Popular Posts

Monday 20 April 2015

ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑ

Ο Χριστός είπε « Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος, αν κερδίσει ολόκληρο τον κόσμο αλλά χάσει τη ζωή του; Τι μπορεί να δώσει ο άνθρωπος αντάλλαγμα για τη ζωή του;»(Μάρκος 8:36)
Κανένα αγαθό σ' όλο τον κόσμο δεν είναι πολυτιμότερο απο την Σωτηρία που ο Χριστός για να μας την εξασφαλίσει άφησε την ουράνια δόξα του που είχε πάντα με τον Πατέρα του και ΚΕΝΩΣΕ τον εαυτό του και  πήρε την ΜΟΡΦΗ ΔΟΥΛΟΥ- έγινε σαν και εμας για να φορτωθεί πάνω του τις δικές μας Αμαρτίες- και όταν πια ο ΘΕΟΣ πήρε την Εξωτερική μορφή του ανθρώπου ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΚΕ ΑΥΤΟΒΟΥΛΑ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ !!(Φιλιπ 2:5-8)
H Σταυρική Θυσία του Χριστού να υπομείνει τον απαίσιο σταυρικό Θάνατο για χάρη μας  δείχνει την Αγάπη του Πατρός και του Χριστού << γιατί ενώ εμείς ζούσαμε ακόμα στην αμαρτία, ο Χριστός έδωσε τη ζωή του για μας. Τώρα, λοιπόν, αφού ο Θεός μας ΑΠΑΛΛΑΞΕ από την ΚΑΤΑΔΙΚΗ, με τη ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ του ΣΤΑΥΡΙΚΟΥ θανάτου του Χριστού, πολύ περισσότερο ο ΙΔΙΟΣ θα μας ΣΩΣΕΙ κι από τη μέλλουσα οργή. Παρ' ό,τι ήμασταν εχθροί με το Θεό, μας συμφιλίωσε μαζί του ο σταυρικός θάνατος του Υιού του‡ πολύ περισσότερο τώρα που συμφιλιωθήκαμε, η ζωή του θα μας χαρίσει τη σωτηρία.( Ρωμ 5:8-10) 11Κι όχι μόνο συμφιλιωθήκαμε, αλλά και καυχιόμαστε για το Θεό, που μας έδωσε τώρα αυτή τη συμφιλίωση μέσω του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Ο Χριστός όσο ήταν κάτω στην γη όλους τους καλούσε σ'αυτόν να τρέξουν ΑΝΑΠΑΥΣΗ και Αιώνια ψυχική δροσιά να βρουν (Ματ 11:28,Ιωαν 7:37, 10:9)
Ο Χριστός είπε «Τι μπορεί να δώσει ο άνθρωπος αντάλλαγμα για τη ζωή του;»(Μάρκος 8:36)
Δηλαδή αν εσυ είχες ως τώρα σχηματίσει την γνώμη ότι με τα έργα σου θα λάβεις ανταμοιβή την Σωτηρία, με το συγνώμη, ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ αλλα είναι ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ αν  φτάνεις στο συμπέρασμα οτι δικαιούσαι την Σωτηρία ( που ο Χριστός την εξασφάλισε με τον Μαρτυρικό του θάνατο) απλώς και μονο  γιατί υπακούεις και σέβεσαι κάποιους Εκκλησιαστικούς κανόνες, και γι'αυτό ο ΘΕΟΣ οφείλει να σου δωσει την ΣΩΤΗΡΙΑ !!!!
Αλίμονο και τρισαλιμονο οταν κάποιος φτάνει σε τέτοια φοβερά συμπεράσματα και λέει στον εαυτό του "Γιατί τήρησα όλους τους Εκκλησιαστικούς νόμους ο ΘΕΟΣ θα με ΑΝΤΑΜΕΙΨΕΙ με την ΣΩΤΗΡΙΑ"
Άκουσε αδελφέ μου τι λέει ο λόγος του ΘΕΟΥ σχετικά με τον αν η ΣΩΤΗΡΙΑ είναι ανταμοιβή καλής και άψογης διαγωγής  «Γιατί πραγματικά, με ΠΑΡΟΧΗ ΧΑΡΗΣ εχετε σωθεί μέσω της πίστεως. Κι αυτό< η Σωτηρία>  δεν είναι δικό σας κατόρθωμα αλλά δώρο Θεού. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΩΝ κι έτσι κανείς δεν μπορεί να καυχηθεί γι' αυτό.»( Εφεσιους 2:8-9)
Τα καλά νέα ειναι ότι δια  γνήσιας καρδιακής ΠΙΣΤΕΩΣς καθε μετανοιωμένος αμαρτωλός που επιστρέφει στον Χριστό λαμβάνει το ανεκτίμητο δώρο της ΣΩΤΗΡΙΑΣ που δεν την αξίζει,(Ιωαν 3;16) αντι την ΔΙΚΑΙΗ ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ < για τις Αμαρτίες του> που του ΑΞΙΖΕΙ και  που μου ΑΞΙΖΕ. (B.Κορ5:21)

Αυτή Φίλε μου είναι η ΑΜΕΤΡΗΤΗ ΧΑΡΗΣ οτι ο Θεός ήταν εκείνος που στο πρόσωπο του Χριστού < μέσα από τον Χριστό>  ΣΥΜΦΙΛΙΩΝΕ τον κόσμο μαζί του, μη λογαριάζωντας τα ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ τους. (Β.ΚΟΡ 5:19)
Φίλε μου ο Λόγος του Κυρίου βεβαιώνει  δεν μπορείς να εργαστείς για την Σωτηρία σου ( Ρωμαίους 9:16)  αλλά μπορείς να κινηθείς για την Σωτηρία σου και σαν τον ναυαγό που κινδυνεύει απο τα κύματα στην άβυσσο να καταποντιστει να φωνάξεις και να πεις «ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΣΩΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ»
Σου εύχομαι με μετάνοια και συντριβή να πέσεις στα πόδια του Παντοδύναμου Πανταχού παρών Κυρίου Ημών Ιησού Χριστου, και την χάρη και το έλεος του και εσύ να βρεις, γιατί βεβαιώνει η γραφή οτι ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΘΑ ΣΩΘΕΙ !!! (Ρωμ 10:13)

No comments:

Post a Comment