Popular Posts

Thursday 16 April 2015

Η ΧΑΛΑΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ

Η συμπεριφορά του διστακτικού Χριστιανού που λέει "ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ" και διστάζει στον Χριστό να δοθεί και με πηγαία πίστη να τον ακολουθεί στην Σωτηρία δεν οδηγεί.
 Φίλε σκέψου οτι είσαι νέος 30 χρονών κι'αγαπάς μια κοπέλα υπερβολικά, επιθυμείς να ζήσεις μαζί της ολη την Ζωή σου, αλλά δεν θέλει σ' εσένα αποκλειστικά να δοθεί, επιθυμεί να έχει το ΕΛΕΥΘΕΡΟ της ΧAΛΑΡΗΣ σχέσης μαζί σου και μ'όλους εκείνους που πιστεύει οτι της εμπλουτίζουν στην Ζωή, θα σου άρεσε ;
  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟΚΛΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ, επιθυμεί να ειναι ο πρώτος στην Ζωή του Πιστού, όχι μια απο τις εναλλακτικές προτιμήσεις του. Ο Χριστός στον αμαρτωλό που τον βάζει πρώτο στην Ζωή του του Χαρίζει την ΣΩΤΗΡΙΑ, και έρχεται και μένει μαζί του (Ιωαν 14:23,15:7,Αποκ 5:9) και ποτε δεν τον αφήνει ούτε τον εγκαταλείπει!! (Εβρ 13 ;5)
 Το ανθρώπινο χάος επικρατεί όταν μέλη της κοινωνίας συμπεριφέρονται σαν να μην είναι μέλη της κοινωνίας, και καταλύουν το νόμο της αλληλο ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ. Ο γνήσιος πιστός υποτάσσεται στον Χριστό και αλληλο ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ απο τα αλλά μέλη του σώματος του Χριστού. Χαλαρός είναι αυτός που νομίζει οτι από τους άλλους θα εμπλουτισθεί αλλά στον Χριστό που είναι η κεφαλή του σώματος δεν θα δοθεί και ΣΩΤΗΡΑ του δεν θα τον δεχτεί.
 Φίλε μου, ο Χριστός είναι ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ ο ΠΙΣΤΟΣ που δοκιμάστηκε που πέρασε ολες τις δοκιμασίες (Εβρ 4:15) και με την αφοσίωση και ΥΠΑΚΟΗ του στον Πατέρα αποδείχτηκε οτι είναι ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ ο ΠΙΣΤΟΣ, το ίδιο επιθυμεί απο τον καθένα από εμάς να του είμαστε ΠΙΣΤΟΙ και ΟΧΙ ΧAΛΑΡΟΙ να είναι ο ΠΡΩΤΟΣ στην Ζωή μας.
Φίλε άλλo  είναι  αδύνατος και άλλο είναι Χαλαρός, τον αδύνατο Πιστό ο Χριστός ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ, αλλά τον Χαλαρό = Χλιαρό που νομίζει οτι είναι πλούσιος σε Χριστιανικές Εμπειρίες συναναστροφές, και βιβλική γνώση και αρνείται ν' ανοίξει την πόρτα της καρδίας του και χωρίς δισταγμό να τον ακολουθεί, αυτόν θα τον ξεράσει και στην ΣΩΤΗΡΙΑ του δεν θα μπει. «Σε συμβουλεύω ν' αγοράσεις από μένα χρυσάφι καθαρισμένο στη φωτιά, για ν' αποκτήσεις πλούτη‡ ρούχα λευκά για να ντυθείς και να μην ντρέπεσαι που φαίνεται η γύμνια σου‡ κολλύριο για ν' αλείψεις τα μάτια σου και ν' αποκτήσεις το φως σου. Εγώ όσους αγαπώ τους διαπαιδαγωγώ με αυστηρότητα. Γι' αυτό δείξε ζήλο και μετανόησε. Δες με, στέκομαι μπροστά στην πόρτα και χτυπώ. Αν κάποιος ακούσει τη φωνή μου και μ' ανοίξει την πόρτα, θα μπω στο σπίτι του και θα δειπνήσω μαζί του, κι αυτός μαζί μου.»(Αποκ 5:18-19)

No comments:

Post a Comment