανθρώπινη φύση.

ΠΑΡΕΝΘΕΣΙΣ :
Το Ευαγγέλιο μας εξηγεί και τονίζει στην επιστολή προς τους Εβραίους οτι όπως ο Μελχισεδέκ , έτσι κι'ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ητο ΑΠΑΤΩΡ, χωρίς πάτερα ως προς την ανθρώπινη του φύση, και ΑΜΗΤΩΡ χωρίς μητέρα ως προς την Θεϊκή του φύση και υπόσταση. ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΑΓΕΝΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ ως ο ΛΟΓΟΣ του Θεου ο ΧΡΙΣΤΟΣ ήταν ΠΑΝΤΟΤΕ  με τον Πατέρα, και δεν υπήρχε στιγμή που ο Πατέρας ηταν ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.(Ιωάννης 1:1-3,Κολοσσαεις 1;15-17)

Στο πρόσωπο της Μακαριας και ευλογημένης Μαριάμ  εκπληρώθηκε η προφητεία της Υπερφυσικής συλλήψεως του Κυρίου μας, όπως ακριβώς προφήτευσε ο Ησαΐας «Γι' αυτό, ο ίδιος ο Κύριος θα σας δώσει ένα σημάδι" Δέστε, η παρθένος θα συλλάβει και θα γεννήσει γιο, και το όνομά του θα αποκληθεί Εμμανουήλ.( κεφ.7:14)», που σημαίνει ο ΘΕΟΣ μαζί μας !!

ΔΕΝ ήταν ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ η Μητέρα του Χρίστου, ΟΥΤΕ  είχε ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,  αλλα ΟΥΤΕ και έκανε κανένα θαύματα, ηταν ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ, ΔΙΑΛΕΓΜΕΝΗ απο τον Κύριο με προβληματισμούς και ανθρώπινες ανησυχίες σαν καθε άλλος άνθρωπος, μάλιστα μια φορά μαζί με τα άλλα της παιδιά προσπάθησε να έλθει σ' επαφή με τον Ιησού Χριστό που δίδασκε κάποιο πλήθος και τον διέκοψαν για να τον πληροφορήσουν οτι η Μητέρα του και οι αδελφοί του στεκόντουσαν έξω και θελαν να του μιλήσουν.

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ μέσα απο εκείνη την απάντηση  ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ και ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ όλους μας της εξαιρετικής ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ που έχουν ΑΥΤΟΙ που κάνουν το ΘΕΛΗΜΑ του, γιατί στα δικά του μάτια καταλαμβάνουν την ΘΕΣΗ  ΑΔΕΛΦΟΥ και ΑΔΕΛΦΗΣ η ΜΗΤΕΡΑΣ και καθόλου μικρότερη θέση !!!

 «Ποια είναι η μητέρα μου και ποιοι είναι οι αδελφοί μου; 
Κι απλώνοντας το χέρι του προς τους μαθητές του, είπε: Δέστε! η μητέρα μου και οι αδελφοί μου"  επειδή, ΟΠΟΙΟΣ  κάνει το θέλημα του Πατέρα μου, που είναι στους ουρανούς, ΑΥΤΟΣ είναι σε ΜΕΝΑ ΑΔΕΛΦΟΣ και ΑΔΕΛΦΗ και ΜΗΤΕΡΑ.(Ματθαίος 12:48-50 Λουκάς 12:48-49)

 Όποιος  τα λόγια του Xριστου τα απορρίπτει και διδάσκει διδασκαλίες που ΑΝΑΙΡΟΥΝ παρερμηνεύουν τα λόγια του, αυτός έχει τον ΚΡΙΤΗ του. Ο λόγος που ο Κύριος κήρυξε θα τον ΚΡΙΝΕΙ την έσχατη ήμερα !!!(Ιωάννης 12:48)

Φίλοι, η Αγάπη του Χριστού εις τον ίδιο σας καλεί Σωτήρα σας να τον ΔΕΧΤΕΙΤΕ και στην ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ να μπείτε !!!

No comments:

Post a Comment