Popular Posts

Tuesday 21 February 2017

TO ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

Χθες το βράδυ προτού κοιμηθώ διάβαζα μια αντιπαράθεση μεταξύ δυο FB γνωστών και μιας άγνωστης Πιστής, και αυτο που ηταν οφθαλμοφανές ηταν το πείσμα τους και μαλλον η πνευματικη τυφλα να μην θέλουν να παραδεχτούν την αληθεια του Ευαγγελιου. Δοξα στον Κυριο αργότερα κατάλαβα οτι αυτο που τους εμπόδιζε να παραδεχτούν την αλήθεια του Ευαγγελίου ήταν το πνεύμα της επιτυχίας που ειναι τελείως διαφορετικό απο το Αγιο Πνεύμα της Αλήθειας. 

Το πνεύμα της Επιτυχίας δεν σε οδηγεί ποτε σε μετάνοια, δεν σε βοηθά να την διακρίνεις, να την παραδεχτείς και να μετανοήσεις αντιθέτως σε προτρεπει ΠΟΤΕ να μην συλλογιστείς πιο βαθειά μηπως υπάρχει αλήθεια στα λεγόμενα του αλλου, αλλα καθε τι που δεν ταιριάζει με το πιστεύω σου -ακομα και αν εξετάζοντας το θα το  παραδεχόσουν- σε προτρέπει δυναμικά και με καθε τροπο να το αντικρούσεις, γιατι ο σκοπός της καρδίας σου ειναι να ΠΕΤΥΧΕΙΣ και ΟΧΙ την αλήθεια να παραδεχτεις. 
Αντιθετως το Αγιο Πνευμα προταρχικως  ελέγχει τον πιστό ( Ιωαννης 16;8) το Ευαγγέλιο βροντοφωνάζει  οτι η ΚΡΙΣΗΣ/ ΕΛΕΓΧΟΣ  αρχιζει απο τον κυκλο των ανθρώπων του Κυρίου(Α.Πετρου 4;17) 
Το Αγιο Πνεύμα σε βοηθά να διακρίνεις την αληθεια, δεν θελει να πετυχαίνεις στα λογια παραμελωντας την Αληθεια, αλλα στην αληθεια πάντα να υποτάσσεσαι, να μετανοείς παραδεχομενος την Αληθεια, γιατι η αλήθεια ειναι αυτη που στην βασιλεία του Θεου σε οδηγει, και κανένας *επιτυχυμενος* που την αληθεια εχει υποτιμήσει < και η Αλήθεια ειναι το Πνεύμα το Αγιο του Κυρίου (Ιωαννης 14;6) > στον παράδεισο δεν θα μπει. 
Φιλε αυτος η αυτη που αγαπά την αλήθεια παραδέχεται οτι μονο ο Χριστος ΣΩΖΕΙ, οτι μονο απο Αυτον ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ η ΣΩΤΗΡΙΑ (Πραξεις 4;12) αυτος που το μονο που τον νοιάζει ειναι να υπερισχύσει η γνωμη του, και το λανθασμένο πιστευω του, δεν παραδέχεται ποτε αυτο. 
Αυτος που απο το Αγιο Πνεύμα οδηγείται τους Άγιους εκτιμά αλλα ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ σ' αυτους, δεν ζητα χαρη  και μεσολάβηση απο αυτούς, γιατι το ιδιο το Αγιο Πνεύμα ΜΕΣΙΤΕΥΕΙ με ανέκφραστους στεναγμούς γι'αυτον ( Ρωμαιους 8;26) αντιθέτως αυτο που δεν ελέγχεται απο το Αγιο Πνευμα της Αλήθειας αλλα απο το πνευμα της Επιτυχίας, δεν μπορεί την αλήθεια να παραδεχτει αλλα θα βρει -προς ζημεια του- κατι να πει να αντικρούσει την αληθεια !!! 
Το Αγιο Πνευμα πρωταρχικά και πάντοτε τον Πιστο σε μετάνοια τον οδηγεί, αυτη ειναι η Νίκη του Πιστου να μετανοεί, να ελέγχεται απο την Αληθεια και να υποτάσσεται στα λόγια του Χριστού, ενω το πνεύμα της Επιτυχίας δεν επιτρέπει στον άνθρωπο την Αληθεια να αναλογιστεί και με καρδια μετάνοιας να την δεχτει ! 
Φιλε, αν προσεύχεσαι στους Άγιους αντι στον Πάτερα Θεο μέσω του Σωτήρα Χριστού, η στον Κυριο Ιησού Χριστο, το Αγιο Πνευμα της Αληθειας που σε βεβαιώνει οτι η μονη ΠΟΡΤΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ειναι ο Χριστός (Ιωάννης 10:9) και η μόνη ΟΔΟΣ προς τον Πάτερα ειναι ο Χριστός, δεν σε ελέγχει και ούτε κατοικεί μέσα σου. 
Αν το Αγιο Πνευμα, ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ κατοικεί μεσα σου, τοτε ο Πατήρ και ο Γιος εν Πνεύματι μεσα σου κατοικούν (Ιωαννης 16:7) και ποτε σε αλλους δεν θα τρέξεις αφου το Αγιο Πνεύμα του ΣΩΤΗΡΑ σου μεσα σου κατοικεί, σε ελέγχει, σε φωτίζει και σε ολη την  Αλήθεια σε οδηγεί !! 
Φιλε που σου εύχομαι απο το Πνευμα της κοσμικής ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ να ελευθερωθείς , τον Χριστο Σωτήρα σου να τον δεχτείς και απο το Αγιο Πνεύμα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ του Ιησου Χριστού και εσυ να κατοικηθείς. Αμην

No comments:

Post a Comment