Popular Posts

Tuesday 7 April 2015

Η ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΠΗΓΩΝ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΙΤΙΚΗ

Η θεωρία οτι η μητέρα του Χρίστου μας και οι Άγιοι Πρεσβεύουν και ετσι συμβάλλουν στην σωτηρία χάρη των προσευχών τους δεν στηρίζεται στην αλήθεια. Η Σωτηρία ειναι το έργο  του Θεού μας της Αγίας Τριάδας απο την αρχή μέχρι το τέλος.

 Ο Πατηρ ΕλκυειΚανένας δεν μπορεί να έρθει σε μένα, παρα μόνο αν τον ΕΛΚΥΣΕΙ ο Πατέρας»(Ιωαν 6:44) αυτούς που που ΠΡΟΕΓΝΩ και ΠΡΟΩΡΙΣΕ ΣΥΜΜΟΡΦΟΥΣ της εικονος του Υιου του, «αυτούς που ΓΝΩΡΙΣΕ απο πριν πως θα σωθούν, και προόρισε να λάβουν την μορφή του γιου του...»(Ρωμ 8:28)

Ευλογητός ο Θεός και Πατέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που μας ΕΥΛΟΓΗΣΕ,, δια του Χριστού με καθε Ευλογία στα επουράνια ΚΑΘΩΣ μας ΔΙΑΛΕΞΕ γι' Αυτόν ΠΡΙΝ την ΔΙΜΙΟΥΡΓΙΑ του Κόσμου !!(Εφες 1:3) Αβοήθητος και ασυμβούλευτος ο Θεός διάλεξε πριν την δημιουργία του κόσμου καθένα που ΠΡΟΕΓΝΩΣΕ πως θα τον ιδιο και τον Χριστό θα ΑΓΑΠΟΥΣΕ και ακολουθούσε ολες τις ήμερες της Ζωής του !

Ο Χριστος Σωζει
:ειναι το ΙΛΑΣΤΗΡΙΟΝ, το μεσο ΕΞΙΛΕΩΣΗΣ του αμαρτωλου που χάρη στην ΘΥΣΙΑ του Χριστού λούζεται ΠΛΕΝΕΤΑΙ απο τις αμαρτίες του   (Ρωμ 3;23-26,Α.Πετρου 2;24,Α.Ιωαννου1;7) και στέλνει το Αγιο Πνεύμα σε καθε μετανιωμένο αμαρτωλό που πίστεψε σ'αυτον και Σωτήρα του τον δέχτηκε! (Ιωαν 1;12-13,3;16, 36,5:24,6:39,10:9,10;27-28)

Το Αγιο Πνευμα Σφραγιζει :  και περιφρουρεί τον αμαρτωλό που πίστεψε στον Χριστό ! «Κι'οταν ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ στον Χριστο ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΑΤΕ  με το αγιο Πνεύμα .... Αυτός -ο Παράκλητος, το Αγιο Πνεύμα είναι ο ΑΡΡΑΒΩΝ -ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ της σωτηριας- της ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ του λαού τον οποίον ο ΘΕΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ για να εξυμνείται η δόξα του !!(Εφες 1:13-14)

Ανατινάχτηκε στον αέρα η ΘΕΩΡΙΑ οτι χάρη στις προσευχές και πρεσβείες των Αγίων σάζεται ο  αμαρτωλός.
 Ποτε μου δεν θα αμφισβητήσω την  Σωτηρία του Χριστού που από τον Πάτερα αρχίζει ...ΕΛΚΥΕΙ στον Χριστό αυτούς που ΠΡΟΕΓΝΩΣΕ(Ιωαν 6:44,Ρωμ 8:28) και ολοκληρώνεται με την ΘΥΣΙΑ του Χριστού και το ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ/βάπτισμα του Αγιου Πνεύματος. Η συμβολή των επι γης πιστών παιδιών του Κυρίου ειναι το κήρυγμα η μετάδοσις της ΑΛΗΘΕΙΑΣ του Ευαγγελίου γιατι τα λόγια του Χριστού προσφέρουν ΖΩΗ ΑΙΩΝΙΑ (Ιωαν 6;68) κι' ολο το Ευαγγέλιο ειναι η ΔΥΝΑΜΗΣ του ΘΕΟΥ προς ΣΩΤΗΡΙΑ καθενός που θα πιστέψει !(Ρωμ 1:16)
 Η θεωρία των πολλαπλών πηγών σωτηρίας  μειώνει  το ανεκτίμητο Δώρο του Θεού, την ΘΥΣΙΑ του Χριστού που χάρη στον σταυρικό του θάνατο του θα ζήσει ο αμαρτωλός που με μετάνοια επιστρέψει σ'αυτον,  και δίνει  ψεύτικη ελπίδα στον αμαρτωλό οτι χάρη στις πρεσβείες και μεσολαβήσεις των Αγίων στον παράδεισο θα μπει !!

Η Σωτηρία ειναι το πολυτιμότερο Αγαθό στη Ζωή,  είναι άσπρη σαν το χιόνι, κι'ας λένε μερικοί οτι αλλα πράγματα στη Ζωή ειναι πολύτιμα, τίποτε δεν συγκρίνεται με την ΣΩΤΗΡΙΑ που ο ΘΕΟΣ και ΧΡΙΣΤΟΣ προσφέρει σε καθε αμαρτωλό που με μετάνοια επιστρέψει σ' Αυτόν και σωτήρα του τον δεχτεί !! 

No comments:

Post a Comment