Popular Posts

Friday 3 February 2017

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Αν θα μπορούσες να διανοηθείς -καρδιακά να συλλάβεις- την απέραντη αγάπη του Χριστού, το πόσο υπερβολικά σ΄αγάπα, αφου λογο της μεγάλης του αγάπης γαι σενα και μενα τους ανάξιους αμαρτωλούς κένωσε τον εαυτό του και ηρθε κατω στην γη να σταυρωθει για να πληρώσει την τιμωρία της δικης σου/μου αμαρτίας(Ιωάννης 3:16,Φιλιππησιους 2:6-8,Α.Πετρου 2;24) τοτε και εσυ με κλάματα ευχαριστίας θα παρεδιδες την καρδία σου στον Χριστό που επειδη  για σένα τον ανάξιο πήγε στον σταυρό.
Με γοερούς λυγμούς η κορη μου η Χριστίνα, που πάσχει εδω και τριάντα χρονια με σχιζοφρένεια μου έλεγε χτες πόσο δεν αξιζει την αγάπη του, και με κλάματα το ομολογούσε επειδή η καρδιά της ειχε συλλάβει για πρώτη φορα το βάθος της αμαρτίας της και το ύψος της Απέραντης αγάπης του Χριστού οτι την αγαπά και υπολογίζει τοσο πολύ που με χαρά και για εκείνη πηγε στον σταυρό.
Τα δάκρυα που κυλούν απο την καρδιά του αμαρτωλού/ης που πλημμυρίζει απο την αίσθηση αγάπης του Χριστού προς αυτον/ην ειναι αυτα που ανοίγουν την Πορτα του Βαπτίσματος του/ης απο το Αγιο Πνεύμα, και που του/της χαρίζουν την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, την καινούργια με τον Χριστό Ζωή !!
Γι αυτα τα δάκρυα ενας απο τους Αναγεννημένους μέσω δακρύων γνήσιος αδελφός εις Χριστό, ο Άγιος  Ιωάννη της Κλίμακος ειπε:

<<Ανώτερη από το βάπτισμα αποδεικνύεται η μετά το βάπτισμα ΠΗΓΗ των ΔΑΚΡΥΩΝ (της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ), αν και είναι κάπως τολμηρό αυτό που λέγω. Διότι εκείνο μας καθαρίζει από τα προηγούμενά μας κακά, ενώ τούτο, το βάπτισμα των δακρύων, από τα μετέπειτα. Και το πρώτο, εφ΄όσον το ελάβαμε όλοι στην νηπιακή ηλικία, το ΕΜΟΛΥΝΑΜΕ. Ενώ με το δεύτερο καθαρίζομε πάλι και το πρώτο. Και εάν η φιλανθρωπία του Θεού δεν το είχε ΧΑΡΙΣΕΙ αυτό στους ανθρώπους, οι ΣΩΖΟΜΕΝΟΙ  θα ήταν πράγματι ΣΠΑΝΙΟΙ  και ΔΥΣΕΥΡΕΤΟΙ ! (Λόγος Ζ΄ Περί χαροποιού πένθους)
Αυτη είναι η αλήθεια που προέρχεται απο την καρδιακή εμπειρία ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥ Χριστιανού, δηλαδη αμαρτωλού που η χάρη και η αγάπη του Χριστού έλιωσε την καρδιά του -οπως ακριβώς την Χριστίνα μου χθες - και όπως και εγώ και καθε αμαρτωλός που αισθανόμενος την απέραντη Αγάπη του Χριστου με καρδια γεμάτη δάκρυα μετανοίας στον Χριστο παραδόθηκε και απο το Αγιο Πνεύμα του βαπτίστηκε,  δηλαδή ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΗΚΕ !! 
Το βάπτισμα ΔΑΚΡΥΩΝ  που προέρχεται απο την ΜΕΤΑΝΙΩΜΈΝΗ καρδία του αμαρτωλού που συλλαμβάνει την ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ του Χρίστου ειναι το κατατεθέν τεκμήριο οτι πράγματι αυτος/η  απο το Αγιο πνεύμα εχει ΒΑΠΤΙΣΤΕΙ και ΠΟΤΕ ΔΕΝ θα ΧΑΘΕΙ, αλλά με τον Κύριο του/ης που μέσα του/ης κατοικεί μετα θάνατο θα βρεθεί.
Αυτος η αυτή έχει βγει πια από το σκοτάδι και βαδίζει στο Φως του ΣΩΤΗΡΑ του/ης Χριστού, και ελέγχεται και καθοδηγείται απο το Αγιο Πνεύμα του, και ειναι ΓΝΗΣΙΟ πιστό του παιδί, !! 
Τα ΔΑΚΡΥΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ προς τον Χριστό που σ' ΑΓΑΠΑ  και που σ'όλη σου την Ζωη μακριά τον Κρατούσες και τα λόγια του <<< ΝΑ ΤΩΡΑ ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΤΥΠΩ, ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΘΑ ΜΠΩ ΜΕΣΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ>> αγνοούσες εύχομαι και σε σένα. Στην ευλογία του, σαν τον αδελφό εν Χριστό Ιωάννη της Κλίμακος και την κόρη μου την Χριστίνα -και κάθε άλλο γνήσιο πιστό παιδί του Κυρίου- και εσυ θα μπεις όταν με ΔΑΚΡΥΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ τον Χριστό ΣΩΤΗΡΑ σου δεχτείς. Αμην!

No comments:

Post a Comment