Popular Posts

Sunday 2 April 2017

ΑΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΜΕΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΧΑΡΙΣΜΑΤΩΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ !

Ο Απόστολος Παύλος αμέσως μετά που μας λέει οτι Ένα ειναι το σώμα του Χριστου, Ένα το Πνευμα και Μια η Ελπιδα της κλήσεως μας, και Ένας ο Κυριος, μια η Πιστη και ένα το Βάπτισμα (Εφεσιους 4:4-6) διαβεβαιώνει ολους μας οτι ο Θεός ΕΝΕΡΓΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑς, και οτι ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ μας δόθηκε η ΧΑΡΗΣ σύμφωνα με το μετρό του Χριστου. (Εφεσ 4:6-7) και γιαυτό τον λόγο η Αγία γραφή ΤΟΝΙΖΕΙ οτι ο Χριστος "Ανέβηκε ψηλά και αιχμαλώτισε υπηκόους και ΕΔΩΣΕ ΔΩΡΑ στους ανθρώπους" (Εφεσιους 4;8) στους μέλλοντες να γίνουν μελη του σώματος του.Ο Χριστος αδελφέ μου ΕΔΩΣΕ τα χαρίσματα με σκοπό των ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟ των πιστών.... για την ΟΙΚΟΔΟΜΗ του ΣΩΜΑΤΟΣ του ! (Εφεσιους 2:11-13) μέχρι να φτάσουμε ολοι στην Ενότητα που δίνει η Πίστης ...και να γίνουμε τέλειοι ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ στον βαθμό της ΠΛΗΡΟΥΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ του Χριστου! -και να μην παρασυρθούμε απο καθε είδους διδασκαλίας (Εφεσ 4;13-14)Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΑΡΙΣΜΑΤΩΝ που ο Χριστος έδωσε για το ΣΥΜΦΕΡΟΝ του ΕΡΓΟΥ ειναι η ακόλουθος :
1) Το χάρισμα ωστε καποιος να μιλαει με σοφία ,
2) Το χάρισμα της Θείας γνωσης < καποιος να γνωρίζει κατι που το Αγιο Πνευμα αποκαλύπτει>
3) Το χάρισμα της ξεχωριστός δυναμικής πίστης σε κατι συγκεκριμένο !
4) Το χάρισμα θεραπείας ασθενειών , ωστε η  προσευχη που προέρχεται απο την προτροπή του Αγιου Πνεύματος  για το συγκεκριμένο άτομο που ο Κυριος θελει να γιατρεύσει θα σώσει τον ασθενή, που ο Υπάκουος  στην προτροπή του Α. Πνεύματος προσευχηθεί (Ιακωβος 5:15) και ο Κυριος θα τον σηκώσει !
5) Το χάρισμα πραγματοποιησης θαυμάτων ! 
6) Το χώρισμα Προφητείας, μεταβίβασης θείων μηνυμάτων (Α.Κοριν 12;10) για οικοδομή, ενίσχυση, και διαφώτιση των πιστών για ζωτικά θέματα της τοπικής Εκκλησιάς.
7) Το χάρισμα να ξεχωρίζει καποιος πιστός τα πνεύματα !
8) Το χάρισμα να λαλεί καποιος διάφορα είδη γλωσσών !
9) και το χάρισμα να μεταφράζει καποιος τις γλώσσες !
Όλα αυτα τα Χαρίσματα τα ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ το Αγιο Πνευμα που ΚΑΤΑΝΕΜΕΙ ατομικά στον καθε πιστό όπως ΘΕΛΕΙ ! (Α.Κορινθιους 4;4-11) για τον ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟ των πιστών προς ΟΙΚΟΔΟΜΗ του ΣΩΜΑΤΟΣ του ! (Εφεσιους 2:11-13) και φυσικά αυτό δεν αναιρεί οτι υπεράνω όλων των χαρισμάτων που το Αγιο Πνευμα χαρίζει όπως θέλει, ΥΠΕΡΕΧΕΙ η ΑΓΑΠΗ γιατι αλίμονο μας, χωρίς αγαπη τα χαρίσματα δεν μπορούν να αγγίξουν τους έχοντες αναγκη, και σε τιποτε δεν ωφελούν αλλα σε κατάκριση θα βρεθεί ο καθένας απο εμας που για χαρίσματα καυχησιολογει ! (Α.Κορινθιους 13;1-8) Φιλοι μου η φτωχή μου γνώμη ειναι οτι το 97% των εκκλησιών που ειναι ζωντανές και δυναμικές οφείλεται στο γεγονός οτι το ποίμνιο εχει ενθουσιώδη Πιστη και ΑΓΑΠΗ για τον Χριστο και οι πιστοί δεν εχουν αποκλείσει τα χαρίσματα απο την ζωή τους αλλα επιθυμούν να ειναι μεταδότες των ευλογιών του Κυριου. Υπάρχει ομως και ενα 3% εκκλησιών που ειναι δυναμικές χαρη στην άψογη κατάρτιση, επιμέλεια, βιβλική γνώση και χαρισματική προσωπικοτητα του Ποιμένα χωρίς ομως την συμμετοχή των Χαρισμάτων στην Εκκλησια τους. Παγκοσμίως ομως το απέραντο ποσοστό των Εκκλησιών που ονομάζονται Χριστιανικες και που στο σύνολον τους δεν ειναι Χριστο ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ δεν πιστεύουν στα χαρίσματα, αλλα μονο ένα μικρο ποσοστό εκκλησιών και κατά κανόνα οι ΧΡΙΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ εκκλησίες πιστεύουν και εκτιμούν τα χαρίσματα που ο Χριστος έδωσε για τον ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟ των πιστών !!(Εφεσιους 2:11-13) Υπάρχουν και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ Ποιμένες και Δάσκαλοι που (παρολο που ειναι φορείς χαρισμάτων που ο Κυριος πλουσια τους προικοδότησε) δεν πιστεύουν οτι τα χαρίσματα ισχύουν σήμερα και οτι χάρη σ' αυτα η Εκκλησια του Χριστου λειτουργεί και θα θριαμβεύει και οι πύλες του Αδη ποτε δεν θα την νικήσουν. Αμην !

No comments:

Post a Comment