Popular Posts

Monday 13 April 2015

H ΓΕΝΕΣΗΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Με ισοπαλια αρχιζει η Ζωη
Ο Θεός μετα που έπλασε τον άνθρωπο τον έβαλε στον κήπο της Εδεμ και εκεί του έδωσε την εντολή, το ελεύθερο να τρώει απ'ολα τα αγαθά του κήπου εκτος το δένδρο της γνώσης του καλού και κακού ( γιατι η γνώσης του κακού είναι αποτέλεσμα εμπειρίας και αιχμαλωσίας στο κακό) και τον προειδοποιεί οτι απο την στιγμή που θα φαΐ -θα καταναλώσει- την φρούτο της γνώσης του καλου και κακού εξάπαντος θα πεθάνει !!(Γεν 2)
Ο Αδάμ και η Εύα ζουν στον κήπο της Εδεμ σε μια ευλογημένη προνομιακή ΣΧΕΣΗ ισοπαλίας με τον Θεο, παρόλο που αυτοί ειναι το δημιούργημα του, είναι οι Αγαπημένοι του που έφτιαξε καθ'εικόνα και ομοίωση και που μπορούν ανα πάσα στιγμή στον κήπο της Εδεμ την ευλογημένη προσωπική κοινωνία με τον πλάστη τους NA EXOYN !
Η ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ  του Πατέρα Θεού και των προγόνων μας διαταράζεται λόγο της ανυπακοής τους, λόγο επιθυμίας τους  να γευτούν τον καρπό του καλού και κακού,  παρόλο που ο Θεός είχε τονίσει ότι η παρακοή θα έφερνε τον θάνατο, το τέλος της ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ,ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΖΩΗΣ και AIΩNIAΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ MAZI TOY.
Η ΓΕΝΗΣΗΣ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ αρχίζει αμέσως μετα την πτώση των πρωτοπλάστων και είναι το εργο του ΘΕΟΥ και κανενός άλλου για να δώσει ξανά την ευκαιρία στον Αδάμ και στην Εύα σε καθε άνθρωπο να επανέλθουν εν ζωη στην ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ που είχαν πριν την πτώση, πριν την Παρακοή.
Ο Θεός για το καλό μας, για να μην Ζήσουν στην αμαρτία τους αποκλείει από το δένδρο της Ζωής( Γεν 3:22-24) τους σκεπάζει την γύμνια τους με δερμάτινους χιτώνες που έφτιαξε (3:20) και ΠΡΟ ΛΕΓΕΙ οτι απο το σπέρμα της Εύας θα προέλθει ο ΣΩΤΗΡΑΣ της ανθρωπότητας ο Χριστός που θα ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ το κεφαλή του φιδιου -του διαβόλου- ο διάβολος θα του συντρίψει την φτέρνα !!(Γεν 3;15) αυτή είναι η πρώτη βιβλική μαρτυρία για την αιματηρή ΘΥΣΙΑ του Χριστού μας που έγινε χιλιάδες χρόνια αργότερα για να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ τον ΘΑΝΑΤΟ και την ΑΠΟΚΟΠΗ που όλοι μας έχουμε λόγο της αμαρτωλής μας κληρονομημενης μας φύσης. (Ρωμ.3;23, Εφες 2:1-5)

«
O Xριστος ολοκληρώνει κι εσάς που ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ εξαιτίας των παραπτωμάτων και των ΑΜΑΡΤΙΩΝ σας. 2 Ζούσατε τότε σύμφωνα με τις απαιτήσεις αυτού εδώ του κόσμου, υπακούοντας στον άρχοντα των πονηρών δυνάμεων που βρίσκονται ανάμεσα σε ουρανό και γη, στο σατανικό πνεύμα που εξακολουθεί να εξουσιάζει όσους δεν υπακούν στο Θεό. 3Έτσι, σαν κι αυτούς, ζήσαμε κάποτε κι εμείς όλοι: ήμασταν δούλοι στις επιθυμίες μας και κάναμε ό,τι ήθελε το αμαρτωλό εγώ μας. Η αμαρτωλή μας φύση μας οδηγούσε, όπως και τους υπόλοιπους ανθρώπους, σε πράξεις που προκαλούσαν την οργή του Θεού. 4Ο Θεός όμως μας αγάπησε, γιατί είναι πλούσιος σε έλεος κι έχει απέραντη αγάπη. 5 Κι ενώ ήμασταν πνευματικά νεκροί εξαιτίας των παραπτωμάτων μας, μας ξανάδωσε ζωή μαζί με το Χριστό. Με τη χάρη του Θεού έχετε σωθεί. 6Μας ανέστησε μαζί με τον Ιησού Χριστό και μας έβαλε να καθίσουμε μαζί μ' αυτόν στα ουράνια. 7Έτσι, με την αγάπη που μας έδειξε δια του Ιησού Χριστού, φανερώνει στις μελλοντικές γενιές πόσο υπερβολικά γενναιόδωρη είναι η χάρη του. 8 Πραγματικά, με τη χάρη του σωθήκαμε δια της πίστεως. Κι αυτό δεν είναι δικό σας κατόρθωμα αλλά δώρο Θεού. 9Δε σωθήκατε με τα δικά σας έργα κι έτσι κανείς δεν μπορεί να καυχηθεί γι' αυτό. 10Είμαστε δημιούργημα του Θεού, ο οποίος δια του Ιησού Χριστού μάς έκανε καινούριους ανθρώπους, για να μπορούμε να κάνουμε καλά έργα, που τα προετοίμασε ο Θεός, για να είναι μ' αυτά γεμάτη η ζωή μας.»(Εφεσ.2:1-10)

Η θυσία του Σωτήρα μας Χριστού χαρίζει ξανά στον αμαρτωλό που τον εμπιστευτεί και ΣΩΤΗΡΑ του τον δεχτεί την ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ  ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, που τίποτε πια ΠΟΤΕ δεν θα την διαταράξει, αλλά μετα θάνατο θα ολοκληρωθεί στην ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ στον παράδεισο στην ΠΑΡΟΥΣΙΑ του Θεού ζωή !!

No comments:

Post a Comment