Popular Posts

Tuesday 14 April 2015

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ

O Κύριος ο Θεός ο δημιουργός Ιησούς Χριστός μπορεί τα πάντα να τα καλεί απο το μηδέν.
 Δίνει ζωή στους νεκρούς και με το κάλεσμα του φέρνει τα πάντα στην ύπαρξη ! (Ρωμ 4:17,8:28,Εφ 1:4) Το *κάλεσμα* του Κυρίου είναι ταυτόσημη ενοια με την ενοια της δημιουργίας. Όταν το Ευαγγέλιο λεει οτι ο Κυριος καλεί αυτά που δεν υπάρχουν στην ύπαρξη μας δίνει να καταλάβουμε οτι ο Θεος ο Λόγος απο το μηδέν απο την ανυπαρξία δημιούργησε ολο το σύμπαν.
 Και ΕΙΠΕ ο Θεός να «Γίνει Φως» και το δημιούργησε, και είπε «Να γίνει νυχτα..Να γίνει στερέωμα στα νερα..και να χωρισθούν... Να φανεί η στεριά... Να πρασινίσει η γη... να γινουν φωτεινά σώματα στον ουρανό....και ...και οτι είπε ο το δημιούργησε απο το μηδέν από την ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ.
 <<Τα πάντα μέσω του Χριστού δημιουργήθηκαν, οσα ειναι στους ουρανούς και οσα ειναι στην γη, τα ορατά και τα αόρατα, ειτε θρονοι ειναι ειτε κυριοτητες ειτε αρχές, ειτε εξουσίες. Τα ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ και Γι'ΑΥΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ. Και είναι Αυτος που υπήρχε πριν απ'ολα και ΤΑ ΠΑΝΤΑ-ολο το σύμπαν- απ'Αυτον χαρη σ'Αυτον εχει συγκροτηθεί (Κολοσσαεις 1:13-17,Ιων 1:2-4)

Ειναι ασύλληπτη η προπαρασκευή της δημιουργίας απο τον Θεο που μας αγάπησε τόσο πολύ, να κάνει ολα αυτά απο το Μηδεν  (Κολοσσαεις 1:13-17,Ιων 1:2-4) και όταν τα τέλειωσε μας έδωσε, έδωσε στον προπάτορα μας Αδάμ τη εξέχουσα θέση να ΟΝΟΜΑΣΕΙ  οτι είχε Ζωή, και μας έδωσε και σύντροφο , και μας ευλόγησε, και μας έβαλε <τον Αδάμ και την Εύα> στο ιδανικότερο και ωραιότερο περιβάλλον στον κήπο της ΕΔΕΜ !! και εμείς οι Προπάτορες μας τι έκαναν;
Γλίστρησαν oμως  στον πειρασμό της  ΥΠΕΡ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, επιθυμισαν να γίνουν σαν τον Θεό !! «Θα ανοιχτούν τα ματια σας και θα γίνεται σαν θεοι και θα γνωρίζεται το καλό απο το κακό» είπε στη Εύα ο πονηρός ο Οφις, και η Εύα τον Πίστεψε, και ΠΑΡΑΚΟΥΟΝΤΑΣ τον ΘΕΟ έφαγαν τον απαγορευμένο καρπό και κατάλαβαν <την φτώχεια και την αδυναμία τους οτι ΞΕΓΕΛΑΣΤΗΚΑΝ> κατάλαβαν οτι ήσαν γυμνοί  ( Γεν. 3;6-8) και έφτιαξαν απο φύλα συκιάς καλύμματα για να σκεπάσουν την γύμνια τους !! Αλλά ο Κύριος  σαν σπλαχνικός πατέρας που αποδέχεται την απόφαση του ανυπάκουου παιδιού του, το κόσμο να γνωρίσει και τη Ζωή μόνος του να τη γευτεί  τους έφτιαξε δερμάτινους χιτώνες και τους εντυσε !!( Γεν 3;20-22) Δεν τους πέταξε χωρίς να τους νουθετήσει, αλλα τους έδωσε την ΥΠΟΣΧΕΣΗ οτι απο το σπέρμα της Εύας ο απόγονος ο Χριστος θα προέλθει που θα συντρίψει την κεφαλή του διαβόλου,αλλα ο διάβολος θα του πληγώσει την φτέρνα .(Γεν, 3;14-16) αυτή είναι η πρώτη  φορά που ακούγεται το χαρμόσυνο μήνυμα της ΣΩΤΗΡΙΑΣ του ανθρώπου.
 Τι  σου ειναι ο άνθρωπος Θεέ μου Χριστέ μου για να μας θυμάσαι με τοση συμπόνοια ;    Aναλογίζομαι: «Τι τάχα είν' ο άνθρωπος ώστε να τον φροντίζεις; ο κάτοικος της γης ώστε να νοιάζεσαι γι' αυτόν; Τον έκανες ωστόσο λίγο μικρότερο από σένα‡ με δόξα τον στεφάνωσες και με τιμή." (Ψαλμος 8:4-6)
Ναι φίλε μου, και εσυ στην Σωτήρια που προετοίμασε ο Θεός πριν την δημιουργία του κόσμου  θα μπεις όταν τον Χριστό ΣΩΤΗΡΑ σου δεχτείς !! (Ιωαν 1;12-13) 

No comments:

Post a Comment